You are here

Elindítom a böngészőt, akkor kék halállal leáll a gép

20 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Mostanában jelentkezett egy ilyen hibám az asztali gépemen, így most a laptopomról tudok netezni. Az asztali gépemet ha használom semmi gond, de ha csatlakozom a mobil nettel akkor még jó, de ha elindítom a böngészőt ( expoler vagy Mozilla ) akkor kék halál, és már le is áll. A gépen Windows Xp Sp3 van az internet T-mobil ( ZTE MF195 )Az Xp decemberben lett újra telepítve, és eddig normálisan ment, de most nem tudok netezni rajta. Valakinek valami tipje?
Azt nem írtam hogy újra telepítettem az internet kezelőt, de így is csak pár napig jó, utána megint ezt csinálja.

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most egyelőre rendben van, kiszedtem a memoriákat és megcseréltem a helyüket. Most egy pár napja megy, ha nem válik be akkor majd írok. Köszi a hozzá szólásokat.

0

BlackForce
BlackForce picture

Na akkor számithatsz rá,hogy az egyik memóriának fújtak(annak a második slotban).

0

gbenyov
gbenyov picture

NADE megnézted a MEMTEST86-al? Az ugyanis CD-ről, vagy akár floppy-ról indul, nem tesz bele SEMMIT a gépedbe és megtudtad volna valóban a hiba okát.
(Így azért nem aludnék nyugodtan...)

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Ha hardveres hiba, akkor sok mindemn okozhatja. De elsősorban a használt dolgok. USB vezérlő a usb-t kezelő busz rendszerek, az "északi híd (ha van)" Memóriát le tesztelheted net nélkül, úgy, hogy leterheled 2-3 konvertálással+video lejátszással és némi 3D szimulációval szegényt.

Viszont a automatikus újraindulást kapcsold ki!
http://kepfeltoltes.hu/130526/_jra_indit_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Megoldódott vagy végleg leállt a rendszered?

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

szuts
szuts picture

Hellótok!

Mielőtt nagyon elkezdeném az újratelepítést, megnézném, hogy mi okozza a problémát. Erre nagy szolgálatot tesz a BlueScreenView - azt hiszem ingyene - program, ami a hibadump-okat listázza ki jól olvasható módon.
Priviben szívesen elküldöm. :)

"Akik szeretik az ilyesmit, azok rá fognak jönni, hogy ez olyasmi, amit szeretnek." - A. Lincoln

udv.:szuts

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Az a baj ezekkel a programokkal, hogy mindenki javasol neki egy programot, ő ezeket feltelkepíti és más nem is lesz a gépén, csak ilyen ellenörző program. A számítógépnek az a lényege, hogy a lehető legkeveseb szotvrerrel működjön normálisan! Én soha nem telepítgetek egy hibánál semmi plusz dolgot még rá a gépre, hanem inkább leveszek. Visszamegyek mindig arra az állapotra amikor még normálisan működött a gép, és az utolsó telepített dolgot többé nem használom, vagy ha használni szeretném, előbb rákeresek mitől lehet a baj. A rendszervisszaállítás nagyon jól megtudja a hibákat mutatni!
Üdv Tibi

0

Cormyus
Cormyus picture

Sziasztok!
Én újraraknám a teljes rendszert,nem tart soká és legalább azonnal kiderülne hardweres vagy szoftweres hibáról van e szó. Mondjuk nekem gyanús,hogy azt írja:"újra telepítettem az internet kezelőt, de így is csak pár napig jó, utána megint ezt csinálja." Szóval ha utána pár napig jó akkor kételkedek a hardweres hibában. Akár valami vírus is lehet ami újra berongál valamit. :)
Üdv! Laci

0

mzsolt04
mzsolt04 picture

Szia!

Ha jól értelmezem, akkor a laposról jól működik a mobilnet (bár azt nem írtad, hogy azon milyen rendszer van), végül akkor kizárható valamelyest a modem hibája, ráadásul, ha jól tudom, ezek mind "öntelepítősek" (saját tapasztalatom). A lényeg, hogy nekem is volt már ilyen hibám , hogy netezéskor dobott egy "kék halált" a gép, egyéb iránt meg jól működött, igaz, hogy az telefon modemes net volt. Én akkor a tápegységre gyanakodtam, de ahogy a többiek is írják, nagy valószínűséggel memória modul hiba! Nekem is az volt! Kicseréltem, és azóta is tökéletesen működik.

0

lhanzi
lhanzi picture

Szia!

Én nem zárnék ki egy jófajta kémprogramot sem! De a memória hiba sem kizárt!

Leiszt Jani

0

csakyt
csakyt picture

Sziasztok.
Gyerekek. Segítsetek megtudni, hogy mi köze a memőriának ahhoz, hogy csak akkor jelentkezik ez a hiba, ha a mobilnetet akarja használni. Mert ezt írják hibaként. Azt, hogy amikor elindítják a mobilnetet. Ha memória hiba lenne, akkor nem csak ebben az esetben írna ki kékhalált.

Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

A memóriahiba úgy is jelentkezhet, hogy amikor kevés a memóriahasználat akkor megy(úgy ahogy), aztán mikor több memória kell neki, akkor nyekk! Nem megy tovább! Kevés neki a memória, ráadásul hibás is. Egyébként, nem a mobilnet, hanem a böngésző elindításakor jelentkezik a hiba!
üdv: lizakl

0

Jaca
Jaca picture
*****

Szia Tibi!
Lehet, hogy csak netezésre használja, ahhoz meg első dolog az usb-s ketyere.

Üdv: Jácint

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Igen. Azt írja, akkor csinálja amikor a mobilnetet akarja használni és megnyitja a böngészőt. Lehet, hogy a mobilnet amikor feltelepítődött, valami hibás DLL. filét hozott létre ami az usb.-vel kommunikál. Én azt tenném, hogy uninstallálnám a mobilnetet és megnézném, hogy ha ilyenkor megnyitok egy böngészőt, akkor is jelentkezik-e a kékhalál.

Üdv Tibi

0

BlackForce
BlackForce picture

Ilyenkor lehet a ram is hibás (nekem már volt ilyen).Amikor a ram egyik csippje meghibásodik,de a ram telitettsége nem jut el a hibás részig,akkor megy mindem rendben,de ha odaér a rossz részig,ott blokkol.
Persze ez is csupán egy a lehetőségek közül.
A neten van az ugynevezett "Gold Memory" program amivel tesztelheted a ramot.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Egyetértek!
Van egy memtest'86 nevű program is, amit érdemes lenne lefuttatni! Ha bepirosodik, akkor gond van!
Üdv: lizakl

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello,
hasonló hibajelenséggel, memória hibával találkozhatsz.

FIGYELD meg a "Feladatkezelőben" a memória foglalás növekedését, ahogy egymás után indítod a progikat. Látható, hogy az egyes progikat indítva, növekvő memória mennyiséget igényelnek.

NAMÁRMOST, HA MINDEN ok, akkor a memória telítés elérése után a progik átcsordulnak a Winchesterre (HDD), és minden megy tovább, csak lassabban, és villog gyakran-, vagy akár folyamatosan a HDD LED.

NADEHA, van valahol, "felül", egy-két hibás memória cella, akkor addig nincsen balhé, amíg valamelyik-egyikse progi "nem nyújtózkodik el" odáig. Ha elindítassz egy olyat, amelyik belecsap a hibás szakaszba, akkor jön az elszállás, KÉK-HALÁL.

Ezt megtalálni, erre jó a Memtest86.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Azt írja, hogy amikor csatlakoztatja a mobil netet, és megnyitja a böngészőt, akkor van ez a hiba. Az én megítélésem továbbra is az, hogy valami nem stimmel az usb mobilnet egységgel. Ha memória hiba lenne, akkor más esetben is csinálná. "Szerintem"

Üdv Tibi

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
A hardver körül keresgélj. Próbáld meg a mobil netet uninstallálni, nézd meg, hogy elindul-e az explorer vagy nem. Ha elindul és bejön egy üres explorer oldal a kékhalál nélkül, akkor az usb mobil telepítésnél észlel hardver hibát. A kékhalál az rendszerint hardver szokott lenni.

Tibi

0

Sponsored links