You are here

Milyen WIFI adaptert érdemes venni nagy(obb) hatótávra? -Megoldva

24 posts / 0 new
Last post
Rattanee
Rattanee picture

Na szóval... eljutottam odáig hogy elhoztam egy ismerős számtechboltból egy rakat wifis cuccot kísérletezni. Az a helyzet, hogy a netbookkal is van valami gond. A saját wifiével sehol nem fogja meg, de az usb-s kis vacakkal az egyik sarokban már van jel. PCI-os kártyával egy TP-linkes külső antennával használható jelet tudtam kicsikarni már szinte bárhol. UH egy kicsit komolyabb accesspoint meg egy switch beszerzése lesz a megoldás... ilyenkor rugdosom magam hogy eltakarítottam a 24 portos switcheimet mert azt hittem már sosem fogom használni őket...

Szevasztok!

Szoval... adott a helyzet, a műhelyem olyan épületben van hogy net bekötése orbitális költség lenne. Három emelettel alattam egy cégnek van nete, és az ő wifi cuccukat használtam egy jó darabig. (engedéllyel persze) Nemrég viszont meghalt a routerük, és amióta az új van, a netbookom nem találja a hálózatot (a telóm még megfogja de nagyon nagyon gyenge). Tehát külső hálózati eszközt kell vegyek, amivel a három födémen át tudom lőni a WIFIt.

Kérnék valakit akinek van is tapasztalata, hogy adjon egy tippet hogy milyen eszközt érdemes vennem.

Gondoltam egy sima PCi kártyára (persze akkor már az asztali gépbe nem a laposba) egy nagy antennával de nem tudom az mennyire lenne jó erősítő nélkül. Külön antenna erősítőt nézegettem, de annak elég horror ára van, 30000 Ft-ot nem költenék rá. Van valami olyan eszköz ami még nem a profi kategória, de a sima PC kárnyáknál azért erősebb? A noname dolgokat hagyjuk, TP-LINK-től felfelé érdekelnek dolgok (tudom kínai de érdekes módon még nem volt vele rossz tapasztalatom). Olyan 20-25000 Ft-ot szánnék a dologra max, de ilyen áron már csak valami tényleg értelmes cucc érdekelne.

Tehát tömören: Olyan WIFI eszköz kellene ami egy régi netbook (ASUS EEE) wifijénél sokkal jobb vételt/adást tud produkálni. (Eddig is gyenge volt a jel, de már azzal is megelégszem ha stabil)

Comments
Józsx2
Józsx2 picture

Szia !

Az adóteljesítményt nem lehet rajta állítani -mármint a routeren- ?
Emlékeim szerint egyes típusoknál át lehet kapcsolni amerikai "módra" ,amely csak annyit tesz ,hogy nagyobb teljesítményre kapcsol. De nyugodtan javítsatok ki ,ha tévedek :)

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Van amelyik routerben van olyan beállítási lehetőség, hogy "extended range", ez valami olyasmi lehet magyarul, hogy megnövelt hatótáv. De én ezt bekapcsolva nem vettem észre semmi különbséget!
Üdv: lizakl

0

Józsx2
Józsx2 picture

Szia !

Én csak ennyit tudok ,hogy lehet ilyet csinálni vele. Valóban ,egy jó antenna mindenre megoldás lehet.
Én maradok a drótos megoldásnál ,mert azzal legalább lehet a szerszámtartóra hurkot kötni ,lehet vele ugrókötelezni ,stb :happy:
Na jó ,nem vetem meg a Wifi-t se :)

0

romulusz
romulusz picture

Szia!
Pár éve a Chip-ben volt szabásminta, papír "parabolához", amit rá kellett húzni a vevő antennájára. Állítólag működött.
Üdv: Gyula

0

lizakl
lizakl picture
*****

Sziasztok!
Én is láttam olyan megoldást, hogy az antenna mögé egy alumínium belsejű gyümölcsleves dobozból kialakított "parabolát" tettek! Ennél olcsóbb megoldás talán tényleg nincsen! :taps:
Üdv: lizakl

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...én most is ezen "karikák" segedelmével netezem (sok száz méteren át): http://elektrotanya.com/files/forum/2012/08/KARIKAK.jpg
Csakhogy egy a gond, ezeket a "csodakütyüket" még sosem láttam lefele a talajnak (födémnek) irányítva működtetni! Három(ha jól számolok) födémen keresztül át kéne hatolnia a jelnek...ha még fafödém volna...

Üdv.: uniman

0

lizakl
lizakl picture
*****

Nálam két padlófűtéses födémen(ebben ugye vasrács is van, amihez hozzárögzítették a csöveket) keresztül is kiváló a jel! Az emeleten egy WRT-54GL típusú Linksys router van, a pincében pedig egy DWL-510 WLAN kártya egy kb. 7x7cm-es planár antennával.
Üdv: lizakl

0

Rattanee
Rattanee picture

Na akkor tovább pontosítok :)
Interferencia más wifitől nem lehet, semmi más wireless nincs 1km-es körzetben. Inkább azt gyanítom hogy máshova tették a routert.
Mivel ez egy cég és csak szívességet tesznek azért nem ugráltathatom őket hogy rakjuk már ide meg oda meg cseréljük ki... (még ha fizetném is nyilván nekik a csere alatt állna a meló és akkor már rögtön nem puszira megy a dolog).

Az ubiquity cuccok szimpatikusak, szerintem az lesz a befutó, csak az zavar hogy UTP-n keresztül megy, és így azt hiszem realtime-ba nem tudom nézni a jelet hogy pontosan be tudjam lőni. Vagy igen?

Ja igen és még annyi hogy biztos nem ablakról verődött viszaa eddig is, csak egész kicsi ablakok vannak a plafon közelében mindenőtt, nagy ablakom nincs.

0

pászka
pászka picture

Sziasztok ! Ha a router antennája csatlakozós , akkor egysterűen rá kell tenni egy nyereséges (irányított) külső antennát , ha nem át lehet alakítani , ha nem garanciás :) én sokáig neteztem két linksys routerrel kb 1 Km távolságból így tetőantennákkal (primitív biquad volt , vastag CD tokba építve vízmentesen ) ezekkről ha jól emlékszem , a tanyán is van infó .teljsítményt sem növeltem , --- mehettem volna 500! wattig :) Na mindegy ez a legolcsóbb , egy próbát , meg 30 cm rézdrótot megér ! Jó éjt ! chabi

0

ppeti84
ppeti84 picture

Szia.
Simán tudsz jelet mérni vele, még azt is megmondja milyen messze vagy az ap-tól.
Van böngészős konfig felülete elég jó.
Lényegében egy router.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

a hardware nem minden, be is kell állítani a routert! A megfelelő csatornaszám kiválasztásával kell kezdeni, főleg ha a környékbe más wifi eszközök is vannak. Ha a közelbe más eszköz is dolgozik a használt csatornára nagy mértékben csökken a hatótávolság az interferencia miatt!

Üdv,
Oszi

0

Tápos Lajos
Tápos Lajos picture

Szia!Mindenféle bevásárlás előtt, beszélgess el a tulajdonossal, nem tették-e odébb az új routert a szobában.Nem hiszem hogy 3 födémen átsugárzott volna eddig is, inkább az ablak mellett lehetett és vhonnan a visszavert jeleket vehetted a Te ablakodon át.Beszéld rá őket tegyék az ablakhoz közel.
Van eladó :D-LINK DWL-520 sima PCI-os Wifi kártyám, kipróbált,működőképes darab, jól ad-vesz jeleket, gyári telepítő CD lemezével és asztali Wifiantennám 1 méteres kábellel.Ezt ha kirakod az ablak mellé, biztos menni fog.A kettő együtt 5000Ft.

http://5mp.eu/web.php?a=cbradios&o=eunlfJRdkj

0

greatman
greatman picture

Szia! A telefonok és a netbook -ok belső antennája nagyon gyenge. Ha a telefon még éppen megfogja, akkor egy normális antennával, plusz kártyával hibátlan lesz. Esetleg beállíthatsz egy routert, ami tud Ap-client módot. Ezt elhelyezed valahová, ahol jól veszi a jelet, aztán leveszed kábellel róla a netet. Pl. Régi 545 -as Tp-link router tud ilyet, meg az összes, aminek 43 a vége, azt hiszem.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Mi lenne, ha megkérdeznéd, hogy milyen Router volt eddig, amivel nálad is jó volt a Net, Vennél nekik egy ugyan olyat, és ugyan arra a helyre tennétek, ahol régen volt. Ez megoldható?

Üdv: formasu

0

papir
papir picture

Szia!
Saját tapasztalat, amibe Te is gondolkodtál Wifi kártya a gépbe és egy közepes méretű TPlinkes passzív antenna 5m hosszabbítókábellel /nálam/ jó magasra irányba feltéve csodát fog művelni. Persze csak ha van lehetőség kirakni valahova, én a padlásra tettem fel, azóta nincs szakadozás és belassulás.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...

Üdv.: uniman

0

netmano
netmano picture

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...

Üdv.: uniman

0

ppeti84
ppeti84 picture

Szia.
A rengeteg "netvadász" cucc amit árulnak interneten igazából semmit sem ér.
Ami nekem bejött az az ubiquiti nanostation antennái.
http://www.wireless-bolt.hu/33325-ubiquiti-airmax-24ghz/467172-nanostati...
A 2,4es sávon már kommunikáltam kb 10 km-re is 5 megabittel.
Az 5 gigára van egy airgrid m5 antennám.
Kb 20km-en már kommunikáltam vele 30 megabites sebességgel is.
http://www.wireless-bolt.hu/30530-ubiquiti-airmax-5ghz/540756-5-voltos-a...

Az árak ne rettentsenek el olcsóbban is találsz szerintem.
2.4es ami jobb mint a fenti linken található loco.
http://szamitastechnika.vatera.hu/halozati_eszkoz/antenna/ubiquiti_airgr...

Mindenképpen ilyenben gondolkodnék a helyedben.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
Talán ez segít.
http://www.secron.hu/vadasz.html
Csaba

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Meg lehet próbálni egy jobb minőségű USB WIFI kulcsot egy parabola antenna fókuszába helyezni és avval kísérletezni! Talán még ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás.
Üdv: lizakl

0

kocici
kocici picture

Szevasz.(tok)
Sajnos csak pénzt ölsz bele, ha az "adó" /szomszéd/ oldalán nem változtattok.
Az az nem sokra mész, a "vételi oldalon", ha kisebb lett az adási teljesítmény.
Üdv:kocici

0

Sponsored links