You are here

Fantom telefonszám. Létezik ilyen?

16 posts / 0 new
Last post
mpisti
mpisti picture

Szervusztok!
Bizonyára vannak a tanyán olyan szakik, aki járatosak a mobilszolgáltatás rejtelmeiben. Az ő segítségükre illetve véleményükre lennék kíváncsi a problémámmal kapcsolatosan.
A problémám a következő:
Egy mobil telefonszámról már néhány hete többször felhív valaki, amikor a telefont felveszem, néma csend. A számot a telefonom kiírja, tehát elvileg létező szám lenne. Amikor visszahívom, az automata azt mondja, ezen a számon előfizető nem kapcsolható. A tudakozó semmit nem tud mondani, a szolgáltatók szintén csak annyit, hogy ilyen telefonszám nincs a nyilvántartásukban. De a telefonom kijelzőjén ott az adott szám. Ja, a szám: 36-30/3440608
Létezik ilyen? Mit lehet ilyenkor tenni?

Comments
gbenyov
gbenyov picture

Ezt a számot a szolgáltató munkatársai használják, vagy használhatták.
De a mai világban számhordozással bármelyik szolgáltató körzetében lehet.

Ettől függetlenül MINDENKINEK ajánlom, hogy tiltsa le az emeltszintű költségű számok FOGADÁSÁT!
Nem írtam el. Ezt külön kell KÉRNI!

Nem elég az emeltszintű költségű számok HÍVÁSÁNAK tiltása csemetéinknél.

Ha van ilyen tiltás, akkor a szolgáltató visszatéríti, illetve ki sem számlázza a rablók által generált lehívás kísérleteket.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Egy érdekesség talán páran emlékeznek még rá.
Vagy 3-4 éve lányom két osztálytársával is megesett. Sokjegyű szám hívta és csönd. Aztán eltűnt a pénz a kártyáról. Szülők kiakadtak. Majd kérte lányom nézzek utána mi lehetett. Sikerült kiderítenem. Ez egy külföldi emelt-díjas trükkös hívás volt. Valahogy ha erről hívtak a hívott fél is fizetett. Szól lett a gyerkőcöknek, hogy ha sok nagyon a számjegy fel se vegyék, szülők is megnyugodtak nem a gyerekek garázdálkodtak. Ma az okostelók világába el se merem gondolni mit lehet kitalálni. Valami víruskeresőhöz hasonló veszélyes telefonszám elhárító program is kéne.
Laci

0

999999
999999 picture

Szia!

Az is lehet hogy a mobilszám át van irányítva 1 létező de már nem aktív vezetékes számra ekkor is "a számon előfizető nem kapcsolható" üzenet van.

Üdv: Zódor József

0

Józsx2
Józsx2 picture

Szia!

Létezhet ilyen ,ha egy adott időpont (dátum) után van ez és bármi rendszeresség van benne ( +-1 óra ) ,könnyen lehetséges ,hogy egy GSM átjelző ,aminek programozásakor elütötték a számot.

0

sanyó
sanyó picture

Hali. Tavaly én is így voltam vagy 20 szor, egyszer meguntam vagy húsz percig úgy hagytam hadd ketyegjen nem tudom mi volt,ki volt.

0

Tam78
Tam78 picture

Sziasztok!

Ne is menjünk vissza az időbe sokat.
Elég az idei nagy havazás amikor a fél ország sms-t kapott
a telefonszám helyén a belügyminisztérium szó állt. ennek a szónak a helyére még akár számokat is lehet írni. és innen a rejtély akár meg is oldódhat.
de eltudom képzelni azt is hogy egy régi központ hívószám kijelzéséhez ezt a számot írták be. ami közben megszűnt. de kifele még mindig ezt írja.

Egyébként engem is hívtak már ilyen számról. szintén visszahívtam.. hívott szám nem létezik

Szerintem egy ügyes programmal bármit meglehet csinálni. ahogy netes sms küldöknél is vol olyan régen hogy ird be a saját számod.
ird be a cimzett számát és ird be az üzenetet.
amikor ez még müködött akkor rendszeressen szivattam haveromat. a muterja számát irtam be és ü ügy kapta meg hogy az anyja irt neki üzenetet.

0

nyaki
nyaki picture

Hali!
Imádom az összeesküvés elméleteket, mert a végén mindig kiderül, hogy nem is elmélet, hanem a valóság.
Véleményem szerint a szolgáltatók olyan kartellban elkövetett, törvényellenes cselekedete, miszerint ha felhívnak valakit, vagy egy hívásértesítőt küldenek, akkor a fogadó fél kíváncsiságát kihasználva, mintegy "kényszerítik" arra, hogy visszahívja, vagy SMS-t küldjön, ezzel növelve úgy a forgalmukat, mely hivatalosan nem bizonyítható, hiszen egy szoftverrel már bármi megoldható. A szép ebben a dologban, hogy a Vodafone és a T-Mobile igen gyakran él ezzel a lehetőséggel és ezt nem a légből kapom. Velem, sőt a családi-baráti körben is, többször előfordult már az, hogy kaptam hívásértesítőt, egy általam többször keresett számról és azt visszahívva, az ismerősnek gőze sem volt arról, hogy miről beszélek. Amikor találkoztunk, a telefonok híváslistáját összeegyeztetve azonnal kiderült, hogy ő biza nem hívott, de én viszont kaptam az értesítőt.
Ezt még néhányszor eljátszották velem más számokkal is, majd megunván a dolgot, a szolgáltatót pellengérre állítva is hoppon maradtam, csak a feleslegesen, az üres beszélgetések miatt befizetett percdíjak és egyéb költségek maradtak, hiszen ha a kapcsolat létrejön, már fizetsz. Jól jár a szolgáltató és az állam is. Netán állami szintű bűnözéssel van dolgunk? Ezen sem csodálkoznék, ha csak arra gondolok, hogy az egész politikai paletta, köztörvényes bűnözőkből áll.
Én ezért nem hívok vissza senkit. Ha valaki, valamit akar, úgyis elér és ebből még soha nem volt probléma, sőt a szolgáltatónál tett bejelentésem hatására, eddig -érdekes módon- nem jött felesleges hívás/értesítés, de én úgy érzem, hogy csak pihentetik egy kicsit a dolgot, majd a feledés homályába veszvén, megint próbálkozni fognak.
Ezen féle és más jellegű lehúzások a kártyásoknál még agresszívabb és mocskosabb!

Szép napot!
(Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!)

0

Kumi
Kumi picture

Szia!
Ez bizony így van.
A feleségem kártyás mobiljáról is elég gyorsan eltűnt a feltöltött összeg.
A telefon ajándék volt.
Nem közvetlenül a szolgálatótól, hanem viszonteladótól vettem újan, névre szóló ÁFA-s számlára.
Ennek ellenére "X" szolgáltatónál a telefon nem volt nevesítve, így híváslistát sem akartak kiadni első körben.
Kis "ráhatás" után azért annyit elértem, hogy megnézhettük a híváslistát és összehasonlíthattuk a telefonomban tárolt adatokkal.
Megdöbbentő eltéréseket tapasztaltunk a kárunkra, viszont a csalást közvetlenül nem lehetett bizonyítani.
Az összeg sem volt túl nagy ahhoz, hogy érdemes lett volna vele foglalkozni.
De meg tudom erősíteni, hogy ilyen létezik, legalább is én ezt tapasztaltam.
Üdv.: Kumi

0

reparátor1
reparátor1 picture

Szia!
Próbálj meg utána járni,nem emeltdijjas-e a szám?Napokban volt a Hir TV-n a panaszkönyvben egy eset,miszerint valaki tudtán kívül öt SMS-ért huszonegynehány ezres számlát produkált magának.Nem tett mást,csak válaszolt a kapott SMS-re.Üdv.Reparator

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Az is létezhet, hogy ez egy vállalati olyan telefonközpont ami autómatikusan arra a szolgáltatóra kapcsol akit a cégtől hívnak. Így szokták a cégek a telefonszámlát csökkenteni, hogy hálozaton belüli hívásként jelenik meg. Ilyen van az RTL-nél is. Ha bentről egy 20-as számot tárcsázok akkor egy központi 20-as szám jelenik meg a hívott fél telefonján. Ez is egy lehetőség.
Üdtv Tibi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Létezik. Lehet egy riasztó, egy GSM modem, vagy bármi, ami hangkapcsolatot nem tud létrehozni. Amennyiben a szám nyilvánosságát letiltották a szolgáltatónál, akkor azt mondják nem szerepel. Lehet, hogy csak elprogramozták a számot.
Közben lecsekkoltam. Egy pitty után bontja a vonalat. Szinte biztos, hogy ipari GSM, ami csak a beprogramozott számoktól fogad be hívást.

Üdv! Kalex

0

mpisti
mpisti picture

Szia Kalex!
Nagyon köszönöm az infót.
Boldogblog tanyatársunk megfejtette a rejtvényt, eszerint egy társkereső oldal telefonszámai közt leledzik az ominózus szám. Csak tudnám hogy miért is hívnak engem erről a számról, mivel soha nem regisztráltam ilyen oldalra, meg egyébként sem cserélném el az öreg sárkányomat akivel életem java részét már leéltem.
De mindez mellett az nem tiszta,hogy a szolgáltatók miért nem tudnak erről a számról infót, hiszen -feltételezem- fizetni csak kell utána, mivel feltehetőleg nem kártyás.

0

aztazeget
aztazeget picture

Szia!
Neked legalább kiírta a számot.
A céges telefont is hívogatja egy "magánszám". Felvéve néma és nem is bontja amíg le nem teszem.

0

thanatos
thanatos picture

Szevasztok!
Van ám egy másik verzió is: egy hekker srác kb. fél éve mutatott be egy programot, amivel - éppen ilyen fantom-hivás segedelmével - a felhivott GSM-telefonok helyét be tudta mérni! (Úgy rémlik, talán az ORIGO-ban olvastam erről - a cikkbeli hivatkozásról le is lehetett tölteni a kis édest!)
A legjobbakat: Thanatos

0

Raaf
Raaf picture

0

Sponsored links