You are here

VHS-ből bontott modulátor összekötése DVD lejátszóval (Megoldva)

17 posts / 0 new
Last post
Watt768
Watt768 picture

Üdv!
TV javításhoz kukáztam össze a fenti szerkezetet, jól jön tuner teszthez, meg úgy az egész javításhoz, amikor nincs a TV-n scart bemenet. A háztartásban kettő lejátszó is van, de az egyikkel valahogy túlvezérlődik és zúg róla bármilyen TV, főleg amikor sok a fehér szín. Próbáltam a bemenő videó jelet potival leosztani, de semmit nem változott, csak sötétebb lett a kép. Használhatnám a másik lejátszót, mert arról tökéletes, csak az meg egy komplett házimozi szett rengeteg kábellel minden felé és egy picit macerás állandóan szétkapni-összerakni. Mit lehetne ezzel kezdeni?

Comments
Watt768
Watt768 picture

Na először is köszönöm mindenkinek! :)
Amint lesz időm este felé megpróbálok végigmenni a javaslatokon. Megnéztem a dvdt, a kimenet nincs lezárva 75ohm-al és a modulátoron sem a bemenet. Annyi probléma van, hogy már nagyon beépítettem, majd ki kell bontanom, egy régebbi ITT videóból lett kitermelve csak már nem emlékszem milyen volt. Megnézem kisebb tápról is. Van rajta egy trimmer poti moduláció állításra, ha teljesen ütközésig tekerem, akkor mintha jobb lenne.

0

Watt768
Watt768 picture

Tegnap sikerült megoldani a problémát :) Kicseréltem a tápját 5V-ra, a video bemenetre tettem egy 75ohm-os lezárást, a hanghoz soros 1k-t, így már jó mindkettő.
Köszönöm mindenkinek!
Üdv
Watt768

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: örülünk,hogy nem volt hiába a fejtörés.
Írd be a címbe , Megoldva.

Bálint

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia Watt768 ! Nem a videojel tulvezérlése (szintje )okozza a hang zavart,hanem a vdeo jel felsö határfrekvenciája .A videojel AM-ben a hang (FM- 5,5MHz ) alatt van.Szoktak egy 5,5MHz-es szivókört közbeiktatni a video jel utjába.6,5MHz –es hangnál amely távolabb van ez kevében érezhetö zavart okoz.Egy párhuzamos regökört 5,5MHz, kös a videojelel sorba ,amenyiben a videojelet is lecsillapitja érehetöen ugy kös egy pár száz ohmos ellenálást a rezgökörrel párhuzamosan.üdv.Jóska

File csatolás: 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Nekem vannak ilyenek, és néhány belőle 5V-os. Próbáltad kisebb tápról is?
Általában van bennük egy poti is. Próbáld azt is állítgatni!

Üdv: formasu

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! A legtöbb modulátor 5V-os. Én már egy csomót gyártottam ilyen célra, nem volt velük ilyen gond. 2 lábon kap 5V tápot, és a video bemenetet mindjárt a modulátor lábánál 75 ohmmal földre kell kötni, a hangot pedig 1K-s soros ellenálláson keresztül szoktam ráadni. Esetleg ha van a modulátorban trimmerpoti, azzal szokták még a videojel szintet beállítani, ha nem jól van beállítva, lehet ilyen túlvezérlődés. persze, ahogy más is írta, a gép, vagy a modulátor típusa, sokat segítene.

0

spkkill
spkkill picture

Üdv!
Én régebben ilyen sárgakazettás csodákból bontottam ilyesmit.Szintén dvd lejátszóval használtuk,másnak is csináltam és mindenkinél tökéletes volt.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

A legegyszerűbb lenne egy másik modulátorral kipróbálni.... Ha lenne.
Esetleg megpróbálhatnád a szinkron jel bemenetre menő videojelet osztani, persze ha annak akad valahol egy külön lába, akár belül egy átkötés személyében. Vagy még a audio jelet is lehetne osztani.

Esetleg nincs földhurkod?

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Watt768
Watt768 picture

Üdv!
Földhurkom nincs, viszont van másik modulátor, amivel még rosszabb :( Annyi kivezetése van, hogy A-V-GND-MB-BB.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Gondolom az "MB-BB" közül az egyik a táp. A másik mi? Varikap lenne? Sosem mélyedtem el bennük igazán. De azt már láttam, hogy van olyan amin van "sinc, in" láb. Csak belül rá volt kötve a video bemenetre egy átkötéssel. A tápod nem szűretlen vagy sok?

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Watt768
Watt768 picture

A tápja puskás 12V-os trafó 1000u+100n kerámia utána 7812 10u+100n kerámia. Valahol mintha olvastam volna, hogy ezek 8V-ról mennek jól igazán, de nem tuti. A BB gondolom varikap, az fel van kötve a tápra. Csak az az érdekes, hogy a másik lejátszóval tűéles képet produkál mindenféle mizéria nélkül.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
A BB az elso betujel az a Boost, azt jelenti erositôt bekapcsol, ha gyenge a jeled akkor kell csak bekapcsolnod, általában a modulátorok 9V-osak voltak, valoszinu a tied nem 12V-os.

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia!
Emlékeimben az él,hogy két tápja volt a modulátoroknak,az egyik mindig rajta volt,az az antenna csatlakozások közötti átmenő jelek miatt kell,hogy kikapcsolt videóval is lehessen TV-zni,a másikkal a modulátort kapcsolták.A túlvezérlésre a bemenetekre kéne lezáró ellenállás,meg belül szokott lenni a moduláció beállítására poti.A videojel 75ohmos lezárással 1V,ha jobban ki akarod hajtani max. 1.5V !Tényleg monoscopot vettél már fel DVD-re?
Üdv:Endre

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Hi! Monoskópot felvenni! Tematikai tévedés! Képeket és azt nézegetni... Íme:
https://www.google.hu/search?q=monoscope&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X...

Van már 3D is. http://www.neoteo.com/sky-presenta-carta-de-ajuste-para-tv-3d

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a 75 Ohmos lezárás megvan a dvd-n?
Próbáld 8-9 V-ról.

Bálint

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Nem 5 voltos? Jó lenne a donor készülék tipus száma... Rajza...
http://makezine.com/2009/10/22/how-to-tv-modulator-from-salvage/

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Sponsored links