You are here

Thomson 28DP42E nem indul,27-et pislog

13 posts / 0 new
Last post
Piteee
Piteee picture

Tiszteletem a Tanya lakóknak!

A fent említett készülék a sajátom,én vettem zsír újonnan.A szüleimnél teljesített szolgálatot mióta nekem lcd-m van,de a múlt héten beadta a kulcsot.Már évek óta van 1 olyan hibája hogy nehezen kapcsolt be,míg küzdött az indulással villogtatta az előlapi ledet,de mikor elindult hibátlan volt és mindig bekapcsolt.Kb 6 éve indításnál pukkant 1 nagyot,elvittem az akkori budapesti thomson szervizbe,sorkimenő trafót cseréltek.Most bekapcsoláskor kattan majd 1 pillanatra olyan hangot ad mintha ívet húzna vmi és utána érezni a szagát is.A 27-es hibakódot villogja ki pirosan a led.Kérdésem mi lehet a probléma és kb menyibe fog kerülni a javítás.Egyáltalán érdemes javíttatni? Kérem segítsen aki tud!

Köszönöm!
Üdv.

Comments
balage
balage picture

A sormeghajtó fokozatban van egy kisméretű 1uF-os kondi,talán CL004 ha jól emlékszem, ettől is szokott nehezen indulni.

0

t.guru
t.guru picture

Szia!
Amikor bekapcsolod és csattan valószínű, hogy a sorki húz át.
Ezt látni fogod.
Üdv.: Laci

0

mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! Gyakori meghibásodás ezeknél a visszafutás kondi, vagy az eltérítő kicsatoló kondija kiforrasztódik a panelból. Célszerű kicserélni újra, mivel egyértelműen nem megállapítható hogy a kondi hibájából, vagy forrasztási hibától lazul ki. A nehezen indulós dolgot a főtáp primer oldalán egy 100u-ós kondi okozza,sajna nem emlékszem a poziciószámára. Egyébként érdemes lenne jó minőségben kicserélni a táp elkóit,sok bosszúságtól megkímél később. Üdv!

0

Piteee
Piteee picture

Hello!

Megtaláltam a kilazult kondit,újra cseréltem mert ki is volt nyílva.Visszakötöttem a panelt hogy megnézhessem hol húzz át a magasfesz,de nem produkálta a hibát.Helyette bekapcsolt és működik.A nehezen indulás megmaradt.Sajna az említett 100uF-os kondit nem találom,ha tudnál mondani megközelítő feszültséget lehet meglelném.

Köszönöm
Üdv.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Pontosítsd a nehezen indulást!
Hány másodperc múlva ad képet?
Számold meg közben a LED villogásait (a hibakódot) is!

Olvasd át a csatolmányokat!
(Lehet, hogy Mukso70 az ott említett kondikra gondolt.)

Üdv:
Fülesmester

0

Piteee
Piteee picture

Hello!

Ma végre volt időm tesztelgetni,a következőket tapasztaltam.2 napja kihúzva pihen a tv,első bekapcsoláskor 6 perc 15 másodperc telt el az indítástól a hangyás képernyő megjelenéséig.Kb 15-másodpercre kikapcs,majd be és pikk-pakk bejön a kép,ezzel az indítással járattam 1.5 órát,nem volt hiba majd teljesen kikapcsoltam kb 2 órára.Következő bekapcs.-nál 5 perc telt el,majd kinyomtam 20 percre.Legközelebb már csak 1 perc 15 mp. kellett neki hogy lássam a hangyákat :) Figyeltem a ledet,készenlétbe piros,indításkor narancsra vált,majd 30 másodperc múlva a 26-os hibakódot villogja végig míg be nem jön a kép.Érdekes hogy a hiba ami miatt kiesett a szolgálatból egyáltalán nem jelentkezik!Elképzelhető hogy attól az 1 darab kondi(CL0031) cseréjétől megjavult volna?Elolvasom a mellékelt anyagot .
Köszönöm Szépen!
Jelentkezem.
Üdv.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Akkor állítsd be a leírtak szerint a G2-t (legalább félóra üzem után), és ha ekkor is lassan indul, miközben 26-os hibakódot jelez, akkor elöregedett a képcső (regenerálás, vagy csere).

Üdv:
Fülesmester

0

Piteee
Piteee picture

Hello!

Beléptem a menübe,járattam 35 percet és próbáltam beállítani a G2-öt de a fekete képernyő helyet vmi lilást kaptam és már futottak a csíkok!Ezek után tekergettem a potikat de nem volt olyan pozíció ahol eltűntek volna a csíkok!Tegnap munkába állítottam,még működik csak lassan kapcsol be,de az nem baj.Tudunk várni 1 kicsit :p Kíváncsi vagyok meddig fog üzemelni.

Mindenkinek Köszönöm Szépen a segítségét!

Üdv.

0

balage
balage picture

Vagy pedig mérd meg a fűtést, és emelj rajta az LL200-ból való letekeréssel.Esetleg új szoftver ami nem veszi figyelembe a fehéregyensúly be nem álltát.: http://www.hqelektronika.hu/product.php?pn=35701490

0

Piteee
Piteee picture

Hello!

Ma kiszedem a panelt és átnézem az említett dolgokat.Köszönöm a segítséget!

Üdv.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

ICC20 sasszi.

A 27-es hibakód jelentése:

Az eltérítés védelem több mint háromszor hibát észlelt.

A sorvégfokot kell bevizsgálni!
A jelenség oka lehet a sortrafó, vagy az eltérítő tekercs, de akár forrasztási hiba, vagy átütött kondenzátor is, ezért a többi kérdésedre nem lehet korrekt választ adni.

Üdv:
Fülesmester

0

Piteee
Piteee picture

Köszönöm gyors válaszod!

0

Sponsored links