You are here

Dimarson DMP 379 dvd lejátszó

7 posts / 0 new
Last post
szal
szal picture

Segítséget kérek! -dvd lejátszóm, mióta megvásároltam, nem játssza le az 1 gigánál nagyobb lemezek végeit.-pl 1.17 giga esetén az utolsó 17-et- Ha egy film 1.37-es, és 2 cd-s (cd1-cd2), akkor lejátssza, de ha egyben van az 1.37, akkor az első kb 700 megát, vagyis az első lemezt ismeri fel, a másik felét le sem játssza! DVD-nél és kb 1 gigáig divixnél tökéletesen műkszik ---remélem érthetően írtam le---Mi lehet a probléma? csere? vagy szoftverfrissítés? itt megtaláltam a dmp376 frissítését, de nem tudom, a 379-esre jó-e? -köszönettel várom a választ!!-szal-

Comments
Oszi11
Oszi11 picture

Szia Szal,

Ez szoftver hiba, és onnan ered, hogy a szabvány DVD-n 1024M a megengedett legnagyobb fájlméret, és ennél nagyobb fájlt nem hajlandó kezelni a lejátszó. A frissítés segíthet, de csak 100%-ban az adott típushoz kiadott firmware-t szabad rátenni, mert egy rosszul sikerült frissítés után könnyen le lehet nullázni a lejátszót, és a "nem gazdaságosan javítható" kategóriába tenni.

Üdv,
Oszi

0

szal
szal picture

Nagyon köszönöm a tanácsot, akkor felderítem Debrecenben ki csinál ilyet!!

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia!
A DIMARSON termékeit csak budapesten javítják,a főnök mindenkitől visszavonta a javítási lehetőséget,kivétel a hűtő és a mosógép.A 379-eshez nincs frissítés több géphez van ami a dimarson.com.hu-n megtalálható.Elsőre a panelján van egy kihúzható memó IC,ezt kéne cserélni,s ha nem segít a komplett dekóder jön.Ha nem megy juttasd el a gépet olyan lemezzel együtt amivel produkálja a hibát,ilyen probléma még nem volt velük.Általában nem nyitja a tálcát,nincs kép,ritkán akadozik /kék SONY leaser van gyárilag benne/,felezi a képet ekkor a kedves ügyfelek elnyomkodják-távszabbal visszaírható.

0

szal
szal picture

Köszi "nagypapi" a tanácsot, az ic cserét kipróbálom, veszek bele egyet!-Továbbá köszönettel venném, ha így ismered, hogy mi az ic típusa, mert addig nem szedném szét, míg be nem szerzem.-De ha a csere nem segít, akkor ajánlattal is tudnál segíteni, hogy milyen típust vegyek helyette, ami végre mindent lejátszik, és nem drága. -Sokat azért nem akarok rá költeni, mert itt a digi világ, lehet már jövőre csak a blue -ray lesz a nyerő :-)
-szal-

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia!
Most nincs nálam ilyen,de ezek előre programozott IC-k,ha kapsz is ilyet üres IC-vel nem fog müködni.Sajna én sem tudom programozni,ugyan 8 lábu mint a 24C... IC-k,de másként kell megírni.Azért a típusát majd megnézem,s megfogom írni.Blue-ray előtti formátumokból eddig szinte mindent lejátszott.

0

szal
szal picture

-Köszönöm, már szétkaptam a szerkezetet. Megnéztem az ic típusát. Utánanéztem, megtudtam, hogy "üresen" lehet kapni, de nekem igy nem jó, programozni nem tudom.-Így hát vettem egy oriont 6200-ért, ez most mindent lejátszik. -Köszi a segítséget! -szal-

0