You are here

Pyle sa 2600x erősítőt hídba hogy lehet kapcsolni? (lezárva)

59 posts / 0 new
Last post
Gábris
Gábris picture

Üdv kedves kollégák, tegnap kaptam kézhez a tárgyban emlitett jószágot, szeretném hídba kapcsolni, de jelölés sehol sincs, se manual hozzá, köszönöm előre a segítséget.

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Sziasztok!

Itt a vége. Elérkeztünk a lezáráshoz, mielőtt hajba kapnátok.

Üdv! Kalex

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv Mesterek !
Valamikor használtuk az úgynevezett (tri) módot is .

0

Kalex
Kalex picture
*****

Sziasztok!

Miki, Tibi!
"hát egy i miatt is
Mehetni illy elszántan a halálba?"
Madách: Az ember tragédiája
(homousiun versus homoiusion)

Igen jól elbeszéltek egymás mellett. Ugyanazt mondjátok, kétféle megközelítésből. Legalább Ti ne csináljátok.

Üdv! Kalex

0

Gábris
Gábris picture

Üdv, egyik csatorna + másik csatorna - jelén elindult, bemenet választásnál stereora van kapcsolva, érezhető az rca-k bedugása után a hidalt teljesítmény, ami furca, hogy left- right+al megy, ezzel ellentétesen nem . köszönöm a segítséget .

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Ez szép ! Stereoban a bemenet és ellenfázisban a kimenet ! :jajj:
Kurv@ szép hangja lehet !! :lol:
Hidnál , két ellenfázisú jelet kell adni az előerősítőknek.
Ha nincs rajta BRIDGE felirat, vagy mondjuk left -, rear + jelektől egy hangszóró jele , a hangszórók kimeneténél , akkor kiégeted a végfokot és annyi . A tranzisztorok nem biztos , hogy ekkora áramra vannak méretezve . Egy felszitázott teljesítmény nem alap a hídkapcsolásra ..
Persze ez, csak az én véleményem .....

Üdv! Miki.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Autós erősítőknél divat, hogy tudják a hidat és a mérnök meg egyszerűsít. Alapból fázisfordítva van az egyik oldal, de nincs gond, hiszen sztereó használatnál az egyik hangszórót fordítva kell bekötni, ez így is van felszitázva, és helyreállt a rend. Hídnál meg a két végfok közé. Persze a sztereó jellel nem az igazi, de vagy monó kapcsoló, vagy Y kábel, vagy aluláteresztő szűrő és már jó is. Elvileg a szubtartomány mono a felvételeken, legalábbis régebben így mondták... :)

Üdv
Inhouse

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ha van lehetőség hídba kapcsolásra, (divat vagy nem divat) azzal a gyártó "eldicsekszik", Fel van tüntetve az erősítőn, illetve a fázisfordítást egy kapcsolóval lehetővé teszik. Sima sztereo (vagy pláne mono) módban miért menne ellenfázisú jellel az egyik oldal? Semmi értelme...

Legalábbis szerintem, de nem vagyok erősítőguru.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Lehet, hogy le van kopva róla a szitázás...mondjuk...

Üdv
Inhouse

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Attee !
"(vagy pláne mono) módban miért menne ellenfázisú jellel az egyik oldal? Semmi értelme...

Legalábbis szerintem, de nem vagyok erősítőguru." :oke:
Nem hogy értelme nincs, az ellen fázisú jelek kioltják egymást és közép hangoktól lejjebb , gyakorlatilag élvezhetetlenné teszik a zene hallgatását.
Legalábbis ez , nem csak szerinted van így .... =CSAPKODVA RÖHÖG !=

Üdv! Miki.

0

Kumi
Kumi picture

Sziasztok!
Hanggenerátorral azonos fázisban meg kell hajtani a két végfokot.
A két kimenetre rá kell tenni egy kétsugaras szkópot chopper üzemmódban.
Rögtön lehet látni, hogy mi a helyzet fázis ügyben.
Üdv.: Kumi

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Na ezt azért nem hiszem !
Stereo-nál egyforma fázist kell biztosítani, hídnál pedig ellenfázist , ez fizika és nem divat .

Üdv! Miki.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Minden tiszteletem a tiéd, de most nem értelek...
"Na ezt azért nem hiszem !"
Mit?

"Stereo-nál egyforma fázist kell biztosítani, hídnál pedig ellenfázist , ez fizika és nem divat ."
Nem olvastad el elég jól amit írtam. Az egyik oldal elektronikus fázisfordítása után, ugyanennek az oldalnak a kimenetére fordított polaritással kötött hangszóró esetén nincs fázisfordítás. Viszont nem kell kapcsolni...de gyakorlatilag majd mindegyik erősítő így csinálta, amit eddig láttam...
És akkor még a trimode-ról nem is volt szó...egyszerre 2 hangszóró (sztereó) és egy mélynyomó hídban, persze ez utóbbi passzív aluláteresztő szűrővel...
tri mode
tri mode

Üdv
Inhouse

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Te vagy még kicsi tapasztalatlan a gépkocsi erősítőkkel kapcsolatban !
A hangszórókat úgy kötjük ahogy szitázva vannak , nem elv és gondolatok után .
El olvastam amit írtál és nincsen se milyen fázisfordítás egyik erősítőben sem , se melyik gyártónál , csak akkor amikor hídba van kapcsolva .
Ha Te másként tudod , akkor sajnállak és nem osztozok . Ez hangtechnika és nem divat és nem kívánságműsor ...
Ennyi !

Üdv! Miki.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Mint írtam, minden tiszteletem a tiéd, de egyre jobban nem értelek...
Ahogy Tibi is írta, ez ilyen egyszerű, és létezik. Követem a munkásságod és le a kalappal, valóban te egy tapasztalt, sokat látott szakember vagy, de itt most sem szakmailag, sem etikailag nem voltál toppon.
Én kérek elnézést.

Üdv
Inhouse

0

kolya61
kolya61 picture

Kedves Inhouse !
Bocsánatot kérek , ha a lelkedbe gázoltam !
Jól esik hogy figyeled a munkásságomat, ezért most leírom csak Neked , még egyszer és utoljára . Olyan bekötési mód , amiről Te beszéltél, NINCSEN és nem is lesz ! Nem a végerősítő bekötését figyeljük, hanem a jelek fázisát, senkit nem érdekel hányszor és hogyan változik a fázis, csak az a mérvadó , hogy a két csatorna hangszórójától egyforma fázis kerüljön a hallgató füléhez . Hídkapcsolásnál a két erősítő ellenfázisú jelet kap és ezért lesz a hídban az erősítők közé kapcsolva a láda. Ezt lehet cifrázni , de akkor is, ez fizika és se milyen modern látásmód nem változtat rajta. A helyes kapcsolás a Kalex csatolmányában látható, senki nem használ mást kapcsolást , csak esetleg más alkatrészeket .
Sajnálom, ha nem érthető amit írok , de ha oroszul írnám , akkor még ennyit sem lehetne kihámozni belőle. Gondold végig amit állítasz és rá jössz, hogy attól , hogy az egyik erősítőn megfordítjuk a kivezetését , semmi nem változik, mert a hangszóró kábelt is meg lehet fordítani és helyre áll a rend . Én nem arra értem a fázisfordítást, hogy az erősító kimenete MINUS-al van jelölve, vagy a PLUS jel éppen a testen van, ez teljesen mindegy , az a mérvadó, hogy amikor a bemenetre egy pozitív fázisú jel kerül, akkor a hangszóró is pozitív elmozdulással reagálja ezt le.
Másként nem tudom elmagyarázni, de ezek a dolgok ígyen múködnek és fognak is még sokáig .
Bocsi még egyszer ! :D Nem akartam senkinek gondot és problémát !

Üdv! Miki.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Valahol elsikkadt már a félreértés tárgya...
"Ha van lehetőség hídba kapcsolásra, (divat vagy nem divat) azzal a gyártó "eldicsekszik", Fel van tüntetve az erősítőn, illetve a fázisfordítást egy kapcsolóval lehetővé teszik. Sima sztereo (vagy pláne mono) módban miért menne ellenfázisú jellel az egyik oldal? Semmi értelme..."
Erre lenne annyi még egyszer utoljára, hogy nincs már igazán híd üzemre kapcsoló, alapból fordít az egyik bemenet, a hangszóró kimenetnél el van intézve a helyes fázis a bekötéssel és kész.
Utolsó írásodból megint nem értem, hogy mi az ami nincs így...és én állítom, hogy van...

Üdv
Inhouse

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Vazze !! Nagyon elbeszélünk egymás mellett , vagy tényleg nem érted amit írok . Most is azt írod, hogy nincs már igazán híd üzemre kapcsoló :jajj: . Ezek a dolgok vannak nekem baskírul .Mindenképpen kell kapcsoló, csak lehet MONO lesz oda írva . A hídkapcsolás lényege , maga az ellenfázisú jel a két erősítő meghajtásánál . Ha ez nincs akkor nincs négyszeres teljesítmény sem , elvben .
Amit Te írsz az lényegében csak egy egyszerüsítés, helyesebben kevesebb alkatrésszel oldják meg a fázisfordítást, de a fordítás mindenképpen kell legyen és pontosan ugyan annak a jelnek a fázisfordítása . Másképpen nem lehet , ezt elhiheted . Egy subb hidkapcsolású végfok, még akkor is torz teljesítményt szolgáltat, ha a két stereo csatorna mély hangjait adjuk be ellen fázisban, mindenképpen közösített és egy jelnek a fázisfordított jeleivel kell meghajtani a két végerősítőt. Vannak olyan esetek, amikor az egyik végfok kimenetéről van visszacsatolva a másik végfok bemenete, de ilyen esetben nagyobb a torzítás is .
Végül is nem szeretnék már tovább bizonygatni semmit , de kapcsoló mindenképpen lesz és biztos, hogy ellenfázisú a hangszórón a jel . Én nem állítottam mást .

Üdv! Miki.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Miki!
Nem igazán szoktam mostanság "hozzászólni" (meg van az okom rá), viszont most nagyon szemet szúr a konzervatív hozzá állásod. ;)
Mert itt bizony ellen fázisban dolgozik a két végfok (Sztereóban is !!!!!), csak, ÉS MOST FIGYELJ: A fázis fordított oldalra, fordított polaritással kötik a hangszórót (SZTEREÓ ÜZEMMÓDBAN !!!). Így tehát, a füleidhez, fázis helyesen jut a hangtartalom. Viszont, a hangszóró megfelelő csatlakoztatása esetén, létre jön, az ellen fázisú meghajtás a híd üzemmódhoz.
Kérlek, ne akard, hogy rajzzal is illusztráljam, hiszen bízom benne, hogy szakmailag, még a topon vagy. :D
De ha mégis szükségét látod, megteszem. :) :beer:
Üdv Tibi.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Tibi !
Azt hiszem nem értetted meg , miről beszélek ! :hmmm:
Természetesen amit írsz , az lehet igaz, de itt az volt a kérdés , hogyan kötjük hídba . Ha úgy lenne bekötve ahogy írod, akkor Mono üzemmódban sem változna semmi, mert ugyan úgy szinfázis kerülne a két hangszóróra , vagyis nem szólna hídban, remélem ezt érted ? Na már most, az Uniman képén láthatod, hogy ellenkező polaritásra kell kötni, ha hídban akarod hajtani , ha igaz amit írsz, akkor szinfázisú ! jel lesz a hídba kötött hangszórón, tehát kioltja egymást . Tehát az erősítőn nem "Mono" kapcsolónak kell lenni , hanem "Bridged", amelyik fázisfordítást végez a bemeneteken, a mono csak közösít , vagy egy jelből ad a másikra is ugyanolyat. Asszem nem baskír amit írtam.
Rajzzal nem kell illusztrálnod, elég sok erősítő megfordult és megfordul nálam, 100W-ostól, 2kW-is amelyek tudják a mono , vagy bridge módot is és mindegyikben ellenfázisú jelet kapcsolnak a BRIDGE kapcsolók .... :beer:

Üdv! Miki.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Miki!
Úgy látom, csak szükség van a rajzra...
Na nem a szakmai hozzáértésed miatt, hanem hogy megértsd a mi gondolkodásmódunkat. :yes:

Üdv Tibi.

File csatolás: 

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Tibi !
Ez sajnos nem jó rajz, mert az előfokozat eleve ellenfázisban müxik, ez már átkapcsolt állapot! Ugyan ezt ugatom ! Te azt mondtak a hangszórók vannak fordított polaritással bekötve : " A fázis fordított oldalra, fordított polaritással kötik a hangszórót (SZTEREÓ ÜZEMMÓDBAN !!!)." Sajnos a rajzodon a + polaritás , az +-ra és a - polaritás , a -ra
van kapcsolva . A bementi fázis és a hangszóró fázisa számit , nem az hogy mit hogyan hajtanak meg . Ugorj neki még egyszer, vagy olvasd figyelmesebben amit írtam. :beer:

Üdv! Miki.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Miki!
Na akkor nézd meg azt a rajzot még egyszer!!!
Vagy nyomtasd ki, és tedd a padlóra...hátha úgy el tudsz rajta menni :lol:
Viccet félretéve, elkerülte a figyelmedet, hogy a felső "R" hangszóró "+" kivezetése, a végfok "GND" pontjára csatlakozik!!! Míg az alsó "L" hangszórónak, a "-" pontja megy "GND"-re.
A négy csavaros kapocs bal oldalára, direkt oda rajzoltam a "GND" bekötését.
Tehát ne (csak) a szitázást figyeld, hanem kövesd végig a rajzomat, a feltüntetett pillanatnyi félhullám, és a nyilakkal jelzett membrán elmozdulás figyelembevételével!!! Mind két bekötési verzióban (sztereó=csak a felső, és az alsó hangszóró van rákötve, vagy híd= csak a középső hangszóró van alkalmazva)elemezd végig, és rájössz, hogy műkszik!!!
Ha ezek után sem érted, akkor tényleg kár több szót ejteni a témáról. :roll:
Üdv Tibi.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Tibikém !
Mindent nagyon jól látok, ügyes vagy ! :beer:
Megpróbálom szájbarágósan, hátha akkor megértesz .
Stereo jelnél a két csatorna jelei között különbség van , ilyenkor mindegy milyen jellel hajtod meg a végfokot , negatív, vagy pozitív fázisúval, a hangszórókat akkor is helyes fázisban kell rákapcsolni a végfokra .
A gond a hídkapcsolásnál van, mert ilyenkor TELJESEN ELLENFÁZISÚ és TELJESEN EGYFORMA JELET KELL A VÉGFOKRA KAPCSOLNI , ha nem igy teszel , akkor a hidra kötött hangszórón megjelennek a csatorna közötti különbségi jelek is és ez egy nagyon torz jelet eredményez. Minden eddig látott, javított erősítő és séma EGY ÉS UGYANAZON JEL , ELLEN FÁZISÚ ÖSSZETEVŐJÉVEL MEGHAJTOTT két végfok és nem ellen fázisba kötött stereo végek jelének, az eredményei . Ez mindig úgy van megoldva , hogy ha bass végfok kell, akkor közösítik a stereo jelet, innen kiszűrik a kívánt tartományt és a kapott jelet és CSAK EZT AZ EGY JELET ! ellenfázisban, vagy a Te rajzod szerint színfázisban ráengedik a két végfokra ! Más megoldás nem létezik , ezért írtam, hogy ez fizika és nem divat . Hidkapcsolás másként nem ad élvezhető minőséget.
Asszem ennyi ! Remélem így már érthetőbb volt.

Bocsi Kalex , de kell a pont !
Üdv! Miki.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Miki!
"TELJESEN ELLENFÁZISÚ és TELJESEN EGYFORMA JELET KELL A VÉGFOKRA KAPCSOLNI"
Pontosítanám... a hídban üzemelő hangszóróra kell ellen fázisú, és teljesen egyforma jelet juttatni.
Hogy ezt a fázisfordítást az erősítő lánc mely pontján, és milyen műszaki megoldással valósítják meg, a működőképesség szempontjából lényegtelen.
Én azzal zárnám e vitát, hogy azért, mert egy bizonyos műszaki megoldás eltér az általad ismert/megszokott-tól, attól az még működik.

Ha nem így lenne, akkor kijelenthetnénk, hogy Napóleon sem létezett, hiszen nem volt szerencséd élőben találkozni vele... :beer:

Üdv Tibi.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"Hogy ezt a fázisfordítást az erősítő lánc mely pontján, és milyen műszaki megoldással valósítják meg, a működőképesség szempontjából lényegtelen." :hmmm: Itt a hiba, nem a fázisfordítás a lényeg, hanem ugyan annak a jelnek a fázisfordítása ,mert hidnál, csak a közösített szinfázisú jel , szűrt jelével lehet manipulálni és mindenképpen egy és ugyanazon jellel . Ezért egy stereo híd végfok 4 mono erősítő .

Üdv! Miki.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Miki. Nem tudom mire vélni, a pirossal való kiemelésedet.
Ha ismét megnéznéd a rajzomat, láthatnád, hogy zöld színnel összekötöttem a két bemenetet, és oda is írtam (a rajzra), hogy: híd üzemben, a két bemenetet közösíteni kell.
Kérdezem én: Ha közösítettem, akkor nem tesz eleget az "ugyan annak a jel" fogalmának???

"Ezért egy stereo híd végfok 4 mono erősítő"
Én tisztelem a tudásodat, de hidd el én sem ma kezdtem...
Üdv Tibi.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Tibi !
Nem is azért írtam , hogy sértésnek vedd . :bow:
De hidd el, azzal hogy egybe kötöd, még rosszabb a hangkép és túlterheled a jelforrást is .
Nem így kell monosítani és subbass jelet előállítani .

Üdv! Miki.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Gyűjts a pontot, mint a méhecske a mézet! =vigyorog=
Viszont itt van Neked egy működő kapcsolás, ami megfelel a Te leírásodnak, és Tibi magyarázatának is.

A kapcsoló a mono/stereo átkapcsolást végzi. A beszélgetés csak arról szólhat, hová tegyük az átkapcsolást. A végerősítő elé, vagy már a bemenethez.

Üdv! Kalex

0

Kumi
Kumi picture

Szia Kalex!
Nem értem a kapcsolási rajzot.
Működik sztereóban és monoban az egyes és kettes hangfallal, de hogyan hajtja meg ellenfázisban a két végfokot?
Pont ezért a hármas hangsugárzó szerepét sem értem.
Üdv.: Kumi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

A rajz csak annyiban hibádzik, hogy a hídba kötött hangszórót szaggatottal kellett volna rajzolni, mivel opcionális. A pluszban belépő erősítő invertálása miatt korrekt a hangkép.

Üdv! Kalex

0

Kumi
Kumi picture

Szia Kalex!
Ha az átkapcsoló sztereó/mono, akkor nem kell a pluszban bekötött erősítőnek fázist fordítania.
Az erősítő működik monoban az L csatornáról.
A kapcsolási rajzon így van.
De akkor nem értem az opciós hármas hangsugárzó szerepét.
Ha a plusz erősítő fázisfordítónak lenne bekötve, akkor az átkapcsoló nem sztereó/mono.
Ez esetben rendben van az opciós hármas hangsugárzó szerepe.
A kapcsolási rajzon viszont nem ez van.
Üdv.: Kumi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Tisztára, mint Piszkos Fred, úgy érzem magam. "Most ez kavarja, vagy nem kavarja?!"

A mono a bridge kapcsoláshoz szükséges azonos bemenetet jelenti, amit célszerű az egyik csatorna jeléből előállítani. De hát úgyis tudod, minek mondom? Abban igazad van, hogy a sztereó illetve bridge kapcsolóállás lenne a helyes megnevezés. A "krumplileves, legyen krumplileves"!

Üdv! Kalex

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Kumi !
Látod, hogy Te is baskír vagy !!! Kalex is arra a bizonyos BRIDGE kapcsolásra monnya , hogy mono ! Csak Tibi el ne olvassa , mert Neked is annyi !!

Üdv! Miki.

File csatolás: 

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A végfok és a hangszórók, csak elvi kapcsolás !
Ha hídba kötöd , akkor 1 és 2 hangszóró nyetu ! :D

Üdv! Miki.

0

Kumi
Kumi picture

Szia Miki!
Ez rendben van.
Viszont a TL074 IC műveleti erősítője (8,9 és 10 lábak) ebben a kapcsolásban még elvileg sem fordít fázist.
Üdv.: Kumi

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Kumi!
A rajzon, a +/- jelet felcserélték, de a lábkiosztás alapján stimmel. A 9-es az invertáló bemenet.
Üdv Tibi.

0

Kumi
Kumi picture

Szia Tibi!
Így már érthető a kapcsolás.
Én az IC bekötését nem néztem meg.
Akkor vagy sztereó az erősítő 1-es és 2-es hangsugárzókkal, vagy az L bemenetről meghajtott, hídba kötött mono a 3-as hangsugárzóval.
Üdv.: Kumi

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Kumi!
Így van.
Ezt a váltókapcsolót, és az általa kapcsolt fázisfordítót spórolta ki a konstruktőr, az általam rajzolt, és Miki által kifogásolt konstrukcióból.
Üdv Tibi.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Nálunk a + jel invertáló bemenetet jelent.

Üdv! Miki.

0

Kumi
Kumi picture

Szia Miki!
Én ezt nem így tanultam, de rájöhettem volna a visszacsatolás miatt.
Üdv.:Kumi

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Kalex !
:taps: Gratula ! Látom Te már megértetted !
Pontosan az a lényeg, hogy a kapcsoló itt is a közösített és szűrt csatorna jel EGYIK előerősítőjének a kimenetén van , innen osztjuk és nem csak átkapcsoljuk a végfokon a hangszórókábelt .
Köszi a rajzot , ez akár tanulmány is lehet !

Üdv! Miki.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Gratulálok Miki!!! :p
Látom mégis csak afelé hajlunk, hogy Napóleon nem létezett. :taps2:
Üdv Tibi.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Tibi !
Ezt Te tudod, utálom a történelmet , viszont mostmár csak a Pyle sémája oszlatná el a homályt .... =RÖHÖG !=

Üdv! Miki.

0

fodi.jozsi
fodi.jozsi picture

Szia!

Ez így van....

:yes:

Üdv: F.

0

Gábris
Gábris picture

átkapcsolom és megnézem, a 2600x és a 2600-III más kiosztás és kiképzés, hiába pyle nem egy széria

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
..."kiosztás és kiképzés" ezt érhetőbben le tudod írni?
Végülis egycsatornásként is üzemeltethető...valahogy meg lehet akkor azt oldani... http://www.audiodesign.de/downloads/manuals2004/QA_SA_Serie_III_Manual.pdf
Túl sok lehetőség nem lehet: http://www.audiodesign.de/downloads/service/WIRING_MANUAL.pdf Persze a gyártó már nem foglalkozik vele: http://www.pyleaudio.com/cat/Car%20Audio/Amplifiers
Üdv.: uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Virtuális "kezemben" a manuáléjuk, ezeket A Pyle cuccokat így kell bekötni "mono" módba (hídba?)...ráadásul be van építve az "active crossover"...a mélyhangok, meg ugyebár...nem túlságosan sztereóban fordulnak elő a muzsikákban...
Van "mono" átkapcsolójuk is...
(A "jel" rajta van a kimentén - csak ezen lekopott.)
Üdv.: uniman

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Uniman !
A mono , az nem híd , mono jelnél , mindkét csatorna szinfázisban mukoggy , a saját jobb és bal oldalukra , hídban ellen fázisban és egy közös hangfalra, vagy hangszóróra .
Fentebb ezt próbáltam vau-vau, nem biztos , hogy a híd kapcsolást bírnia kell, ahogy Kumi is leírta, hídkapcsolást nem mindegyik végfok bír ki, s főleg nem 4 Ohmos "hangosbeszélőkkel".

Üdv! Miki.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Értem...(vagyis nem értek hozzá, csak azt írom amit látok...)

Üdv.: uniman

File csatolás: 

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Uniman !
Ezen a gépen ott van a BRIDGED, vazze , akkor miért kérdezték volna ??? :hmmm:

Üdv! Miki.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Kolya.

Nagyon jó kérdés...ez a series III grafikája...az összes gyártmányuk így működik...a series X miért működne másképpen...

Üdv.: uniman

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"series X miért működne másképpen." :taps:

Üdv! Miki.

0

Kumi
Kumi picture

Szia uniman!
Ha a kezelési leírásban benne van, akkor nem lehet gond és bírnia kell az adott környezeti feltételek mellett.
Kumi

0

Kumi
Kumi picture

Sziasztok!
Ha két végfokozatot hídba kötve hajtok meg egy hangfalat, akkor a kimeneti áram adott kivezérlési szint mellett kétszeres lesz.
A hangfalon lévő feszültség is duplázódik, így a kimeneti teljesítmény a négyszeresére növekszik.
Erre vagy méretezve van a két végfokozat vagy nem és akkor egy ideig működni fog, aztán ............
Kumi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Ugyanazt a jelet kösd rá mindkét bemenetre (Y kábellel)...a négyes hangszóró csatlakozó két szélső pólusaára pedig kösd a hangszórót...

Üdv.: uniman

0

tdudus
tdudus picture

Így szerintem nem fog szólni, hiszen mindkét kimeneten azonos lesz a jel, a különbségük 0. Az egyik bemenetre fázisfordított jelet kötve alakul ki a híd. Ezt a beépített fordítót szokta aktiválni a bridge kapcsoló (ha van). Ha nincs, építs egyet.
Gyuri

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Akkor most "müxik"?

Üdv.: uniman

0

Gábris
Gábris picture

megy végre :) bemenő jelet hagytam stereoban, így szépen szól :)

0

Sponsored links