You are here

kavitációs kazánt sóznak az emberekre

40 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
Újabb ökörség terjed.
Szomszédom kőműves de nem hülye, és áthívott mert valami csoda fűtés rendszert kínáltak neki energiafüggetlenség címén.
Tetőre napcella inverterbe kötve, ez rendben.
Csoda hőgenerátor ami melegvizet bojlerba és fűtést is ad 200nm háznak 6KW-os.
http://www.kavitacios-kazan.com/kazan-tipusok/
Na persze UCB hitellel társítva jól megcsavarva azt állítják 7 év után már termeli a lóvét és addig is csak annyit fizet a pasa mintha gázzal fűtene és áramot használ. Ja a hitel 13 évig tart véletlenül és a 4millás beruházás 6,5 visszafizetéssel jár és csak 5év a gari.
Azért persze aki kínálta jól ki van képezve hülyeségből. Minden adat kell a házról a pontos tervezéshez. (falak miből mekorra és mennyi radiátor stb) De a kavitáció az kérem csodákra képes ezért elég 6KW egy ekkora házhoz. Lehet de hogy -20nál nonstop fogja zabálni az áramot az tuti.
Valaki már ismer szerencsétlent akire rásóztak ilyet és átélt már egy évet?
Szegény fizika még jó hogy elméleti anyag és nem képes elásni magát.
Okulásul mindenkinek.
Laci-tól

Comments
boros.karoly0923
boros.karoly0923 picture

Üdv:
Uraim,élvezettel olvasgatom az összes hozzászólást. Ez a morbid humor azt hiszem összességében, már ki is mondja az igazságot e témában. Nem kell sokat találgatni, hogy az ember a realitások talaján álljon meg. Példának én is elmondanák egy esetet: Az egyik kedves ismerősöm, Kohómérnök lévén elhatározta, hogy a fűtését, és a meleg víz előállítását korszerűsíti. Ezáltal tetemes energiát spórol meg. Vállalkozó lévén saját maga állította össze a berendezést. A hagyományos széntüzelésű kazán helyett, egy szalmabálával fűthető kazánt épített. Mellé, a napkollektorral működő hőszivattyús rendszer pótolta a fűtéshez, és meleg víz szolgáltatáshoz még hiányzó energiát. A ráfordított összeg nem volt kevés, a kétmilliót bőven verte. S mit ad Isten, a bála télen nem ad elég meleget, ezért fával is rá kell segíteni. A napkollektor pedig nyáron még 70 C. fokos vizet is produkál. Hogy mikor térül meg a ráfordítás arról mélyen hallgat?
Lehet, hogy neki megérte.
Károly

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Érdekes kísérlet lenne, ha a kavitációt nem forgógéppel, hanem pl.: ultrahanggal állítanánk elő. Ekkor egy picit egyszerűbb lenne a hatásfok számítás is.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

isoram
isoram picture

Sziasztok! Én nem rég egyeztettem egy höszivattyus társasággal.Annak ellenére, hogy kezdetben tisztáztam, járatos vagyok valamennyire a gépészetben,elektronikában (Csak szerényen.) .
Szóval olyan hambug adatforgalommal árasztott el. Évi 2 ezer üzemóra 30 év garancia= 60 ezer üzemórá!!!
Ha jól tudom a nukleáris tengeralattjárók folyadék csapágyazású titán szivattyúik sem közelítik meg ezt a zseniális gépet..Persze az ő hőszivattyúi ezért kerülnek 3,5 millió forintba ( Csak a csavarkompresszor) .A hagyományos alternatív fütést is meg kell valósítani lehetőleg vegyes tüzelés gravítációst áramszünet setére.
Mikor elkezdtem az általa megadott számokkal hatásfokot, megtérülést számolni és összevetettem az adatokat, 28 év jött ki, ideális időjárás esetén.Télen nincs hidegebb -10C foknál, nyáron 30C nál.
Nagy boldogan kőzőlte, ez hosszútávú befektetés.
Elkezdtem amortizációs költségszámításokat mutatni neki, kihagyva a hőszivattyút mert ugye az 60 ezer üzemórás.
Kiderűlt, a járulékos szerelvények cseréje és munkakadíja a jelen árakhoz képest 30 évre vonatkoztatva, generál felújítás kb: 40 millió a belátható árakon .
Mikor az amortizációs folyamat költségeit kezdtem kifejteni, egyből sűrgős dolga támadt és köszönés nélkül ott hagyott.
Ekkor jöttem rá én hülye, hogy a villamos energia költséget elfeledtem. De már egyedül maradta, hát hazamentem.
Ez történt Érden.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv Isoaram !
Hát Te is, gondolkodsz esetleg netalántán még a fizika törvényeit is nem átallasz figyelembe venni. Nem szép dolog szegény betanított managert így meghurcolni. Ha neki azt mondták akkor az úgy van. azért kíváncsi lennék, ha egy ügyvéddel az elmondottakat szerződésbe foglaltatnánk aláírná e valaki. Vagy mi lenne a kifogás.
Üdv Laci

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Ma megvilágosodtam és már mindent értek. Azért kell a vidámparkot lebontani mert rájöttek több állat van a rácson kívül mint kellene.
Újpalotán jártam és egy ház kerítésén az alábbi felirat volt olvasható, mintha csak nekem tették volna oda.

KAVITÁCIÓS FOGYASZTÁS

Na erre varjatok gombot. :jajj:
Laci

0

uniman
uniman picture
***

Hello Perlaci.

Quatropolárral...vagy csak tripolár? http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=61406 http://ultrahangoszsirbonto.com/mi-az-a-kavitacios-ultrahang

Üdv.: uniman

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Juuujjjjj!!! Tényleg vannak ilyenek? Befekszek egy gépbe és besugároznak, felforralnak, szét ultrahangoznak meg megvillanyoznak a szépségért?

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

nandras
nandras picture

szia!
nem tudnak olyan észvesztő baromságot kitalálni, amire ne találnának fogadókész alanyokat.
ha az emberi hülyeséget energiává lehetne alakítani, örök időkre megoldódna az emberiség gondja- és még a zufóknak is tudnánk belőle adni :)

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Aha. Jó is lenne. Úgyis hivatalosan vannak már UFÓ-k. http://ufo.network.hu/video/kozosvegyes/hivatalos_nasa_kepek_ufokrol

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

attila2010
attila2010 picture

Érdekes hogy manapság mikor a műholdak egy gyufás dobozról is leolvassák az írást az UFO felvételek még mindig homályos légysz@r méretű pontok.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Biztos nem volt kéznél gyufás doboz.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Szia!
Tényleg nagyon jó témát dobtál fel, ezért most nyitottam új mappát a szélhámos témáknak!

(Még Vajda János könyvével sem érek rá foglalkozni, pedig már kértek rá. Amúgy sejtem már mi a
nyitja a dolognak, mi lehet a tévedés. De tényleg hülye matek mögé van rejtve. Állítólag Feynman 3.-ik kötete is foglalkozik a témával, de nincs meg nekem. Mások már kilopták az összeset a Pozsonyi könyvtárakból annak idején.)

File csatolás: 

0

gadenes
gadenes picture

Sziasztok!

Itt van kavitációról és a vele nyerhető energiáról egy elég részletes leírás.

http://szabadenergia.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Ite...

0

nandras
nandras picture

szia!
sejtettem, hogy az általad ajánlott oldal nem sokban különbözhet az aranylaci- féle marhasághalmaztól, de itt konkrétan ledobta az agyam az ékszíjat:

"Működés közben a folyadék molekulái folyamatosan pusztulnak és a belőlük kiszabaduló fény hevíti a környezetét. ... A működő készülék radioaktív sugárzást bocsát ki, így célszerű megfelelő sugárvédő köpennyel ellátni az egészet, és nem kell a szükségesnél többet a közvetlen közelében tartózkodni. A megfelelő óvintézkedések betartásával semmivel sem veszélyesebb, mint egy rádió adóvevő (mobiltelefon) sugárzó antennája. Emiatt kiválóan alkalmas lehet háztartási energiatermelő rendszerként való forgalomba hozatalra is, mint otthoni mini atomerőmű"

írja egy kavitációs izével kapcsolatban.
nem akarom elhinni, hogy valaki annyira sötét legyen, hogy a legcsekélyebb mértékben is hitelt ad ilyen ostobasághalmaznak.
ennél még a dörmögő dömötör is tudományosabb :)

0

marosi
marosi picture

Szevasz nandras
Én ezt olvastam,ugy hogy lehet hogy nem is butaság amit irnak.
A buborékok összeomlása egy másodpercen belül bekövetkezik, és egy apró, csattanó hanggal jár. Ez gyakorlatilag a folyadékmolekulák összeütközésének zaja (csobogás), ami nagy mennyiségben ropogó, pattogó, illetve dübörgő hangot kelt a közegben. Hasonlót ahhoz, ami a forráspont közelében keletkezik a gőzbuborékok hatására. Ezért is nevezik a tudományban a jelenséget gőzbuboréknak. Közelebbről megfigyelve azonban a buborékok összeroppanása fényjelenséggel is jár. Apró, kékesfehér színű fényfelvillanások keletkeznek azon a helyen, ahol egy buborék eltűnik és radioaktív sugárzás mérhető a nyomukban. A látható fény mellett infravörös, ultraibolya, röntgen, gamma és rádiósugárzás is keletkezik, valamint neutronsugárzás, ami (víz esetén!) pár centiméter megtétele után szerencsére elnyelődik a közegben (Cserenkov-sugárzás).

A buborékok összeomlása annihilációt okoz. Megsemmisíti a közelükben lévő anyagokat egy adott távolságon belül. Nem elpárologtatja őket és az atomok sem alakulnak fénnyé, hanem ténylegesen és véglegesen megszűnnek. Az atomokat alkotó stabil elemi részecskék (proton, neutron, elektron) megsemmisülésekor a bennük tárolódó (nagy mennyiségű) fény hirtelen kiszabadul, különféle frekvenciákon szétsugárzódva a környezetbe, és elnyelődik a szomszédos atomokban, növelve azok gerjesztettségi szintjét (hőmérsékletét). Vagyis a kavitáló folyadékban megszűnnek az anyagok.

A hatás független az anyagok szerkezetétől, tehát még a gyémántot is megeszi ha bekerül a jelenség hatósugarába. Egy zárt rendszerben keringő folyadék így fokozatosan elfogy a kavitáció hatására, a buborékokkal érintkező turbinalapát anyagával vagy a csővezeték falával együtt. Semmi sem állhat ellent neki (ami anyagból van!) a jelenlegi ismereteink szerint, így eme erózió ellen csak egy módon védekezhetünk: ha megakadályozzuk a kialakulását.

0

welding alt
welding alt picture

Szia marosi!

Próbálom, de nem tudom értelmezni az alábbiakat, ezért tudósok nevével, évszámokkal, kérlek világositsál fel.
"A buborékok összeomlása annihilációt okoz. Megsemmisíti a közelükben lévő anyagokat egy adott távolságon belül. Nem elpárologtatja őket és az atomok sem alakulnak fénnyé, hanem ténylegesen és véglegesen megszűnnek." Hová tünnek el? A magyarázat elég érdekes.

"Egy zárt rendszerben keringő folyadék így fokozatosan elfogy a kavitáció hatására, a buborékokkal érintkező turbinalapát anyagával vagy a csővezeték falával együtt. Semmi sem állhat ellent neki (ami anyagból van!) a jelenlegi ismereteink szerint,"

Üdv! welding alt

0

marosi
marosi picture

Szia welding alt
Hát a témába én nagyon zöldfülü vagyok,de mivel elég érdekes témának látszott a bele olvasás után,kezdtem keresgetni még magyarázatokat,aztán elsőre ezt olvastam,az egész leirást itt találod meg.http://esemenyhorizont.uw.hu/2005/kavitac.html
Amugy még én is ugy tanultam hogy az energia nemtunik el csakátalakul.

0

jandu
jandu picture

Sziasztok,

nekem a kavitációból rögton a Liposukció/zsírelszívás jutott eszembe. Na ebben az esetben a felesleges pénzt, azaz a "ZSÍRT" jól le tudja szívni.

jandu.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv Fiúk!
Úgy látom mindig betalálok témában. Mármint egyetértetek velem és nem érzem magam hülyének. Azért is írtam hátha a környezetetekben is megjelenik ez a betegség nehogy járvány legyen érdemes megelőzni.
Azért a direkt ezen elv alapján épülő szivattyú elég érdekes. Szerintem lehet ilyen keringtetőt raktak bele és így lehet summantani. Ha jól értelmezném a kavitációs hatás nyomná maga előtt a rotor lapátot ami aztán hajt egy szivattyút és az keringtetné a meleg-vizet. De hogy miként tudna itt kavitáció kialakulni sejtésem sincs. Esetleg vékony csőben melegszik a víz aztán hirtelen vastagabb csőbe érve kialakulhat ez a jelenség. De inkább gyanítom itt semmi nincs. Azért egy korrekt helyen megnéznék egy kavitációs jelenséget csak tudásvágyam miatt. Ezért mentem el egyszer az atomerőműbe is körbejárásra. Ja bocsi így most már nem tudnak úton útfélen minden szart rámsózni. :oke:
Sziasztok Laci

0

Jaca
Jaca picture
****

0

romulusz
romulusz picture

Szia!
Megköszönném, ha kommentálnád, mit láttál a belinkelt videón. Mert én semmit. Legalább is, ami kavitációra utalna. Igaz, én csak gépészmérnök vagyok, és 5 éves hajózási gyakorlatom alatt láttam néhány hajócsavart, amit a kavitáció tönkretett. Megnéztem a kazángyártó honlapját is. Először kíváncsi lettem volna a gyártó cégre. Egy szó nincs róla. Az után érdekes módon referenciát sem találtam sehol. De némi ellentmondást igen. Az egyik szövegben egy családi házhoz 40 kW-os készülék kell, más leírás szerint pedig elég 8 kW. (az én kazánom 25 kW-os) Kerestem valami adatot is, hogy időegység alatt mennyi, és milyen hőfokú vizet állít elő a berendezés, de azt sem találtam. Pedig akkor össze lehetne hasonlítani a villanymotor által felvett teljesítményt, a kapott melegvíz hőteljesítményével. érdekes....
Üdv: Gyula

0

Pista47
Pista47 picture

Szia Romulusz!
De hát a lényeget nem figyelted.
Az ékszíj hajtáson nincs védőburkolat!!!
Bocsi!
Üdv.: Pista.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: lehet, hogy egy szőlőprés a tajgában.

Bálint

0

nyaki
nyaki picture

Hali!
:hmmm: Lehet túl sokat tudsz és már butulni kellene(?).
Hát nem látod, hogy forog!?
:lol: :lol: :lol:
Bocs, de nem tudtam kihagyni. :beer:

Szép napot!
(Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!)

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Itt van egy cikk róla: http://ezermester.hu/cikk-5370/Kavitacios_kazan
Amikor odáig jutottam, hogy a befektettett energia háromszorosát adja le akkor már tudtam miről van szó.....

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...a kazán háromszor annyi hőenergiát állít elő, mint amennyit a villanymotor elfogyaszt...Nincs ezzel a mondattal semmi baj! Az én (GÁZ)kazánom 180-szor annyi hőenergiát állít elő, mint amennyit a villanymotorja (keringető szivattyú) elfogyaszt (100 W : 18000 W)...

Üdv.: uniman

0

nandras
nandras picture

" Ezt a jelenséget használja ki a Hydro Dynamics „ShockWave Power”-e, hogy egy villanymotorból 100 százalék fölötti hatékonyságot hozzon ki"

100 százalék fölötti hatékonyság..?
tudjuk, hogy az ezermester sohasem a szofisztikált tudományosságáról volt híres, de azért ez még tőlük is meredek :)

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
Ez szimpla hőszivattyúnak hangzik, csak arról már kiderült, nem térül meg az ára. Én is gondolkodtam benne, de az építkezés nem került annyiba, mint az egész rendszer.

Üdv: Jácint

0

stevepapa
stevepapa picture

Hali!

A kavitáció tudomásom szerint káros jelenség!! Főleg hajóknál, hajócsavaroknál igen erős roncsolást végez. Az tény, hogy jelentős hőmennyiség keletkezik. De vajh az előállítása mennyibe kerül?

Üdv Stevepapa

0

hcs
hcs picture

Nem csak hajócsavaroknál... Tegnap megnéztem egy ultrahangos kádat, régi csehszlovák darab, hát érdekesen nézett ki a kád belső felszíne...

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Lehet, hogy tengeralattjárót, vagy torpedót építenek a fűtési rendszerbe! :)

Üdv
Inhouse

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Laci !
A kavitáció egy olyan fizikai jelenség, amikor egy bizonyos anyag folyadék halmazállapotából, átmegy gáz halmazállapotba , mert leesett a nyomás a közegében . (Remélem nem baskír !)
A kavitáció elméletileg mindig káros , kivéve , ha direkte ilyen módszerrel akarnak valamilyen új trutyit előállítani. Kazánokban nem ajánlatos a jelenléte , esetleg a szivattyúkban, de itt is káros a jelenléte . ezért használnak az ásványvizek felszínre hozatalában búvárszivattyúkat , hogy ne szakadjon meg a vízoszlop a gázok feltörése miatt.
Tehát maga a belinkelt dolog egy nagy kalap sz@r , jó sok gázzal, vagy fing@l, ha úgy tetszik ...

Üdv! Miki.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Laci!
Folyadékok esetén, a kavitáció, káros jelenség, ami sok esetben akár anyagroncsolódással is jár.
Hogy ezzel, miképpen lehet fűteni, csak a szupertalálmány kiagyalója tudja.
Üdv:
exGelkás

0

Tranzix
Tranzix picture

Sziasztok!
Pár hete javítottam egy Bajai BVG 101/a szivattyút, ez még a hagyományos küllős bronzlapátos típus. Jéghideg kútvíz mellett 2 perc alatt kb 40°C -ra melegedett a szivattyútér homlokfala a gázos rétegvíztől. Persze nem nyomta a vizet csak pisált.

0

Vaki75
Vaki75 picture

Szia!
De gondolom annak még a kavitáció erróziós hatásának ellenálló különleges sárgaréz járókereke, nem pedig a "mindentbele" alu-présöntvény, ami hasonló igénybevétel mellett eltűnik egy fél óra alatt...

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Még az eredeti járókerék van benne. Amit most árulnak 5600 ft.
http://hidroszer.hu/jarokerekek.html

0

uniman
uniman picture
***

0

romulusz
romulusz picture

Szia uniman!
Utoljára a Youtube-n azt az elektromos elosztót néztem meg, ami akkor is adott feszültséget, amikor ki volt húzva a konnektorból.
Üdv: Gyula

0

thanatos
thanatos picture

Szevasztok!
Kavitáciüs kazán, mi? És miből van, gyémántből, vagy vidiából? (Aki találkozott már ultrahangos ipari tisztitógéppel, közelről láthatta, hogy ez a jelenség mire képes - az speciel igy működik!)
Szerintem blikkfangos nevet akart adni a fene tudja, miféle masinának, csak nem volt elég fantáziája.Miért nem nevezte pl. "Környezetbarát, multifunkciós, biológiai erjesztésen alapuló energiatakarékos fűtésnek" (v.ö. tehénfing hajtású gázégő), esetleg "Kiváló hatásfokú, univerzális betáplálású, redox-folyamatok hőenergiáját hasznositó, szinte örökéletű, márkás anyagból készült fűtőberendezés"-nek (öntöttvas kályha)?
Gebedjen meg az ilyen!
A legjobbakat: Thanatos

0

Sponsored links