You are here

Orion t2120 (vestel pt90)

4 posts / 0 new
Last post
ballagojozsef
ballagojozsef picture

:help:

Üdvözlet mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni, ugyanis elkezdtem javítani egy Orion ct2120-as Tv-t. Azzal a hibajelenséggel hozták el hozzám, hogy menet közben leállt az ártatlan. (készenlét sincs tehát üzemképtelen az egész készülék)

Nekiálltam nagy lendülettel, hogy a tápját megjavítom tápban FET és táp IC csere valamint a 22 uF kondit is kidobtam. Erre most a biztosíték ellenállást és a FET-et az első idítás után azonnal ellőtte.

Találkozott már valaki hasonló problémával, hogy mi lehet az oka?

Segítségeket előre is köszönöm!

Üdv: BJ

Comments
bogist
bogist picture

Üdv.Józsi! Én még megnézném a DP06 és DP081-es diódákat,amit mérés nélkül cserélnék!Meglásd jó lesz,az imp.dióda szokott ilyet csinálni,mérve jó,de lövi a FET-et!!
Üdvözlettel Pista

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia József,

remélem jó rajzot nézek, TDA16846 az IC benne? Gondolom a primer oldalon megnézted a zárlatokat, én cserélném a biztonság kedvéért a FET-tel párhuzamos kondikat (100p, 680p) és az 2-es lábán lévő alkatrészeket (áramlimit). Nincs szekunder oldalon zárlat, valamelyik egyenirányító dióda vagy sorvégtranyó zárlat, márcsak a menet közben leálltra gondolva is?

Üdv,
Oszi

0

ballagojozsef
ballagojozsef picture

:yes:

Szia Oszi!

Köszi a segítséget!

Igen a TDA 16846IC lenne az. A zárlatokat azt átnéztem mind szekunder és primer oldalon sajnos nincs. Először én is a sorváégtanyóra gondoltam de az is jó ( a biztonság kedvéért ki is cseréltem). De a FET-tel párhuzamos kondikat azt nem cseréltem, sőt a 2-es lábon lévő alkatrészeket sem.
Ha este hazaérek meg is nézem nem-e ezek a bűnösök!
Ha kipróbáltam akkor majd referálok!

Mégegyszer Nagyon Köszi a Segítséget!

Üdv: Józsi

0