You are here

Akai AP-D30

12 posts / 0 new
Last post
 picture

Sziasztok.
Szeretném a segítségeteket kérni. Ezen a lemezjátszón a sztroboszkóp melyik osztását kell beállítani hogy a fordulat tökéletes legyen. Van a tányéron négy, és már szédülök annyit néztem. Vagy mérjem be stopperral? Ja és mind a két fordulatot utána kell állítani. Ez szerintetek mechanikus vagy elektromos hiba? Hol kezdjem?
Köszi előre is.

Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv
A fent megadott típus a lemezjátszó tű és nem a kaszni.
Írd meg a pontos típust és légyszi egy képet elég sok Akait javítottam, talán tudok segíteni.
Laci

0

city217
city217 picture

Szia!
Ez pedig a lemezjátszó maga a fent említett hibával. Lejjebb már írtam itt megtaláltan a tesóját, csak az AP-D40 -es. Van egy D33 -as is, de az csak külsőleg hasonlít. Már tisztogattam nem sok eredménnyel, viszont a speed-trimerrel betudtam állítani, de sajnos végállásig kell tekerni. Marad az exGelkás tanácsa, kondicsere. A tű benne RS-90-es.
SzBálint, megkaptam a levelet. köszi.
Üdv

0

perlaci
perlaci picture

A karosszérián nincs poti amivel állítani lehet? Többször találkoztam ezek hibájával. Ügyfél kicsit megtekerte és nem lehetett beállítani a fordulatot. A trimmer is lehet hibás, mérd meg nem e nyúlt meg. Érdekes volt ezeknél az Akaiknál vagy ic halt meg vagy poti, trimm megnyúlt. Mással nem találkoztam.
Üdv Laci

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz city217!
Ahogy nézem a rajzot, nagy rumli nem lehet, mert alkatrész hiba esetén, egyáltalán nem lenne szabályozás. Ha a 40-s rajza jó megközelítésben igaz, akkor még az is elképzelhető, hogy a lemeztányér csapágyának kenetlensége okozhatja a hibát.
A meghajtó IC2 bejáratánál található négy el-ko-t, nézd meg, esetleg cseréld is egyből.(C-15-C18)
Üdv:
exGelkás

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia city217!
ha minden igaz, most töltöttem fel egy nyomtatható stroboszkóp tárcsa képet, a rendezetlen anyagok közt kell legyen.
3 sebesség, 3 karika sebességenkét,

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:feltöltöttem,de kiderült, innen a fórumról származik,csak nem találtam,igy a nálam lévőt elküldtem emilben.
Én nemrég használtam, kinagyitva, felragasztva egy kartonlapra.
Frekvencialemezzel ellenőriztem, jó.

Bálint

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz city217!
A strobtárcsákon, rendszerint, azért van négy mérőcsík, mert mind az 50, mind a 60Hz-s glimmekkel használható. Piacfüggő, hogy hol állítod. külső sávok a 33.1/3hoz a belsők a 45-s fordulat beállítását segítik
A ritkább fogazású, az 50 Hz.
Üdv:
exGelkás

0

city217
city217 picture

Köszi exGelkás.
..és a fordulatra mi a tipped, lehet hogy a motor fárad? A feszültségek szerintem rendbe vannak. Na és a javítás, azt hogy szoktátok csinálni? Mert ha talpra állítom nem férek az elektronikához, fejjel lefele pedig nincs tányér és a motor más értéket mutat. Megmondom őszintén még nem volt Lp-vel dolgom, max lapszíjat cseréltem.
Üdv.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz city217!
A szóban forgó készülék esetén nem vagyok képben, valószínűsítem, hogy nem kristályvezérelt direkt drive. Ha DC motor, és laposszíj hajtású, akkor érdemes egy bakra felpakolni az egészet, és belógatni alá a kiszerelt elektronikát. Sok esetben segít a sebességkiválasztó kapcsolók rendes tisztítása, ill a seb. poti takarítása. A meghajtó motor kommutátorait se feletsd ki.
Üdv:
exGelkás

0

city217
city217 picture

Szia.
Direkt drive -os, és itt a tanyán van a AP-D40-ről rajz, ami majdnem ugyan az. Picit tér el csak, azért írtam hogy a feszülségek szerintem jók. Jól átpucolgatom ahogy írtad és ha nem lesz sok változás akkor a seb-trimmeren betudom állítani, de elég sokat kell, az a feltűnő.
Mégegyszer köszi a segítséget.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz city217!
Nagyon szívesen. Ha valami nem gömbölyű, írj, megkeresem a rajzot, csak most eléggé el vagyok havazva!
Üdv:
exGelkás

0

Sponsored links