You are here

Grundig 42PXW110-6616 sötét a kép

8 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Sziasztok, ennek a kb 8éves /ch. talán: PE/ plazmának működne mindene csak mintha a világosságjel hiányozna, túl sötét túl színes a kép, Vsus 188v megvan, Ve 160v-ot viszont nem találom, feliratozásokból nem látszik hogy hol kéne lennie, rajzot nem találtam hozzá, Y modulon van 2db 100uf/160v, közöttük egy kis r-taggal itt a közelben lévő potival 41-43v állítható, ha fehér ill. hangyás-zajos a képernyő felmegy 50v-ig.
A panelen hibás alkatrészt, elszíneződést nem látok, kondik esr-re átmérve, 100uf/160v-ok cserélve, panelen smd-k átmelegítve, 1óra múlva sincs változás.
Azt sem bírtam kideríteni honnan kéne hogy jöjjön a Ve, esetleg a Vsus-ból van előállítva az y-panelen mert csak a 188v-ot látom idejönni a tápból.
A 3-ik képen látszik a bal felső csíkos hűtőborda mellett a két 100mikro és az alsó mellett lévő poti amivel egy picit lehet mozdítani a Ve-t /ill. gondolom hogy azt/, lehet-e olyan hogy a kijelző a gond vagy áramkörileg keresgéljek még?

Comments
papir
papir picture

Köszönöm előre is ha elküldöd, még nem vitték el hátha sikerül valami.

0

vargaf
vargaf picture

Szia!

Ha nekem válaszoltál, akkor adj meg egy e-mail címet amire küldhatem.

Üdv.:

Feri

0

papir
papir picture

Köszi, ezt néztem én is, akkor a part5.rar volt csak elérhető, most úgy látom a part1.rar, a többi nélkül viszont nem nyílik, így összevadászni meg már nincs idő, holnap jönnek a gépért ha más nincs használják HDMI-vel.

0

vargaf
vargaf picture

Szia!

Nekem sikerült letölteni mind az 5 részt, de nem engedi feltölteni, duplikáltnak jelzi. Ha kell még elküldöm. Az oldalon ezt találtam:

http://elektrotanya.com/grundig_chassis_pe_lenaro-50_xephia-42_pw-110_px...

Üdv.:

Feri

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Üdv.papir!
Innen letöltheted a rajzot.
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=55292

0

papir
papir picture

Köszi átnéztem a Z-t, a nagytápot, a segédtápot/24v, 5v/ esr-re forrhibákra stb, rendben vannak, közben derült ki hogy a DVI és HDMI bemeneteken tökéletes a kép csak az analóg rész hibás, ant. és scart.
Nézegetem a maint de ez a rész nem gondolom hogy javítható.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ha van kép, csak sötét, akkor inkább Z-sus hibára utal. Ott keresgélj.

0