You are here

Politikai adok-kapok (csak erős idegzetűeknek)! (lezárva)

502 posts / 0 new
Last post
sasa11
sasa11 picture
*

Aki ismeri a paraszt bácsi esttét a Repülővel , annak
mondom na ezt már nem gondoltam.
Demokrácia , szólás szabadság, függetlenség !
Na erre varjunk gombot !Ha még nem láttatok érdekeset akkor katt ide
Reméljük a Tanya nem kerül a tiltó listára !!

Átírtam a lista címét. A mai világban sajnos szükség van ilyen jellegű gőzkieresztésre is. Bár az álláspontom ismert, a továbbiakban nemigen fogok beleszólni a vitába, maximum a ténybeli tévedésekre világítok rá.
Az internet korlátozását azt hiszem már kiveséztük.
Kalex

Mivel a topik, lassan kezd ellenőrizhetetlenné válni, így az 500. hozzászólás után lezárom. Addig még kidühönghetitek magatokat.

Pages

Comments
Attee
Attee picture
*

Üdv!

Térjünk vissza a témára választások után:)
Vagy 10 év múlva :)

0

city217
city217 picture

0

city217
city217 picture

Szia.
Nem ellenőrizhetetlen /de azért vagy/ hanem értelmetlen. :)
Nyolc évezünk, komcsizunk, közben letojjuk mi lesz a jövő és hogy mitől teljesít jobban magyarország?
Én azt mondom "ne fürgyéle" :D
Borzalom ami ebben az országban folyik, és nem a dunára gondolok.
Üdv.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Nem csak az a borzalom, hogy mi folyik ebben az országban, hanem az is, mennyi sérült ember van és mennyi belefáradt aki nem tesz azék jobb legyen. Sérültet azokra értem akik nem képesek önállóan gondolkodni, hanem lustán hiszékennyé válnak.
Üdv Tibi

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Én már azt hittem hogy javában énekeltek, megszületett az "összetartozás dala" sőt párválasztó is volt.
Jó az amikor a barackfa virágzik és talp a talpon táncol, igaz ezt a figurát még nem láttam. Pedig a jó öreg faluszéli kocsma zárás után, szoktak furcsa dolgok történni.
Mikor veszitek észre hogy már elmúlt az az idő amikor a vitapartner azt mondta hogy "na ez igaz". Egy biztos, ennyi agymosott embert még kádár se tudott produkálni, viszont volt egy böszme bajúszú, na az igen. :( Csak súlykolni kell "M-o jobban teljesít" és megragad a hátsónkban, közben meg már nyakig ér a kaka.
"Látom a jövőt" jövőre nyer a pártunk és kormányunk, mi meg öljük egymást. Majd olvassatok vissza egy év múlva.
Most meg Láng Vince leszek.
Szép hétvégét.
ui: Ezt kellene oktatni!!!!!! ..és nem ártana megtanulni!!!!!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Demokrácia

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

A politikában pont az a jó, hogy teljesen mindegy mennyire elvetemült, szélsőséges, jó, vagy rossz, középszerű, semmit mondó, a valóságot jól leíró, a valóságtól teljesen elrugaszkodott a véleményed. Mindig találsz egy pártot, tömörülést, stb, aki pont ugyanazt vallja.

A hatalom gyakorlásának a lényege meg úgy jön ebből ki, hogy feltételezzük a józan észt és a valóság felismerésének a képességét a választók tömegétől. Tehát elvileg, a legjobbat fogják megválasztani.

Persze ez is csak egy utópia vagy vakhit, mert a választók azok.....

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Már megint belementem ebbe a hülye játékba.
Kezdem azt gondolni, hogy lizakl kollega csak provokál, és közben jókat röhög a markába.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Egy kis érdekes adathalmaz. Olvassátok át, emésszétek meg az adatokat. Sokmindenre választ adnak ezek az adatok.
http://www.demografia.hu/letoltes/kiadvanyok/Korfak/korfa-2011-2_2.pdf
http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/2001/11het/foldrajz/foci11.html

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Mire is ad választ? mert én komolyan nem értem.
Üdv Tibi

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

A grafikonokon nem csak a népesedést lehet látni. A világ problémáinak a gyarapodását is. Ennyi.

Ezzel a világnézettel lehet vitatkozni. Engem el lehet bárhova küldeni, de a tények azok eléggé makacs dolgok.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Tudod engem egy probléma izgat igazán. Ez pedig nem a világ problémája konkrétan, hanem a hazánk problémája. Az, hogy ez a kormány 2010 óta semmi mással nincxs elfoglalva, csak azzal, hogy a kormány miként tudja megtartani a kormányzását, hatalmát. Tudod a mai hírek és a naponta megjelent hírek okozzáknálam a problémákat.
Szerintetek lesz majd népszavazás 2014.-ben? Vagy majd megmondja a miniszterelnök és serege ki a beszámíytható és kinek lehet majd szavazati joga? Gondolom a friss földbírtokosok, a friss trafikosok és a friss fidesz fanok azok, majd kapnak szavazati jogot?
Jól gondolom, hogy erre felé haladunk?

Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Nagyon szubjektív szemüvegen át nézed ezt a kormányt! Miért vagy ennyire elfogult? Hiszen 2006-ban csak azért nem hozták nyilvánosságra az ország akkori katasztrófális eredményeit, hogy megnyerjék a választásokat! csak a választások után közölték az adatokat. Az őszödi kiszivárogtatást azért csinálták, hogy az általa kirobbantott zavargásokkal lejárassák a jobboldalt, az őszi önkormányzati választások előtt! Szerencsére ez nem sikerült, sőt visszafelé sült el a dolog és a FIDESZ szinte mindenhol tarolt 2006 őszén! De, ha ekkor Gyurcsány nem ragaszkodik annyira a hatalomhoz, hanem lemond és előrehozott választásokat tartanak, akkor nem nyer 2/3-dal a FIDESZ!
Akkor ki is ragaszkodott olyan görcsösen a hatalomhoz? Ráadásul Gyurcsányt senki nem választotta meg először, hanem belső puccs révén került a miniszterelnöki székbe.
Üdv és szép hétvégét neked: lizakl

0

csakyt
csakyt picture

Szia

FIDESZ szinte mindenhol tarolt 2006 őszén

Igen ez igaz. És jól ki is használták egyből a helyzetet. A napokban volt róla téma a rádióban, hogy az Orbán azt javasolta azoknak a fideszes önkormányzati nyerteseknek, hogy adósítsák el az önkormányzatokat. Ezt jól meg is tették. Az országban 75%.-os volt a fideszes önkormányzat ami az ország egészének az eladósodásához, ilyen mértékben járultak hozzá!
Kiszámoljuk, hogy a fideszes önkormányzatok tudatosan mekkora adóságot termeltek csak azért, hogy azt lehessen mondani, hogy eladósodott az ország az MSZP alatt? Megtudod mondani, hogy összességében a fideszes önkormányzatok mekkora adóságot csináltak 2006-2010 közötti időszakban?

Üdv Tibi

0

ELKO4
ELKO4 picture

-"Hiszen 2006-ban csak azért nem hozták nyilvánosságra az ország akkori katasztrófális eredményeit, hogy megnyerjék a választásokat!" -Tudnál erről valami értékelhető forrást hozni? Nem állítom hogy nem így volt, de azt állítom hogy a jobbos média előszeretettel ismételgeti ezt, és aki nem jár utána/nincs képben az elhiszi, ugyanúgy, mint azt hogy a Bajnai tette tönkre pl. a táncválasztó-párválasztó rendezvényt.
-"Az őszödi kiszivárogtatást azért csinálták, hogy az általa kirobbantott zavargásokkal lejárassák a jobboldalt, az őszi önkormányzati választások előtt!" -Nem koncepciózus ez kissé? Gyurcsány gyakorlatilag ebbe bukott bele, olyan hülye politikus a Földön nincs, aki így akarna nyerni.
-Gyurcsánynak akkor le kellett volna mondania, ezen úszott el a 2010-es választás.

Üdv.

Tamás

0

lizakl
lizakl picture
*****

Arra emlékszel, hogy a 2006-os választások előtt levitték az ÁFA-t 25%-ról 20%-ra, aztán a választások megnyerése után visszavitték 25%-ra! Milyen érdekes véletlen, ugye? :taps2: :taps: :bow:

Ezt már korábban adatokkal cáfoltam! Jó lenne, ha a tényeknél maradnál!
ID:203618

0

lizakl
lizakl picture
*****

Egyébként meg, hol is cáfoltad? Mert én nem látom sehol!

0

lizakl
lizakl picture
*****

Hát ezt elbuktad Kalex!
Az ÁFA-t ugyanis 2006 január 1-től vitték le 25%-ról 20%-ra, aztán a választások után fokozatosan visszaemelték 25%-ra! Nézz egy kicsit utána ha már úgyis ráérsz!
http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/lenyeltek_vartnal_kisebb_hatasa_v...
Üdv: lizakl

0

csakyt
csakyt picture

szia

Az ÁFA-t ugyanis 2006 január 1-től vitték le 25%-ról 20%-ra, aztán a választások után fokozatosan visszaemelték 25%-ra!

Valamit nem igazán értek. Itt azt olvasom, 2006.-ban vitték le. 2006.-után, mikor voltak választások? Ki neyerte azt a választászt ami 2006 után volt? Még egy kérdés. A belinkelt oldallal, mit is szerettél volna bemutatni?
Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

2006 januárjában vitték le(GyF) a 25%-os ÁFA-t 20%-ra! Ez része volt a hazugságpropagandának, amellyel megnyerték a 2006 áprilisi választásokat! A választások előtt az akkori APEH-al(államköltségen) kiküldettek még egy 5 éves adócsökkentésről szóló propagandaanyagot(még talán meg is van valahol). Persze rögtön a választások után már szó sem volt többet adócsökkentésről. Úgy lett elfelejtve ahogyan volt! Aztán szeptemberben visszaemelték az ÁFA-t 20%-ról 23%-ra és később a derék Bajnai(a libaszakértő) tovább emelte 25%-ra 2009-ben! Röviden ennyi!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
" Aztán szeptemberben visszaemelték az ÁFA-t 20%-ról 23%-ra"
Látom neked csak a hazugságra jár az agyad. Soha nem volt 23%-os ÁFA. Tervbe volt véve 2009-ben, de végül 25% lett belőle Bajnai alatt. Azt hiszem ilyen színvonalon értelmetlen vitatkozni, hiszen hiába bizonyítja be bárki, hogy az állításod tényszerűen nem igaz, te tovább mantrázod a valótlanságaidat.
Így ennek a topiknak tényleg nincs értelme.

Üdv! Kalex

0

lizakl
lizakl picture
*****

Sorry!
Lehet, hogy tévedtem és "csak" a 15%-os ÁFA-kört szüntették meg és tették át a 20%-osba? Igen, igazad van! Az én fejem sem lehet káptalan! De, mindenesetre ÁFA-t emeltek 2006 szeptemberében és itt ez a lényeg! :yes:

0

csakyt
csakyt picture

Szia.

Végre valaki aki beismeri a tévedést. Még akkor is, ha megpróbálja menteni azzal magát, hogy azért csak odaszúr egy utolsó kis mondatot.
" emeltek 2006 szeptemberében és itt ez a lényeg!" Ha már ideszúrtad akkor úgy kellett volna, hogy az önkormányzati választások előtt! Mert az a lényeg, hogy az önkormányzati választások előtt tettek egy olyan lépést ami nem volt népszerű! De azért utána lehet nézni, hogy mi is volt az ok akkor, hogy emelni kellett. Most mi is az oka a 27%.-os áfának?
Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Most az a legfőbb oka a 27%-os ÁFA-nak, hogy valamiből törleszteni kell azokat a kölcsönöket és kamatait, amiket az SzDSz-MSzP kormány vett fel és hagyott rá a FIDESZ-re!

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Kalex !
Azt hiszem ilyen színvonalon értelmetlen vitatkozni, hiszen hiába bizonyítja be bárki, hogy az állításod tényszerűen nem igaz, te tovább mantrázod a valótlanságaidat. :taps:
Ezért kellene az ilyen topikokat is moderálni és az elején beírni, "csak tényeket lehet leírni, saját gondolatokat mellőzni !" =CSAPKODVA RÖHÖG!=
Két napja olvasom ezt a topikot és még nem értem a végére ....
Van nálunk erre egy közmondás : =Öntjük át az üresből, a semmit sem tartalmazóba !"
Apropó lenne egy kérdésem, ebben a topikban is adja a RENDSZER a 3 pontot ???
Köszi !
PS: Most már figyelek, megpróbálok ráhajtani a 499. h.sz.-ra , mert az 500. remélem a Tied lesz !
Üdv! Miki.

Bocsi, hogy ide írok bele, de nem akarom elvenni a szűkös lehetőséget másoktól.
Tehát:
"Bár az álláspontom ismert, a továbbiakban nemigen fogok beleszólni a vitába, maximum a ténybeli tévedésekre világítok rá." írtam/írom a bevezetőben.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Volt 23%.-os áfa? Én nem tudom, ezért kérdezem tőled. Azt írod, tényszerűen nem igaz a Kalex beírása.
Tényleg éredekelne akkor engem is, mikor volt az ÁFA 23%.-os. Ha volt, milyen termékben?

Üdv Tibi

0

ELKO4
ELKO4 picture

23%? Sose volt...

Üdv.

Tamás

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ne haragudj, de egyet hajtasz, mint a pereces...Kezd unalmas lenni.
Viktorod miket ígért össze? Ebből mi lett? Ja, tudom, ez is az előző kormány hibája, az elmúttnyóccévé.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Szerinted azért vitték le, mert ezzel etetni akarták a népet? Szerintem nem. Az etetés tudod mikor volt? 2010.-ben a nagyarányú adócsökkentéssel és nem nyúlunk a nyugdíjakhoz és a magánnyugdíjakhoz. Valamint el a kezekkel az alkotmánybíróságtól, és a népet nem lehet leváltani szöveggel. Utána mi is történt? Mennyi most a nagy adócsökkentő kormány ÁFA tartalma? Mekkora is most azoknak az adója akik addig nem fizettek mert amúgy is szegények voltak? Mit soroljak még ide neked?

Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Jaj, jaj!
Ne légy már ilyen naív! Persze, hogy azért vitték le, hogy rájuk szavazzanak. Persze, hogy azért tartotta vissza a 2006-os választások előtt a derék Veres a rossz gazdasági adatokat, hogy rájuk szavazzanak! Persze, hogy azért vették fel a kölcsönöket, hogy abból egy kis osztogatást tudjanak tenni és rájuk szavazzanak! Persze, hogy azért ígérték meg a választások előtt(ez még 2002-ben volt) a tanároknak a béremelést(amit aztán Medgyessy végre is hajtott) egyszeri 50%-ban, hogy rájuk szavazzanak! Azóta sem volt a tanároknál semmilyen béremelés. Gondolhatod, hogy 2002 óta az az 50% mennyit érhet!? Itt nincsenek véletlenek! Nincs az, hogy szeretetből adnak valamit. Az csak mese.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Segíts megtudni a Fidesz-KDNP mióta van kormányon? Mit emelt az adókon kívűl és a stadionok magasságán kívűl ez a kormány? Ja, hogy most választás előtt beigértek valamit? :-)))
Tudod, ne azt figyeljétek mit mondok, hanem azt, mit cselekszem. Vagy. Más a kampány, más a kormányzás.
Ugye tudod kinek a szájából jöttek ki ezek a szavak?

Üdv Tibi

0

ELKO4
ELKO4 picture

Emlékszem de utána kéne néznem hogy pontosan mikor, miért és merre történtek az ÁFA mozgások.
Viszont az csak finom kis bábjáték volt a rezsicsökkentéshez és a 9%-os SzJA -ról történő hablatyoláshoz, a kormány közpénzen történő sikerpropagandájához képest. Liba, rezsicsökkentés, meg Magyarország jobban teljesít.

Üdv.

Tamás

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Emlékszem de utána kéne néznem hogy pontosan mikor, miért és merre történtek az ÁFA mozgások."
Lizakl téved, még pedig szándékosan. Itt már adatokkal bizonyítottam, hogy nem felel meg a valóságnak az állítása.

Üdv! Kalex

0

ELKO4
ELKO4 picture

Mifelénk ezt úgy mondják hogy hazudik.

Üdv.

Tamás

0

lizakl
lizakl picture
*****

Bagoly mondja verébnek!

0

ELKO4
ELKO4 picture

Ugyanis?

Üdv.

Tamás

0

lizakl
lizakl picture
*****

Igen! Van aki hazudik! Például az aki a 2006-os választások előtt 5 éves adócsökkentést ígér, aztán a választások után annak pont az ellenkezőjét teszi!
Na, ki volt az? Holnapig adok gondolkodási időt!
Üdv és jó éjszakát: lizakl

0

csakyt
csakyt picture

Szia.

Te tényleg. Melyik országban élsz? Mikor voltam választások? Ki, mikor ígért adócsökkentést? mert én úgy emlékszem valami emberke azt ígérte, az adóbevallás elfér majd egy söralátéten. Meg azt is, hogy nagyarányú adócsökkentések lesznek. Ehhez képest hány plusz adót is vezettek be? Segítesz megtudni ezt? De első körben arról beszélj, mikor is voltak választások az országunkban? Milyen 2006.-os választásról beszélsz?

Üdv Tibi

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

"Ne azt figyeljék, amit mondok (a választóimnak), hanem amit teszek!" (valójában)

Muszáj mindig emlékeztetnem erre? Tényleg?

0

lizakl
lizakl picture
*****

Az hazudik aki valótlant állít! Ez pedig nem én vagyok!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Az hazudik aki valótlant állít!"
Egyet értek. Azzal a kiegészítéssel, hogy a vétlen valótlan állítás, csupán tévedés, a szándékos pedig hazugság. Te az utóbbit követted el.
Idézet tőled:"Arra emlékszel, hogy a 2006-os választások előtt levitték az ÁFA-t 25%-ról 20%-ra, aztán a választások megnyerése után visszavitték 25%-ra! Milyen érdekes véletlen, ugye?"

A valóság:"ÁFA 2006, 2007, 2008
2006. szeptember 1-től 5 %-os (nem változott), és 20 %-os az általános forgalmi adó mértéke"

valamint:"Az egyik legjelentősebb változás, hogy az általános forgalmi adó (áfa) kulcsa 20 százalékról - az előző kabinet által tervezett 23 százalék helyett - 25 százalékra emelkedik 2009. július 1-jétől. Bevezetnek egy középső kedvezményes, 18 százalékos kulcsot is, amely a tejre, tejtermékekre, kenyérre, pékárukra, illetve a távhőszolgáltatásra lesz érvényes, de az utóbbi esetében csak augusztus 1-jétől vezetik be."
Szerinted 2009.július 1. közvetlenül a 2006-os választások után volt?

Üdv! Kalex

0

lizakl
lizakl picture
*****

Csak pont azt húztad át, hogy 2006 elején levitték az ÁFA-t 25-ről 20%-ra! Pedig ez bizony igaz!

0

lizakl
lizakl picture
*****

De, látom már törölted is a hibádat! Nehogy el kelljen ismerni! Ez persze erős jellemre utal!
Köszi!
Ennyit akkor a vitáról! És a becsületről!
Az MSzP oldalán volt annak idején egy hasonló moderátor!
Viszlát!!!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Szerintem rémeket látsz. A te hozzászólásodat töröltem, mert esetleg később a károdra vált volna. A gond nem az, hogy 2006 januárjában vezették be a 20%-os ÁFa-t. Ezt senki nem vitatja. A probléma a mondatod második felével van. "A választások után rögtön felemelték 25%-ra". Na ez a hazugság! Megismétlem: Az ÁFA-t a Bajnai kormány emelte 2009-ben 25%-ra. Így az állításod nem felel meg a tényeknek. A személyeskedést, pedig kérlek mellőzd, mert az eltérő nézetek sem adnak felmentést egy esetleges pihenő alól.

Üdv! Kalex

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Ja. A véletlenek összjátéka...

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Az ország helyzetének értékelései még ma is fenn van a neten.
https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&ie=UTF-8#sclie...

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

ELKO4
ELKO4 picture

Engem leginkább az érdekelne hogy ez mennyi átfedést mutatott azzal, amit a kampányban az MSzP mondott.

Üdv.

Tamás

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Őszintén leírva: Nem olvastam el. Nem érdekel. De fent van. Meg lehet találni. Nyílván írott formában is létezik.

Ha érdekel, akkor olvasd el. Én inkább most Dr. Hause-t nézek.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Te meg egyszerűen rosszul látod a dolgokat, de tudom, hogy hiába világítanék rá a tényekre, beléd vésődtek ezek a dolgok.
Az öszödi beszéd kiszivárogtatása pl. józan ésszel is belátható, hogy nem Gyurcsányék érdeke volt. Az más kérdés, hogy esetleg párton belül valamelyik ellenfele nem gondolkodott hülye volt...ámbár én inkább a jobboldalt sejtem emögött. Ez az önkormányzati választások előtt teljesen nyilvánvaló, hogy semmiképpen sem jött jól az MSZP-nek.
A zavargásokról annyit, hogy pont az akkori ellenzék tüzelte fel a csőcseléket.
A belső puccsot hagyjuk. Marhaság.
Ellenben ki ragaszkodik görcsösen immár hosszú évek óta az abszolút, megkérdőjelezhetetlen hatalomhoz a Fideszen belül?
Ami az eredmények nyilvánosságát illeti, a "kozmetikázás" bevett gyakorlat, sajnos most is, és mindig. Vélhetően az is marad, hacsak tényleg nem indulna be a gazdaság. Most jó esetben is csak stagnál. Az igazságot kevesen tudják. Az tuti, hogy nincs okunk az örömre.

Ha akkor előrehozott választásokat tartanak, a Fidesz még magasabb aránnyal nyer. Ha Gyurcsány lemond, a hatalmi harc felőrli, szétszakítja az MSZP-t. Mint ahogy történt ez később...
Emellett a gazdaság rendesen megingott, elbizonytalanodott volna. A befektetők menekítettek volna mindent.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Ugyan már! Dehogyisnem a Gyurcsányék érdeke volt! Tudták, hogy rosszul áll a szénájuk a választóknál, hát megpróbálták egy sötét játékkal lejáratni a jobboldalt. Mit gondolsz miért engedték be a rendőrök a TV-be a zavargókat? Miközben két utcával arrébb ott volt egy csomó készenléti rendőr, akik meg tudták volna védeni a TV székházat! Mert azt akarták, hogy azok a csúnya, gonosz, fasiszta, neonáci jobboldali zavargók törjenek zúzzanak a TV-ben, ezt mindenki(a külföld is) lássa és ezért kiábránduljanak a jobboldalból! Csak elszámították magukat, ugyanis a reakció pont ellentétes lett!

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Remélem nem te találtad ki és te sem gondolod komolyan ezt az egetverő zagyvaságot!
Politikusok voltak, de nem hülyék! Miért lett volna saját érdekük lejáratni saját magukat (nem a jobboldalt!)? Ilyen nyakatekert logika csak néhány igencsak idióta jobbos újságíró fejében fordulhatott meg. Te meg összeolvasol válogatás nélkül minden zöldséget.
A következő elméleted az lesz, hogy a csőcselék az MSZP fizetett embereiből állt...

0

lizakl
lizakl picture
*****

Pedig, nem olyan nehéz ez! Csak azt kell végiggondolni, hogy kinek származik ebből haszna? Régi nóta már ez!

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

???
Kinek széármazott haszna Öszödből? Talán a szomszéd 85 éves Mariska néninek? Abszurdum.
Na akkor magyarázd el, hogy gondolod. Ezekszerint hülye vagyok.

G
O
N
D
O
L
K
O
D
J
!

Remélem ez elég feltűnő, hogy magadhoz térítsen.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Ott voltam. Saját tapasznyalás. Fájt. Érdekes párbeszédeket halottam.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

No meg a törés és a zúzás is csak nyomokban jött létre......

Maguk a tüntetők kalapálták el azokat, akik fel törték a kajaboltot. (nem jut eszembe a szó)

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Az a helyzet, hogy nem én nézem ilyen szemüvegen keresztül ezt a kormányt, hanem az egész világ! Azt sem értem, mire írod, hogy a Gyurcsány, ragaszkodott a miniszterelnökséghez. Hiszen lemondott, vagy rosszúl tudom? Mond már mi volt abban az öszödi beszédben? De az egyész egy órás beszéd valódi tartalmát írd már ide nekem, nekünk! Mert ugye az nem három mondatból állt! Amúgy ki hozta nyilvánosságra? Pont a napokban derült ki, hogy valójában a Fidesz hozta nyilvánosságra és tudatosan időzítve. Arról a 2/3.-ról is beszélgethetnénk. Szerinted a megjelent választók 52%.-része az valódi 2/3? Vagy elismered, hogy egy törvénysértés végett tudtak csak KÉPVISELŐI 2/3.-ot szerezni. Mert ugye a képviselői 2/3 nem egyenlő a választóival!!!!!!!!!!
Nem akarlak megbántani, de javaslom, hogy egy kis siskola, nem ártana, hogy legalább a valóságot tanuld meg felismerni.
Tudod, én úgy tudom, hogy a közérdekű adat meghamisítása, súlyos böörtönnel jár a BTK szerint. Szerinted a mostani adatok eltikolásáért, meghamísításáért nem lesznek feljelentések majd a kormányváltás után? :-)) Nyugodj le. Lesznek!Hogy ki ragaszkodik a hatalomhoz? Segítek. Ez a kormány! Ezért vannak azok a törvénykezések és alkotmányozások, hogy a hatalmat ne tudja kivenni senki az Orbán Viktor kezéből. Mai hír, hogy kiszivárgott a VB határozata a Magyar diktatúrával kapcsolatosan. Olvass. Tudod már az egész világ látja azt, amit te nem akarsz észrebvenni. Pedig észre fogod venni, és egy év múlva azt is lefogod tagadni, hogy tudod ki kormányzott 2010-2014 között! Ebben biztos vagyok. És miért? mert ez történt 1989 után! Pontosan ez!
Arról meg, hogy ki választotta megy a Gyurcsányt és ki nem, ezzel mit akarsz mondani? nem mindegy? Az MSZP mint kormányzó párt, jelölt két embert a Medgyessy után és megválasztották az új miniszterelnököt!

Te ebben az országban élsz? Segíts megtudni, hogy a parlamenti választásokon kire, mire szavazol? Ki jelöli és adja a miniszterelnököt, vagy akár a köztársasági elnököt? Segíts megtudni kicsoda micsoda? :-)))) Tudod egyáltalán? A parlamenti választásokon miket olvastál a szavazó cetlin? olvastál te ott neveket? :-)))))
üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Az emberek 2002-ben Medgyessy-re szavaztak! Őt választották meg, az ő ígérgetései alapján! NEM Gyurcsányra szavaztak, sőt Gyurcsány még csak a Parlamentben sem volt addig! Mikor napvilágra került a D209-es história Medgyessy-ről, nos akkor lépni kellett, de az MSzP a saját halálos ítéletét írta alá, amikor a kalapból Pinokkiót húzta elő! Aztán a Köztársasági elnökválasztás is egy kész röhej volt! Mindenki az MSzP-n röhögött, hogy ennyire dilettánsok hogyan lehetnek? Hát ez van!

0

ELKO4
ELKO4 picture

Nem, csak a jobb oldalon divat személyre szavazni. Ha Orbán Viktorral történne valami, a Fidesz úgy csuklana össze mint a kártyavár.
A baloldali szavazók az MSzP-re szavaztak, Medgyessy Péter miniszterelnök jelölt volt. Ezzel ellentétben a Fideszt Orbán Viktor testesíti meg. Sőt, Orbán Viktor maga a Fidesz.

Üdv.

Tamás

0

lizakl
lizakl picture
*****

Igen! Orbán Viktor egy nagy formátumú politikus! Egy igazi egyéniség! Medgyessy viszont csak egy egyszerű bankár és volt D209!

0

csakyt
csakyt picture

Szia.

Te állandóan emlegeted a "D209".-et. Megmondanád mit jelent? Tudod-e egyxáltalán mit jelent? Vagy csak hallottál valamit valamikor, és azt gondolod, mostr akkor bemondtam a tutit. Akkor fejtsd ki, " mi az a "D209" Mert én mutatok neked ma a Fidesz-KDNP soraiba ülő III/III.-as és III/II.-es személyeket.

Ez mi?

üdv Tibi

0

ELKO4
ELKO4 picture

Horn volt a pufajkás, Medgyesy a D209, Gyurcsány az öszödi böszme, Bajnai a libatoltvaj.
Horn Gyulának is volt (az SzDSz-el együtt) 2/3-a, és pufajkás exkommunista létére eszébe sem jutott volna felszámolni a demokráciát.

Üdv.

Tamás

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Azt tudom, hogy a jobboldalnak mondott valakik kit miként neveztek el, de én azt kérdeztem az előbb, hogy tudja-e, hogy mit jelent a "D209". Mert ha már megnevezte és így szólította meg, akkor vajon tisztában van-e azzal, hogy mit is takar a "D209" És, hogy milyen ügyosztályhoz tartozott ez a fedőnév. Mert ugye a III/II az nem azonos a III/III.-as besúgókkal!
Ilyen besúgók viszont most tagjuk egy páran a Fidesz-KDNP tagjai között!!!!! Az a baj, hogy a jobboldalnak beállított valakik azt sem tudják, hogy mi a jobb és mi az a bal. Melyik mit jelent. Viszont roppant okosaknak akarnak látszani és közben marhaságokat hordanak össze.
Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Na, persze persze! Tudjuk már egy ideje, hogy te vagy az okos, a többi meg a hülye! Nagyon egyszerű a képlet! :taps2: :taps:

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Senki nem állította magáról, hogy okos lenne. Igaz, néhány emberkének a hozzászólásai alapján ez lenne gondolható, de ezek rendszerint nem szokták hitelesen alátámasztani a mondandóukat. Viszont én keresgéltem a neten neked egy pár nevet. Nem énn állítom, a neten találtam. De leellenőrizheted.

kommunista kormánytagok:

Pozsgay Imre - MSZMP KB/PB-tag, Agitációs és propaganda osztályvezető, kommunista kormánytag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB-titkár, Moszkvai nagykövet, kommunista kormánytag
Járai Zsigmond - MSZMP-tag, III/II utibeszámoló jelentő, kommunista kormánytag
Martonyi János - MSZMP-tag, III/II utibeszámoló jelentő kommunista kormánytag
Schmitt Pál - miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Kommunista állami kiküldött Nyugatra a kivégzések alatt

Mádl Ferenc, 1956-os bírósági titkár

Kommunista szervezetek tisztségviselői

Mikola István - MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István - MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Kövér László - MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

MSZMP párttitkárok

Pintér Sándor - MSZMP-titkár
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár
Orbán Győző - MSZMP-titkár

MSZMP párttagok

Matolcsy György - MSZMP-tag
Hoffmann Rózsa - MSZMP-tag
Fónagy János - MSZMP-tag
Vonza András - MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP-tag
Chikán Attila - MSZMP-tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla - MSZMP-tag
Harrach Péter - MSZMP-tag
Boross Péter - MSZMP-tag
Balogh Gyula - MSZMP-tag

Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Akkor meg is van neked a megoldás! Szavazz a Jobbikra! Ők talán nem voltak sem MSzMP, sem pedig KISZ tagok. :yes: :taps2: :beee:

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Nahát! Hogy erre nem gondoltam!
Bal oldalon "rohadtbüdöskommunisták" voltak, jobboldalon "istenem, hát ők is emberek"

0

csakyt
csakyt picture

Szia

:-) Azért a végén csak kiderül, hogy a jobbik az nincs is olyan távol a Fidesz-KDNP.-től. :-))) pedig, hogy tagadják? :-))))

Üdv Tibi

0

ELKO4
ELKO4 picture

A Fidesz külön tart arra embereket, hogy kimondják OV helyett azt,amit úgy egyébként gondol az országról, csak pozíciójánál fogva nem mer kimondani viszont gesztust gyakorol a radikálisabb érzelmű szavazók felé.
Ilyen emberek: Bayer, Szaniszló, Kerényi, Bencsik András.

Üdv.

Tamás

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Igen. megvan a megoldás! Elmegyek szavazni és három párt az akire tutira nem fogok szavazni a jelen állás szerint.

Jobbik!
Fidesz-KDNP!
LMP

Aztán, hogy kire fogok még nem tudom. Tudod én azt a nagyon nagy tábort erősítem akik úgy szavaznak majd, hogy nem elvakultan, hanem megfontoltan. Viszont, szavazni fogok és úgy, hogy ez a kormány örökre tünjön el!

Üdv Tibi

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Te munkásőr voltál? A pufajka az egyenruha volt neked, nem munka ruha? Esetleg neked is kiemelt párt nyugdíjad van-volt?

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szerinted aki baloldali szavazóként definiálja magát az kizárólag kőkommunista lehetett? Ez súlyos!

Üdv.

Tamás

0

city217
city217 picture

Szia.
Kicsit vegyél vissza, és jó lenne írás helyett inkább olvasnál.
Tudom a a hülyék mindig a túloldalon vannak, csak azt is kellene tudni melyik oldalon vagyunk.
Üdv.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

"Orbán Viktor egy nagy formátumú politikus!"
Ezt mondták sokan Adolf Hitlerről is. Meg Joszif Visszárianovics Dzsugasviliről is. Meg Vlagyimir Iljics Uljanovról is. Meg Juan Peron-ról is. Meg Kim Ir Szen-ről. Meg Mao Ce Tung-ról. Pol Pot-ról. Meg még sorolhatnám...

Csak az a vak tudatlanság ne lenne...

0

ELKO4
ELKO4 picture

Azt hogy Orbán Viktor egy nagy formátumú politikus, az ellenzék és a politikai ellenfelei sem vitatják. Ha nem így lenne, nem lehetne 23 éve a parlamentben és nem lenne 2/3-a a parlamentben.
Az erkölcsi és morális értékekre viszont ez egyáltalán nem garancia. Hitler is nagyon nagy formátumú politikus volt, és még egyéniség is.

Üdv.

Tamás

0

csakyt
csakyt picture

Sia.
Segíts megtudni, hol olvastad 2002.-ben a Medgyessy nevét a szavazólapokon. Biztosan ebben az országban szavaztál?
Segíts megtudni, a Medgyessy kormány alatt ki volt a sportminiszter? Tudod én ott voltam a Gyurcsány megválasztásánál a Syma csarnokban. Másnap reggel én voltam az első hangmérnök aki vele csinált interjút. Pont úgy, ahog 1998.-ban is az elsők között csináltunk az Orbánnal interjút, akkor még MTV.-és koromban.
Tudod, az MSZP nem a Gyurcsányt húzta ki, hanem megpályáztatták a miniszterelnökséget és csak két jelentkező akadt. Kiss Péter és Gyurcsány Ferenc volt a két jelölt. Minimálisan egy szavazáson lett győztes a Gyurcsány!

Gondolom az írásodból, hogy te egy nagy Orbán rajongó vagy. ( letagadod majd egyszer, ebben biztos vagyok) Te azon az oldalon ahol jelenleg állsz, csak azt hajtogatod amit mondanak neked, vagy amiket hallasz azoktól akik helyetted goindolkodnak és megmondják a tutit. :-) De ez engem nem érdekel, mert a vélt dolgaidat amit valósnak hiszel, tudom, hogy nem igazak. Így csak egy tanácsot adhatok. Ne beszélj olyanról, amit nem ismerzs és nem tudsz biztosan. Magadat nevetteted ki.
Hidd el!
Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Úgy látom, hogy egy cseppet feledékeny vagy! :( A 2002-es választások előtt az MSzP miniszterelnök jelöltje Medgyessy Péter volt, Gyurcsány még a látóhatáron belül sem volt, hiszen amint mondottam a Parlamentnek sem volt a tagja! Talán még emlékszel a Medgyessy-Orbán vitára 2002-ben? Az emberek 2002-ben még úgy tudták, hogy Medgyessy lesz 4 évig a miniszterelnök. Aztán a D209 miatt javítani akartak a helyzetükön, de balszerencséjükre Gyurcsánnyal jöttek elő! Bizony!
Aztán ugye az SzDSz-MSzP kormány amihez nyúlt az úgy vált sz...rá ahogy volt! Molnár az egészségügyet, Magyar az oktatásügyet és így tovább... rombolták! Csak kölcsönökből voltak fenntartani a rendszert, ezért is növesztették meg az államadósságot 52%-ról 82%-ra! Ez így volt!

0

ELKO4
ELKO4 picture

"Molnár az egészségügyet..." -ez volt az, amiről azt hittem hogy nem lehet rosszabbul csinálni mint ahogy az MSzP-SzDSz kormány csinálta.
De lehet! Lehet! Bebizonyította a Fidesz!
"ezért is növesztették meg az államadósságot 52%-ról 82%-ra" -Talán arról is meg kellene emlékezni, hogy az az államadósság növekedés részben beruházásokra, 13. havi nyugdíjra, és egyebekre lett fordítva (ha igényled hozok hiteles adatokat).

Üdv.

Tamás

0

lizakl
lizakl picture
*****

Na igen, igen! Apropó, hol is van az a 13-dik havi nyugdíj és közalkalmazotti bér? Nem ez az ügyeskezű libaszekértő Bajnai vette el? Aki mindent lelkiismeretfurdalás nélkül teljesített amit az IMF "kért"!?

0

ELKO4
ELKO4 picture

Bajnai vette el, de ha az úgy annyira jó és fenntartható volt, akkor 3 év alatt Orbán miért is nem állította vissza?
Felhívnám a figyelmedet arra, hogy az IMF nem kér és nem kért. Az IMF közli a hogy milyen feltételekkel tud/akar hitelt adni. Ha megfelel akkor jó, ha nem akkor lehet kötvényeket kiadni háromszoros kamatra.

Üdv.

Tamás

0

lizakl
lizakl picture
*****

Amúgy pedig ha emlékeztek még, akkor tudnotok kell, hogy 2002-ben Medgyessy úgy vette át a stafétabotot, hogy pár éven belül bevezetjük az Eurot! Aztán mi lett belőle? Egy nagy semmi! Csak a mostani FIDESZ kormánynak sikerült az államháztartás hiányát 3% alá vinni miközben az államadósság sem nőtt! Azért ez nem semmi! Ezt el kell ismernetek.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Igen. Éppen most mondta a Kuszaszem, hogy 10 éven belül nem valószínű hogy lesz Euro. Pedig anno elég rendesen ekézték ugyanezért az akkori kormányt. Tehát akkor baj volt hogy nem lett bevezetve az euro, most meg vagy nem teszi lehetővé a gazdasági helyzet, vagy már nem is kell...

Üdv.

Tamás

0

lizakl
lizakl picture
*****

Valószínű, hogy az utóbbi! Ez az Euro már nem az az Euro! Változnak az idők! Tíz év múlva talán már nem is lesz Euro. Ki tudja?

0

ELKO4
ELKO4 picture

Ja, hogy változnak az idők...
És mit mondott Orbán Viktor és a Fidesz a tandíjról? A nemlétező megszorításokról? A nem-létező oligarchákról? A helyreállt jogállamról? Az Ab jogkörének bővítéséről? A keleti szél politikájáról? Az adócsökkentésről? A diktatúra ellen folytatott harcáról? Az erkölcsi megtisztulásról? A következmények nélküli ország felszámolásáról? A korrupció felszámolásáról?
Ennyire változnak az idők?

Üdv.

Tamás

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Segítek megtudni valamit. A parlamenti választáson te nem miniszterelnökre szavazol, hanem pártra!
Vagy tévedek? Én nem találtam olyan szavazó lapot amin miniszterelnökre kellene szavazni. te láttál ilyen szavazó cetlit?

Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Akkor a miniszterelnökjelöltek vitája a TV-ben, amit sokan megnéznek, biztosan csak passzióból van! Talán csak azért, hogy kitöltsék a műsoridőt? Egy választás nagymértékben ezen áll vagy bukik! Ha, eddig ezt nem tudtad, akkor most tanultál valamit!

0

ELKO4
ELKO4 picture

...és azóta nem hajlandó Orbán Viktor leülni egyetlen baloldali politikussal vagy újságíróval sem egy asztalhoz...

Üdv.

Tamás

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Most is lesz ilyen? Miniszterelnökök vitája nem lehet, mert csak egy miniszterelnök létezik. De ismét segítek!
A parlamenti választáson pártra szavazol és nem miniszterelnökre! A miniszterelnököt a párt jelöli. Úgy mint a köztársasági elnököt az orzsággyűlés. Te semmilyen miniszterelnököt nem választas. Legalább a jogszabályokat tanuld meg ha vitázol.
Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Lehet, hogy most nem lesz ilyen vita! Ugyanis baloldali jelölt nincs és úgy néz ki, hogy nem is lesz! :taps2: :taps: :beee:

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Az Európai demokráciákban jelenleg regnáló választási rendszer demokratikus, de senki nem állította és nem is állítja, hogy lakosság arányosan pontos is. Tudsz jobb rendszert? Talán kényszeríteni kell a választókat a szavazásra?

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
nem! Nem kell kényszeríteni senkit a szavazásra. De tiltani sem szabad és azt sem, hogy korlátozzuk a szavazókat. Tudod a jelenlegi választási törvény az egy kicsit sánta! Olvastad már? A 2010 előttit ismerted? Gondolom, azt fogod írni olvastad ezt is, azt is. Ezért meg is előlegzek egy dolgot. Itt teszem fel a kérdést, hogy mi nem volt jó a régiben és mi a jó a mostaniban?
De ha a demokráciáról beszélünk a szavazókkal kapcsolatosan akkor egy demokratikus dologra rávilágítok. Tudod 2010.-ben több mint 90 bejegyzett politikai párt létezett! ezen pártoknak tagjai, szimpatizánsai voltak, vannak. Tudod, volt aki elérte az 5%.-os bejutási küszöböt, volt akik nem és ezek, meg sem jelentek a szavazó cetlin. Ettől még ez a tábor létezett és szavazók is voltak! Csak épp nem mentek el egy idegen, általuk nem szinpatikus pártra. A megjelentek közűl 2.7 millió szavazó szavazott a Fidesz-KDNP kettősre! Ebben az országban több mint 8 millió szavazó létezett, létezik ebben az országban! Tudod, közel 6 millió ember vélemyényét figyelmen kívűl hagyva törvénykezik az a párt, aki a megjelentek 53% szavazatával, vagyis a magyar választópolgárok 1/3 részének kapta csak meg a támogatását. Tudod, ha jól emlékszem 1994.-ben az akkoru kormány, MSZP-SZDSZ koalíció 3.4 millió szavazót tudhatott maga mögött és nem verték a mellüket, nem harsogták a 2/3.-os, és nem éltek vissza a hatalmukkal!

Tudod, msot meg azt olvasom a mai híranyagokban, hogy korlátozni kívánják a szavazókat azzal, hogy bizonyos embereket nem akarnak majd engedni szavazni.

Ezzel te egyet értesz?
Üdv Tibi

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Komcsi szokás.... Lev Davidovics Trockij eltiprása óta a szokásuk.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Komcsi. Ki a komcsi? Mi a komcsi? Definiáljuk!

Üdv Tibi

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

A szóban forgó komcsi párt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szovjetuni%C3%B3_Kommunista_P%C3%A1rtja

A többi "komcsi" párt az ő elv-testvérük......

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

csakyt
csakyt picture

szia

A kommunista ideológia kulcsszavai ugyanúgy a szabadság, egyenlőség, testvériség, mint a liberalizmusnak, de szabadságeszménye nem individualista. Az elnyomástól, a nélkülözéstől, a kizsákmányolástól mentesítő, de az értelmes munkát lehetővé tevő szabadságot mindenki számára biztosítani kell. Az ehhez vezető út a fennálló burzsoá struktúrák, intézmények megszüntetése, lerombolása, melyek gátolják sokak szabadságát és védelmezik kevesek kiváltságait. A kommunizmusban az egyén szabadsága nem kerülhet szembe a közösség szabadságával, egyik sem előbbre való a másiknál, mert egybeesik mindkettő érdeke. A szabadság egyaránt a közösség és az egyes ember jellemzője. Ahogy Bakunyin fogalmazott: „az én szabadságomhoz nélkülözhetetlen mindenki szabadsága”.

A termelési eszközök, tehát az emberiség létfeltételeinek köztulajdonba vételével a kommunizmusban megszűnik a tőkének a munka feletti uralma, a kapitalista munkamegosztás, eltűnik a bérmunka, vagyis az emberi alkotó tevékenységre külső kényszerként ható minden tényező. A munka felszabadításával a kommunizmus hívei szerint nem csökken, sőt, minőségben és mennyiségben is olyan mértékben növekszik a társadalom gazdasági produktivitása, hogy lehetővé válik a szükségletek teljes kielégítése.

A kommunizmus célja világrendszer kialakítása, elméleti nézeteiben univerzális és internacionalista-kozmopolita (ugyanakkor a kelet-európai kommunista blokk egyes államai politikájában a nacionalizmus szélsőséges formáin alapuló intézkedések is megjelentek).

Akkor nem marad más hátra, mint megpróbálni a jelen kormányunk tevékenységét valahogy összehasonlítani a fentiekkel.
Azt hiszem menni fog az egyeztetés!

Üdv Tibi

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Amit leírtál az utópia. Minden utópia az utópiát működtető embereken bukik meg.

Ha ilyen utópiát akarsz jól működtetni, akkor 2 féle-képpen teheted meg.

1. Kell egy jó lelkű idealista, de megkérdőjelezhetetlen hatalommal bíró önkény úr. Persze az ő hatalmát biztosító szervezet úgyis elbassza....

2. Az önkény urat cseréld ki egy hatásos fegyverekkel rendelkező értelemmel rendelkező számító gépre...
Nos ő meg ki írt minket. Vagy mi robbantjuk fel őt.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ha ez vigasztal, ez csak előrejelzés. Bármikor bekövetkezhet egy világháború, a nyugati gazdaság teljes összeomlása, kataklizmikus események, stb.

Azt eddig is tudtuk, hogy míg Európa legtöbb országában csökken a népesség, Afrikában a szegénység ellenére (vagy éppen azért) növekszik, Kínában a központi születésszabályzás ellenére szintén, Indiában és a többi fejlett, vagy feltörekvő ázsiai országban természetesen megintcsak nő.
2100-ra a világ úgymond urai (hacsak nem következnek be az említett események) Ázsia, ezen belül India és Kína lesznek. (Megjegyzem, nem először lenne ez a világtörténelemben...) Aztán ott van még Latin-Amerika,(amelyről hajlamosak vagyunk elfeledkezni) ami szintén felfelé törekedhet. Esetleg még számolni lehet (bár ezt ma elég nehéz elképzelni) Afrikával is, ha netán véget érnének a torzsalkodások arrafelé, és összekovácsolódna Fekete Afrika. Észak-Afrikával az olajkészletek kimerülése miatt nem számolok különösebben, olaj elfogy, marad a sivatag.
Nincs ebben semmi különös.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Arra, hogy a Föld népessége emelkedik?
Az, hogy Európáé viszont csökken?
Vagy hogy az europid (fehér) ember aránya csökkenni fog? És ugyanakkor öregszik?
Vagy hogy a jövőben Amerikában az europid lesz kisebbségben, többségük negrid (afroamerikai) lesz? Nálunk meg (...) ?

Vagy mi?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: hungarindus.

Bálint

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Most már mindenki kiengedte a gőzt, remélem :)
Peace! :)

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Jól bírjátok mit ne mondjak. Lassan a "Kicsi humor" elbújhatna mellette, na nem a hosszúsága hanem a komolysága miatt. :)
Tudom jó kiereszteni a gőzt, de azt a kerekekre kellene, csak akkor haladunk.
Szép napot.
ui: Ez az összefogás kellene.
http://www.youtube.com/watch?v=mNfMD3mafoQ

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Én is úgy látom, hogy már átcsap humorba ezekkel az összesküvés-elméletekkel, meg miegyebekkel :)

Viszont már kezd kifulladni.

0

dehogyisnem
dehogyisnem picture

Üdv!
Az a legjobb ha a vita végén fel tudunk oldódni egy kis humorral...aztán ez a vihar is elül. Főleg ha az csak a biliben történt!

Tibor

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Olvasgattam a politikai nézeteiteket. Ezen közben rá jöttem, hogy az én politikai nézetemtől vinnyogva rohangálnátok fel s alá.
Ezért csak annyit árulok el, hogy számomra a "Jobbik" egy szélső baloldali, liberális brancs.

Nos ennyit a politikáról.............

Én inkább a társadalmi felépítésről osztanám meg a saját elképzelésemet veletek.

A jenlegi "valóságban" valami nagyon el van baszva.

A "Multikulti" hívei azzal érvelnek, hogy mennyire jó is az, amikor egy honos kultúrális közegbe be áramlik a teljességgel kúltúr idegen náció.

Nézzünk egy gyakorlati példát! Tehát Párizsba szívesen vennék a multikulti hívei, ha az Isztambuli aranybazárból betelepülne egy-kettő aranykereskedő. Ennek érdekében liberalizálják a bevándorlást. A liberalizáció után rendkívül könnyűvé válik a bevándorlás Törökországból Francia országba. És hip és hopp! Az Isztambuli aranybazár aranykereskedői basznak átköltözni..... Hogy miért? Mert ők a honos kúltúrájukban jól, gazdagon, biztos egzisztenciával élnek. Mindenki elismeri és tiszteli őket. Talán 1-2 túlgazdagodott nyit egy boltot Párizsban is, meg Londonban, stb.. De nem költözik át.
Viszont át fog költözni az aranybazárt söprögető, mindenki által megvetett "kuli" Hisz a saját kúltúrális közegében szegényen, megbecsülés nélkül tengődik. Tehát nincs miért maradnia. Ezért megy, mert előtte lebeg a meggazdagodás reménye. Azonban Ő a saját kúltúrális közegében is a társadalom aljára szocializálódott. Tehát nem színházba és zenés előadásra jár. Inkább drog lebujokba és mindenféle kétes, törvénytelen helyre..... Természetes, hogy Párizsban sem fog operába járni..... Helyette inkább a sötét utcákban terrorizálja a helyi lakosokat.

Ez a példa csak egy elképzelés, de jól leírja a valóságot. Hogy miért történik mindez? Jó kérdés?

Anno amikor a középkor véget ért és eljött a "felvilágosodás" kora, a feltörekvő új arisztokrácia sutba dobta az addigi "Lovagi" érték rendet. A Hűség, hazafiság, becsületesség többé már nem volt a arisztokrácia érték elve. (Ez főleg a francia arisztokráciára vonatkozott) Természetesen a konzervatívabb arisztokraták nem szerették volna a régi érték rendjüket feladni. Ez a értékrendbeli eltérés lehetett sok háború kiváltó oka. Természetesen ezt soha senki nem mondta, írta így le.

Később amikor elérkezett az ipari forradalom kora, akkor kezdődött el a kényszeres "növekedési mánia" Hisz a fogyasztás csak úgy nőhet, ha a lakosság is nőhet, mert akkoriban a termékek még nem estek szét a kicsomagolásuk után szinte azonnal. Ez csak most jellemző. Ez is csak azért, mert jelenleg csak az a népesség nő, akinek nincs vásárló ereje.

A világ hatalmi elrendeződés.

Jelenleg az Amerikai EU szeret a világ rendőrsége szerepben tetszelegni. És ezen szerepét álcának használva folyamatosan leigázni a világot, mind katonailag, de inkább pénzügyi-társadalmi módszerekkel. Ezen tevékenységéről is sokat lehet vitatkozni, de teljesen felesleges....

Nos egyelőre ennyit vita indítónak.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

dehogyisnem
dehogyisnem picture

Szia Boldogblog!
Az aranykereskedőt én sem értem, de szerintem egyetlen jobbikost sem sértenéd meg azzal, hogy "baloldali"-nak nevezed. De nem hinném, hogy liberális vagy szélsőséges lenne. Nyilván persze előbb pontosan definiálni kellene magukat a fogalmakat, és elvonatkoztatni attól aki, vagy ami, annak nevezi (hazudja)magát. De összességében igazat adok (A jenlegi "valóságban" valami nagyon el van baszva.) Nem is kicsit! Nagyon is!
Tibor

0

isoram
isoram picture

Szia! Ahhoz a katymazhoz amit itt összehoztál nem sokat lehet hozzászólni,vitatkozni. Csak egyet: Menj, iratkozzál be iskolába és tanulj történelmet, gazdaságtant, filozófiát, sokkal többet a mai ismereteidnél! Üdv.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

És melyik hazug "történelem" könyvből??? Hisz kb 10-50 évente gyökeresen átírják....

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

A szélsőjobb (vagy mondanám fasizmusnak, esetleg nemzetiszocializmusnak?) is egy politikai nézet, de ugyanúgy "bizonyított" mint a szélsőbal, avagy kommunizmus.
Elsőre szépen hangzik, meg lehet vele téveszteni tömegeket, de a vége ugyanaz mindig...tekintélyuralmi rendszer.

Ezzel én nem dicsekednék. Nem ez a megoldás.

0

isoram
isoram picture

Sziasztok
Türelmesen végigolvastam és néhol én is tettem hozzászólást.
A lényeg: ugyan olyan a másik gondolatát el nem fogadó megosztottság tapasztalható mint kint a társadalomban. Miért van ez?Miért nem tudjuk tolerálni a másik ember másságat, másképpen gondolkozását? Ott tartunk lassan mint a középkori vallási türelmetlenség idején. Lassan fegyverrel fogunk egymásnak esni a helyet, hogy meghallgatnánk türelmesen egymást és közösen megállapítva kinek-kinek mi a jó a mondanivalójában, alkalmaznánk.
Tudom, hogy ez utópia. De törekedni ebbe az irányba kellene.
Itt a főrumon egymás torkának esve gyűlölködve fröcsögünk, de kiért-miért?
Jó, tudom, hogy a katolikusuk és reformáltak is több száz év alatt jutottak odáig, szeretni nem szeretik egymást, de elviselik!
Nekünk nincs ennyi időnk!
Össze kell fogni, hogy a disznók házából kizavarjuk az oda nem való ártányokat. És ez a véleményem mind a két oldalra vonatkozik.
A közel négyszáz főből talán ha egy tucat van akinek előre oda merném adni a kifli árát, nem csak ha már meghozta.
Felhívnám a figyelmet az aktuális botrányokra, amiket folyamatosan olvashatunk, hallhatunk a médiákból.
Az egyik tizenkilenc a másik egy híján húsz!
Lopnak csalnak végül is a mi bőrünkre.(Pénteken a helyi kisboltban vettem egy liter "Vénusz" étolajat. 699,-Ft/l volt)
Szóval miről és hogyan kellene beszélgetnünk? Üdv. mindenkinek.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Szép gondolatok, de a másképpen gondolkodás és a nem gondolkodás, szemellenzősdi, a tények teljes tagadása, a papagájkodás azért más téma. Engem speciel az utóbbi hozott ki a sodromból. De ezért már elnézést kértem, és ezentúl csak a tényekre szorítkoznék szigorúan, és az ordenáré blődségeket próbálom javítgatni.
Én nem tartom magam egyik vagy másik oldal követőjének. Azon még talán lehetne vitatkozni, melyik a "kisebbik rossz", de minek? Talán ideillene G. Orwell Állatfarm c. műve?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a belgák hova álljanak?

Bálint

0

isoram
isoram picture

Szia! Hátra a sötétkékek közé! Üdv.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Ebből hogy hoztad le a belgákat?
"A közel négyszáz főből talán ha egy tucat van akinek előre oda merném adni a kifli árát, nem csak ha már meghozta."

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

dehogyisnem
dehogyisnem picture

Sziasztok!
Én sejtem! A belgák onnan jönnek ahonnan a "baptista fogorvosok" (Moldova Gy.)
Tibor

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Szombat van irány a szabadba. Mint a mókus fenn a fán....! Jut eszembe megint lesz hasonló nemzet dala. :)
Ja és ne feledjétek holnap párválasztó buli, ahol a melegek is megjelenhetnek, ingyen koton +gulyás gulyás utána ágyba bújás.
Röhej ami ebben az országban folyik! Van már bőven pártkomiszárunk, új Acél-unk és egy buzizó Kerényi-nk. Mi kell még??????? ..már lassan én is elhiszem hogy a Kolontári gátat a NATO /mert így írják helyesen/ bombázta le. :)
D-után F1, és ami jó hír hogy még nem kell hűteni a sört.
Ezt majdnem kihagytam. "Angliában ugrik egymásnak Németország" este BL döntő.
Az idősebbek hamarább abba hagyhatják /TV-torna, és már a maci sem köp az esti mesében, le lett tíltva. :)
Szép napot

0

csakyt
csakyt picture

szia
:-))) Milyen jól látod a világot. Azt elfelejtetted még leírni, hogy aki teheti, az még nézzen ki Bécsbe is, mert ki tudja meddig teheti. Lassan ismét visszakerülnek a Budapest határaira a rendőrségi őrbódék. Mert rend a lelke mindennek. Nehogy már megszökjön egy bőnőző se. Ha megszöknek, kit vernek akkor majd halálra?

Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Na, azért az nem általános, hogy Magyarországon halálra vernek valakit a rendőrök! Én sem rajongok a rendőrökért, mert igazság szerint még soha semmiben nem segítettek nekem. Viszont láttam tőlük már egy-két ordító szabálytalanságot elkövetni. Viszont ha összehasonlítjuk avval, hogy pl. Angliában a brazil villanyszerelőt véletlenül fejbelőtték a rendőrök(nyolcszor!!) vagy az USA-ban a színeseket rendszeresen verik a rend derék őrei, akkor nekünk még nem lehet okunk panaszra!
Üdv: lizakl

0

thanatos
thanatos picture

Szevasz, Lizaki!
"...rendőrök..." Szerinted mind egyforma?
Nem akarom védeni őket an bloc (lehet, több bajom volt velük, mint Neked) de elitélni sem. Nyilván van közöttük egy csomó elmekórtani eset (mint pl. a Parlamentben):narcizmus, cezaromania,szadizmus, stb...
Viszont, ha, teszem azt, 2006-ban a Te autódat törik össze a "nagyon békés tüntetők", vagy, ha ne adj'Isten, rádtörik az ajtót és félig agyonvernek (mint egy ismerősömet) a rabláshoz való állampolgári jogukat érvényesitendő különféle (...)emberek - ugyan kihez fordulhatsz?
És -köztünk szólva - Te kapható lennél erre a melóra, ennyi pénzért?
Thanatos

0

lizakl
lizakl picture
*****

A probléma csak az, hogy a "rendőrök" nem csak a törő zúzó, gyújtogató embereket(sőt ezeket a legkevésbé) vekzálták, hanem válogatás nélkül mindenkit! Ha, te mondjuk haza akartál volna menni és egyszercsak a rendőrök berántanak egy kapu alá és agyba-főbe vernek, akkor biztosan másképpen látnád a dolgot!
Üdv: lizakl

0

thanatos
thanatos picture

Pech. Jártam "arra", hazamentem - nem rántottak be kapualjba... (konkrétan a Szabadság térnél)

0

lizakl
lizakl picture
*****

Akkor neked szerencséd volt! Az is kell néha. De volt olyan, aki nem volt ilyen szerencsés.

0

thanatos
thanatos picture

No igen, vagy, ha nem, hát mégsem (v.Ö. Nézőpont Intézet és vidéke).
Au revouir, nem véletlen, hogy Kalex pl. menekül erről az oldalról...

0

csakyt
csakyt picture

szia.
Honnan tudod, hogy nem általános? Honnan tudod hány embert vertek már össze 2010 óta. Tudodm. Csak az az általános, hogy libások lesznek öngyilkosok. Tudom, Ez már általánosnak mondható. Nagyon szelektíven gondolkodsz.
Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Ha általános lenne akkor a bolsi-ballib sajtó teleordította volna már vele az egész világot!

0

city217
city217 picture

Szia.
Könyörgöm fejezd már be, azt hittem ragad rád itt valami de látom egyre rosszabb. Vagy ha így jobban tetszik, cserélj lemezt mert akad a tű.
Üdv.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Nehéz elviselni, ugye, hogy valakinek más a véleménye és nem tudod elhallgattatni mint az átkosban!? De, hát mit lehet tenni? Változnak az idők.
Üdv és szép hétvégét nektek! lizakl

0

city217
city217 picture

Szia.
Én meghallgatok mindenkit és elfogadom a más véleményt, de amit te művelsz az már orvosi esett. A nejemnek szoktam mondani /65 éves/, hogy téged már nem az orvos vizsgál lassan hanem a régész. Azt nem tudom téged ki vállalna. :) Bocs a kis pöcc-ért.
Sorolod már fel azt az egy bolsi-lib sajtót /Népszava/, tied a pálya, ha tudsz még akkor vissza szerzem a szüzességem.
De azthiszem kari nyomdokaiba lépek, nem szólok többet. :) Értelme nincs, a számat/ bill-t/ minek koptassam.
Üdv.

0

csakyt
csakyt picture

szia
Én azt látom és szerintem ezzel nem vagyok egyedül, hogy pont a kormány és a kormány seggnyalói nem tudják elviselni azt, hogy valakinek más a véleménye!
Szerintem jobban jársz ha nem csak a rémhír tévét vagy az echo marhaságot nézed csak. Olvass egy kis történelmet és próbáld meg összerakni a képet.

Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Lehet, hogy meg fogsz lepődni, de szoktam nézni az atv-t is! Éppen tegnap láttam egy Fialás műsort benne, de a Fiala vagy be volt rúgva, vagy be volt drogozva! Senkinek nem engedett egy mondatot sem végigmondani! Mindenkinek a szavába vágott és ostobábbnál ostobább kérdésekkel bombázta a stúdióban lévő delikvenseket. Igazi elrettentő példa volt, hogy hogyan nem szabad csinálni! Az újságíró klub az pedig egy másik szánalmas eset, azon már csak nevetni tudok! Különösen, mikor szegény Avar János beszél! Brrr...! Rettenetes!

0

csakyt
csakyt picture

Szia.

Tudod a Fialát én sem szeretem, de etől még értem, hogy miért beszél úgy, ahogy. Az újságíró klubb sem az én műfajomhoz tartozik, mert én sem szeretem az okoskodásokat. De tudod én nem is ezekből szerzem az információimat. Nekem tudod nem kell megmondania senkinek, hogy mit, hogy értsek és mit, hogy gondoljak. Elég felnőtt ember vagyok ahhoz, hogy önállóan tudjak valamit értelmezni, vagy gondolkodni bizonyos dolgokat. Az, hogy vannak emberkék akiknek szüksége van a gondolkodásnál a segítségre, az meg csak annyibol az én bajom is, hogy az országomat ahol élek és ahol a gyermekeimet, unokáimat tudhatom, ezek a szerencsétlen gondolkodás képtelen emberek, tönkre teszik! Tudod én fejlődni szeretnék és nem visszafejlődni. Lehet ez neked tettszik, de nekem és az országunk 80% részének nagyon, nagyon nem!
Üdv Tibi

0

Kari
Kari picture
*****

Haho Tibi Pajtas! :-)
"Tudod én fejlődni szeretnék és nem visszafejlődni. Lehet ez neked tettszik, de nekem és az országunk 80% részének nagyon, nagyon nem!"_Vedd man eszre, hogy Te tenyleg fejlödsz = tegnap meg "csak" 60%-t irtal, ma neg (semmi 24 ora alatt) szuper & lendületes fejlödest hoz a statisztikad, persze ha jol meggondolom lehet, hogy OV hamisitja az adataid :-)...
Kari

0

csakyt
csakyt picture

Szia kari
Már csak azt a "tegnap 60%.-ot " kellene ide raknod. Próbáltam rákeresni mire is írhattam azt a /0%.-ot, de híába írtam be a keresőbe, nem találtam. Segítesz benne?

Üdv Tibi

0

Kari
Kari picture
*****

Hmm-erdekes, pedig azert irtam mert megvolt valahol (alig 3 perc difivel, 24 oraval korabban :-))! Lehet, hogy a halom eltünt szuper keskeny hsz-ben kallodik?...
Kari

0

lizakl
lizakl picture
*****

Ezt nem értem! Ha, annyira gondolkodónak tartod magadat, akkor azt miért nem fogadod el, hogy a te gyermekeidnek, az unokáidnak is az az érdeke, hogy ne privatizálják el alólunk a termőföldet, az ivóvizet és minden más egyéb természeti kincset!? Miért baj az, ha Orbán Viktor az elprivatizált víz, gáz és egyéb szolgáltatóknak korlátozza a profitját, illetve meg is próbálja visszaszerezni azokat a szolgáltatókat!? Miért baj az, hogy nem nyalja az EU-n keresztul a nagy multinacionális cégek és a bankok fenekét, hanem egy kicsit megadóztatja őket!? Miért baj az, ha nem növeli az államadósságot, mint az előző kormányok, hanem megpróbálja lefaragni? Jelenleg Magyarország legnagyobb terhe az, hogy törlesztenie kell az előzőleg felvett kölcsönöket és azok kamatait. Ha nem kellene ezeket törleszteni, akkor mindenki sokkal jobban élhetne Magyarországon!
Ezt, miért nem látod be?

0

Qqberci_1
Qqberci_1 picture

Miért baj az, ha nem növeli az államadósságot,

Dehogynem növeli, csak nem az alacsony kamatú,ámde ellenőrzött felhasználású EU-s hitelekkel, hanem kötvénykibocsájtással, ami drágább ugyan, de nem nézik, hány stadion épül belőle...

0

csakyt
csakyt picture

Szia.

Beszélgetünk a privatizációkról? Beszélgessünk a 2010 óta folyó "privatizációkról" Segíts megtudni, hány magyar kapott abból amit 2010 óta privatizálnak. De ha leírod, akkor azt is írd ide, kik is ezek.Hány olyant tudsz mondani akik kaptak és nem a fideszhez köthetőek csak! Tudod, nem védem én a külföldieket, de azok rendes versenyeztetétes nyertek. Nem úgy mint 2010 óta. Tudod, most a fidesz közeliek kaptak és szerencsére én nem dohányzomn, mert most majd mehetsz és vehetsz 1000.Ft.-ért magadnak cigarettát. Tudod mehetsz dolgozni a magyar földre dolgozni fideszes főldúrhoz közmunkára 47 ezerért. Tudod, ilyen rendszer már volt az országunkban nem is olyan régen. Úgy hívták, Kádár reszim! Most is majd azt vehetsz majd amit adnak és attól akit megjelölnek majd neked. Megszabják, mit nézzél a szinházban. megszabják, hol vedd a világ legdrágább cigijét. Megszabják milyen vallású legyél és még sorolhatnám.
Nem akarlak megbántani, de te pont olyan rezsim kiszolgáló vagy, mint a Kádár korszakban a kommunista seggnyalók. Azt gondoljátok a ti országos szinten talán 20%.-ot elérő valakik, okosabbak vagytok a többi 80%.-nál.
Hát tévedtek és ha az isten is megsegít, 2014 májusában már nem így lesz. Azt, hogy az isten is megsegít, azt arra írom, hogy idézzem az Orbán Viktort. " puskaporos szagot érzek!

Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Már ne is haragudj, de azt kell mondanom a hozzászólásod alapján, hogy egy jó pszichiáterhez kellene elmenned! Olyan dolgokat állítassz, amik köszönő viszonyban sincsenek a hétköznapi valósággal. Ezt a krónikus Orbán- és FIDESZ-fóbiát kezeltetni kellene!
Üdv: lizakl

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Kérlek mond a hétköznapi valóságot. Én a hétköznapi valóságban azt látom, hogy 2010 óta csak visszafelé ballag az ország. 2010 óta azt látom és tapasztalom, hogy hazudnak reggel délben este és még ezt büszkén az arcunkba is vágják, hogy úgy sem mondanak igazat, majd meglátom a valóságot. " ner azt figyeljék mint mondok, hanem azt, mit cselekszem". 2010 óta azt látom, megszünt minden demokratikusan működő rendszer, mert egyszemélyes uralom mondja meg, kit engedjenek ki a börtönből, lehet-e felvonulás vagy ne, stb,stb.2010 óta azt látom, hogy a gazdálkodóktól elvették a földeket és csak a fideszhez köthető személyek kapnak bírtokokat. 2010 óta azt látom, hogy ideológiai alapon milliárdokért utcákat nevezgetnek át, szobrokat hajugálnak ki és megmondják az iskolába a gyereknek, miben higyjen. 2010 óta azt látom, többen hagyták el a hazánkat mint a véres 56 után. (Ezek biztos előre látnak valamit) 2010 óta azt látom, a benzin a duplájára emelkedett, a forint sosem látott értékre leromlott és ez a devizahitelesek iszonyú eladósodásához vezetett. 2010 óta azt látom, minden pályázat úgy van megalkotva, hogy kizárólag fideszhez köthető személyek nyerhessenek minden pályázaton. 2010 óta azt látom, hogy ha egy bíróságokon pályázatokat írnak ki, akkor hiába van nyertes és nagyon széles körben támogatott pályázó, akkor is a kormány egyik tagjának a felesége a pályázatot figyelmen kívűl hagyva, saját maga nevezzen ki egy maga által megválasztott olyan személyt, aki nem is pályázott.
2010 óta csak a rablást csak a hazugságokat, aljasságokat látom! Tudod én nem jobb vagy baloldali vagyok. Én egy egyszerű emberke vagyok aki nyitott szemmel jár, és gyűlöli az aljasságot a szemétséget. Tudod én egy olyan emberke vagyok, aki majd elmegy választani, és mindent elkövet azért, hogy az ilyen aljas emberek akik most hatalmon vannak, a börtönbe kössenek ki!

Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Már ne is haragudj, de nem értelek! Az a szlogen, hogy: "ne azt figyeljék mit mondok, hanem azt, hogy mit teszek.." nem véletlenül születetett! Talán emlékszel még arra, hogy még az akkori APEH által is kiküldött 5 éves adócsökkentési programot hirdetett az MSzP-SzDSz(Maszop-Szadesz) kormány! Aztán mi lett a választások ilyen hazugságokon alapuló megnyerése utám? Azonnal adóemelések(ÁFA stb..). Tehát valóban nem azt kell figyelni, hogy ki mit mond, hanem azt, hgogy ki mit tesz!
Üdv: lizakl

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Csak emlékeztetőül, látom elfelejtetted már:

http://www.origo.hu/itthon/20110905-wikileaks-orban-viktor-kijelentesei-...

Ez a kijelentése nem nekünk, magyaroknak szólt, és semmi köze sem volt a szocik áfa-emeléséhez vagy nem emeléséhez.

Ez konkrétan azt jelentette, ami elhangzott. Tök mindegy, miket ígér, nem lényeges, úgyis az lesz, amit ők elterveztek, mégha népszerűtlen is.

Mi ez, ha nem nyílt (bár eredetileg titkos, csak kiszivárogtatott) beismerése annak, hogy átveri a választóit?

Csak a tények kedvéért.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Kérdezek tőled valamit. Eltudod mondani mit jelent a myagyar nyelv értelmezése szerint egy ilyan mondat? Definiáld mit jelent!

" Ne azt figyeljék mit mondok, hanem azt, mit teszek!"

Tessék elmagyarázni ennek a mondatnak a valódi jelentését! Mond meg mit jelent. Tudod, a jobboldalon 2006.-ban volt egy ember akinek elege lett a hazugságból és ezt a pártjával megakarta szüntetni. Ez a mondat az volt, hogy "hazudtunk reggel, délben este". Az az ember aki ezt a szokást akarta megszüntetni, kiáltottátok ki az ország hazugának! Azt aki meg saját maga vigyorgó pofával az arcodba nyomja azt, hogy figyel "hülye", hazudnok, mert amit mondok, úgy sem azt csinálom, ezt meg magasztoljátok. Érdekes egy figurák vagytok mondhatom. Milyen iskola szükszéges egy ilyen embernek? Segíts megtudni. De előtte ezt a mondatot definiáld nekem mit jelen!

Üdv Tibi

0

lizakl
lizakl picture
*****

Már ne is haragudj, de annak amit írsz nincsen semmi értelme! Próbáld meg összeszedni magad és valami normálisat, valami érthetőt írni!
üdv: lizakl

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia lizakl !
Elnézést kérek előre , hogy ismét személyes kéréssel fordulok feléd!
Tanár ember létedre , figyelmen kívül, hagytál egy kérést ,amit csakyt
fórum társunk kért !
Magyarázd már meg OV mondatát nekünk, lehet hogy tudatlanok vagyunk
és nem tudjuk értelmezni ! ;)
Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

peterpan
peterpan picture

Szia!
A szó elszáll, a tett megmarad!
Túl egyszerű?
Üdv,: PP

0

lizakl
lizakl picture
*****

Az ÁFÁ-t a Gyurcsány kormány csökkentette a választások előtt 25%-ról 20%-ra, aztán a választások után rögtön visszaemelték 25%-ra! Na, akkor ez mi volt?
üdv: lizakl

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Te írtad:"Az ÁFÁ-t a Gyurcsány kormány csökkentette a választások előtt 25%-ról 20%-ra, aztán a választások után rögtön visszaemelték 25%-ra! Na, akkor ez mi volt?"

Nem akartam belefolyni, de az ilyen mértékű tájékozatlanság, már egyszerűen elképesztő. Tehát:
"ÁFA 2006, 2007, 2008

2006. szeptember 1-től 5 %-os (nem változott), és 20 %-os az általános forgalmi adó mértéke"
Ez tény!
"A Bajnai-csomagot a parlament hétfőn megszavazta
A parlament hétfőn megszavazta a Bajnai-kormány javaslatcsomagját.
Az egyik legjelentősebb változás, hogy az általános forgalmi adó (áfa) kulcsa 20 százalékról - az előző kabinet által tervezett 23 százalék helyett - 25 százalékra emelkedik 2009. július 1-jétől. Bevezetnek egy középső kedvezményes, 18 százalékos kulcsot is, amely a tejre, tejtermékekre, kenyérre, pékárukra, illetve a távhőszolgáltatásra lesz érvényes, de az utóbbi esetében csak augusztus 1-jétől vezetik be.
(Stop)
2009.05.07. "

Ez is tény!
Ez a választások után 3 évvel volt, és nem a Gyurcsány kormány csinálta. A többi stimmel.
"ÁFA módosítások 2012.

ÁFA kulcsok 2012-ben.
- 27 százalékos áfa (a 2011. évi 25 százalékos helyett)
- 18 százalékos áfa
- 5 százalékos áfa
- 0 százalékos áfa
- mentes az adó alól
A 2011-ben meghatározott termékkörök nem változnak.
"
Ez is tény!
Jut eszembe. Ki is volt kormányon 2011-ben?
Azért vehetnéd a fáradtságot, hogy mielőtt kijelentesz valamit, vagy kétségbe vonod a másik fél állítását utána nézel a tényeknek. Tudom a tények makacs dolgok, annál rosszabb nekik.

Üdv! Kalex

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Nos, ha figyelemmel kíséred Orbán Viktor nyilatkozatait(remélem, hogy ez így van, hiszen mégiscsak ő a miniszterelnök!) akkor tudhatod, hogy a mostani kormány filozófiája az, hogy nem a jövedelmet, hanem a fogyasztást kell megadóztatni! A jövedelmet ugyanis vissza lehet forgatni a termelésbe és akkor inkább be adóztassuk annyira. Viszont ha valaki luxusautókat, kastélyokat meg egyebeket vesz a jövedelmén(ami ugye a társadalom többi tagjának nem annyira hasznos!), akkor az fizesse meg az ÁFA-t! Azzal persze én is egyetértek, hogy az alapvető élelmiszerek ÁFA-ját nullára kellene csökkenteni! De, talán még ez is bekövetkezik egyszer!!! :taps2: :super:
Üdv: lizakl

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Csak úgy kérdezem. Hány luxus autót vettél? Hány lukszus lakást vettél? A fugyasztást ha megadóztatod, akkor pajti te fogod azt kifizetni a fizetésedből! Csak tudod nem közvetlenül az állam felé, hanem az felé első körben akitől azt az árót veszed. Tudod, az akinek te kifizeted a megemelt fogyasztási cikkedet az meg majd szépen befizeti az állam felé ezeket az összegeket. Csak tudod nem is haragudj, a buta fejeddel nem veszed észre, hogy valójában az állam tőled veszi el ezt a pénzt mert a legvégén ez az állam zsebében landol az egész.Az a baj, hogy te és a hozzád hasonlóak nem gondolkodnak, hanem inkább buta arcal csodálkoznak, hogy hogy milyen faszákat mondogat ez a miniszterelnök. Nem cserélnék veled agyat az tuti!

Üdv Tibi

A személyeskedést mellőzd, mert kitiltás lesz a vége.
Kalex

0

lizakl
lizakl picture
*****

Nagyon büszke vagy arra, hogy te gondolkodsz(más meg természetesen nem), de a gyakorlatban ennek semmi tanubizonységa nincsen!

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Na, végre valamiben egyetértünk! :taps2: :super:
Ugyanis én sem cserélnék veled agyat! Semmi pénzért sem!
üdv: lizakl

0

lizakl
lizakl picture
*****

Hali!
Gyurcsány vagy Bajnai? Van valami különbség? Mert szerintem semmi! A név az más, de azonkívül semmi!
Üdv: lizakl

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Gyurcsány vagy Bajnai? Van valami különbség? Mert szerintem semmi! A név az más, de azonkívül semmi!"
Csupán az a baj, hogy a hivatkozott beírásodból semmi sem volt igaz. Szerintem az lenne a legjobb, ha csak olyasmire reagálnál, és úgy, amit tényekkel tudsz bizonyítani.
Egy kis adalék:Azon személyek aránya, akik a szegénységi küszöb alatti jövedelemmel rendelkeznek. Ez a küszöb az országos szabadon elkölthető medián ekvivalens jövedelem 60%-a (társadalmi juttatások után).
Rajzold fel a grafikont. 2011-ben csúcsot döntött a szegények aránya.
Jut eszembe. Ki volt kormányon 2011-ben?

Üdv! Kalex

0

Pages

Sponsored links