You are here

Brother HL2170W lezernyomtato nem akar bemelegedni MEGOLDVA

3 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Mar egy jo ideje kaptam egy Brother HL2170w nyomtatot, egy 50w-os (!) 110v-os adaptert es a spaci kabelt, azzal a keressel, hogy nem muxik, javitsam meg. Latvan hogy a cucc Amerikabol szarmazik, mondom a tulajnak, hogy en megjavitom, de a javitas koltsegeihez adja hozza egy kb 1 kw-os 110v-os trafo arat is, ami bizony eleg sokba fog fajni neki. Erre azt mondja: akkor dobjam el, neki nem eri meg ennyi penzt fektetni bele. Nem dobtam el, mostanig oriztem, mert nem volt idom ra. Most kibontottam, es a tapban csak egy 125v-os tulfeszvedo (z1) adta meg magat es termeszetesen az F2, a 4A-s bizti. Z2-bol (10A) nem jott ki az elteto fust, Z50 gyarilag ki van sporolva. Ezeket azert irom igy le, mert a SM fennt van a Tanyan, en is innen okultam (volna). Sokat gondolkoztam, ha megjavitom a tapot, mi legyen a tovabbi sorsa, hiszen nekem sem all modomban egy ekkora bazi nagy trafot tenni melle. Inkabb levalasztom a nagy fogyasztot, a kemencet, kicserelem a lampat egy 220v-osra es direkt adok neki halozati feszt, a tapot meg a csomagban kapott 50w-os adapterrel taplalom 110v-al. Mindez meg is tortent, az F1 es F2 kozos pontjarol levalasztottam a kemencet es beadtam neki a 220v-ot, a tapot magat pedig 110v-al taplaltam. Elindul, megvan a 24v es az 5v, de mind a 4 led villog, megnyom GO gomb kigyul a toner led >> a SM szerint fuser error. Kicsereltem a triakot (az eredetinel G - A1 300ohm, a masiknal 100ohm /mas tipusuak/), de semmi valtozas. A PC2 optocsatolo triak labain 90vac-t merek, a TRA1 triak A1-A2 labain szepen megvan a 220v. Ezen a ponton, mas otlet hijan visszaallitottam az eredeti, 110v-os elrendezest, de semmi valtozas a mukodesben/hibakodban. Ha valakinek van valami otlete, szivesen veszem, megkoszonnem. Ja, es szkopom nincs, csak egy alap multimeter.

Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv!
Egyáltalán meg próbálja melegíteni a fixálót? Szerintem amikor bedugták a 230v-ba elszállt a fixáló biztosítéka is. Valahol a henger környékén kell keresni 2db is. Egyik a túl-melegre a másik túl-áramra véd. Gyakorlatilag a fűtőszál nem kap áramot és ezt veszi zokon a figyelő elektronika. Az eredeti fűtőbetétet is érdemes megmérni nem e szakadt valamelyik ága. Általában 3 kivezetése van.
Laci

0

pika75
pika75 picture

Szia perlaci, idokozben megoldodott a problema, most mar muxik 110/220v-os konfiguracioban. Megprobalom leirni mi csapott be engem. Mikor a tapot atalakitottam kettos taplalasuva, elso bekapcsolasnal egy olyan pc-kabelt hasznaltam, aminek nem volt bekotve a foldeles vezetek a dugaszban, igy a fixalo nem kapta meg a 220v-t, persze, hogy megjelent a fuzer error. Kellett egy kis ido es nehany probalkozas, amig rajottem, hogy a kabel a hunyo. A masik dolg az volt, hogy ez az error 10perc utan tunik el magatol, ha a nyomtato bekapcsolva marad. En viszont ezt nem tudtam, es sem batorsagom nem volt, sem ertelmet nem lattam, hogy a nyomtato ennyi ideig bekapcsolva maradjon, foleg a "custom" tappal. Csak a szervizkonyv figyelmesebb elolvasasanal tudtam meg ezt a 10 perces cselt, utana mar mukodott a nyomtato, bar az eredeti 110v-os felallasban. Raakadtam egy kb 300w-os 220/120v-os trafora, azt hasznaltam, csak nagyon melegedett, igy ujbol atrendeztem a tapot 220/110v-osra, igy mar muxik minden gond nelkul. Ezt is sikerult megmenteni az e-szemetteleptol, s mivel wifi is van benne, talan megtartom magamnak. Udv.

0