You are here

CRT--TV ORION TV2195MTX chassis TM7397B szervíz menübe belépés [MEGOLDVA]

6 posts / 0 new
Last post
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
TV-ben volt pár rossz táp elkó, most vertikálisan a fölsô része viszafordul (túl magas a kép) fehér vízszintes sürü egyenes vonalakkal föntrôl kezdve a képernyô 1/3-ig.

Vertikálist kellene állítgatnom de nincs semilyen trimmer, a SM-ban pedig nincs leírás hogyan lépjek bele a Service Menu-be.
Google sem segített..
Segítene esetleg valaki aki a googletól is okosabb? :)

Comments
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Kösz a segítségeteket, Zsugori Orion hasonlója megfelelt a szervízmenü belépésébe.
Tehát a szervízmenü lépései:
1) VOL- levenni a hangerôt 0-ra
2) TV kikapcs STBY-ba
3) VOL- tartani "9"-es gombot lenyomni majd STBY gombbal fölkapcsolni a televíziót.

De sajnos Balage-nak volt igaza, menüben nem volt olyan opció amivel a visszahajlást lehetne állítani, van VERT föl-le, össze-szét, Vert sync, de vitte magával a fehér vonalakat mindenfelé.
Ninden kondit, ellenálást kicseréltem a vertikális kimenetnél, külön 30V-ot adtam labortápból, de semmi eredmény már a fóliakondikkal játszadoztam kisebb-nagyobb értékkel, meg az ellenállásokkal stb tehát jól elszórakoztam vele, míg nem romhalmazaimban reméltem hogy találok egy használt TA 8403K-est, találtam is szerencsére. Beletettem és egybôl jó lett minden. :)

A vertikális IC hiba jellemzôje általaban csak egy vizszintes vonal volt vagy néha félkép maradt, de ilyen IC hibám még sosem volt.

0

zsugori
zsugori picture
***

Szia Shizo
Probáld ki
TM8402A OES6047V

0

balage
balage picture

Ha vissza van hajolva a kép és tele van visszafutási csíkokkal, akkor nagyon minimális az esély arra hogy ezt a szervízmenüben korrigálni tudod.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

C412, D403, IC401
Táp: 25V/pin6

Üdv:
Fülesmester

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Ha nem történt jelentősebb változtatás a függőleges fokozatban akkor még valami hibád van. Elkócsere, főleg a tápban nem befolyásol ennyit az eltérítésen. Nézz körül a függőlegesben még, kicsatoló kondi, áramfigyelő ellenállás stb... Apró eltérések előfordulhatnak mindig, de ez túl nagy eltérés ahhoz hogy ne hiba okozza. Belépést sajna nem ismerem, de lehet nem is lesz szükséged rá. Üdv!

0