You are here

Grundig cuc1800 hang van,kép tök szemcse Ugy néz ki megoldva.

9 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
Hozták ezt a tvt,hogy valamikor elmegy a képe egy idő után,hát igen a bekapcsolás után,nemsokkal a hang megmarad,de a kép nagyon hangya foci alig látni alatta valamit,gondolom álhatok neki átkondizni,mert nem egy uj db,nemtudom itt a tanyán fellelhető-e a rajza vagy csak én nem jól keresem.Még egy kis adalék az osd menü az tiszta.

Comments
Látkóczki Sándor
Látkóczki Sándor picture

Szerbusz !

Tudom a grundigéknál CUC-nélkül semmi nincs. Ismerős a tipusszám, de nem tudom milyen a belseje, annak ellenére, hogy sok grundigot javítottam. Az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy ha lehet egy fotót kérnék, vagy legelább annyit, hogy milyen IC-k vannak benne. AV-ról tiszta a kép ? Milyen tuner van benne ? A tunerban SMD IC-van ? Mert ha igen, akkor tuner ki, nagyító, 08-as pákacsúcs, csökkentett hőfok és át kell forrasztani az SMD IC-t, persze a többi forrasztást is át kell nézni. Ha van benne normál elkó azt nem árt mind kicserélni. Persze így látatlanban csak találgatni tudok ezért kérnék, ha lehet valami támpontot.

Üdv: Sándor

0

marosi
marosi picture

Szevasz Látkóczki Sándor
Képet ajnos nemtudok feltenni,mert nincs most mivel csinálnom,rajzot csak 1822 est találtam hozzá ami majdnem megegyezik vele,na oda áig jutottam,hogy talán jó lesz,a TDA4454 es kimenetén van egy F2451 es tekercs,na annak valamelyik lába lehetett kirohadva,mert kopogtatásra azon a részen kezdett megjavulni illetve szemcsézni a kép,ezt átforrasztottam,azóta ugy néz ki megyen,még ma hajtom aztán vissza a feladónak,mig valami nyügje elő nem jön.
Köszönöm mindenki segitségét.

0

Látkóczki Sándor
Látkóczki Sándor picture

Szerbusz !
Örülök, hogy sikerült megoldanod a problémát. Tegnap kerestem én is rajzot, de csak 1834,35,37 és 7301-hez találtam. Hát, néha bele lehet homorítani a dolgokba, egy-egy szaftos hiba esetén.
Üdv: Sándor

0

marosi
marosi picture

Szevasztok
Hát rosz kondikat találtam benne,elég sokat,mikor van kép akkor is olyan mintha valamilyen háló lene rajta,ez gondolom valameik tápnak szüretlensége miatt lehet még,amugy kocogtatásra nem reagál,kinyitottam a boxot,abban hideg forrasztások tömkelege van,már valaki előttem forrasztotta.
Áldom a Grundig konstruktőröket,hogy létrehozták ezt a csodát,fél tvt szét kel szedni egy kondi kiforrasztásához,nem is szólva a rövid huzalozásról,nehogy egyszerü legyen a panel kiforditása.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Ha a hang tiszta és csak a kép zajos, akkor az tuner lesz .Szorongasd meg a külsejét , vagy az antenna kábelt nézd át, a fészket a tunerban.

Üdv! Miki.

0

besi99
besi99 picture

besi99
Ha zaj van, akkor erősítés is van, az antennakőr, vagy előfok táján keress...

0

maszek
maszek picture

Szia.
"Fricskázd" meg a tunert, lehet kh-s.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Szerintem nem kondi hibád van. A video KF körben kellene keresgélni. Lehet, hogy valamelyik szűrő kh-s vagy repedt.

Üdv.

0

Sponsored links