You are here

Rendelés az Aliexpressz oldalról

29 posts / 0 new
Last post
mtibi55
mtibi55 picture

Sziasztok!
Van-e tapasztalata valakinek a címben jelzett oldallal kapcsolatban? A történet a következő rendeltem egy cikket az oldalról banki utalással, el küldtem a pénzt ami 5 nap után jelent meg az oldalon de kb a fele mert mint banki díjat a többit levonták. Én balga mondván még határ eset de bele fér küldtem egy újabb összeget ami már meg sem jelent az oldalon mert mire az 5 nap letelt addigra lejárt a fizetési határ idő. Közölte az oldal hogy mivel a vásárlás nem történt meg a pénzt vissza utalják de összeg ként az első fél összeg szerepel. Azóta eltelt két hét de a pénz nem érkezett meg és a másodikként utalt összeg sem jelentkezett az oldalon. Írtam az oldalra hogy mizu de semmi válasz. Történt már valakivel hasonló ezen oldalon? Mire számíthatok? Úszott a pénzem?
Tibor

Comments
ty
ty picture

Azt hiszem kezdem érteni miről van szó - és ha jól gondolom, akkor a hiányzó összeg sajnos a tanulópénz volt :(
A nemzetközi átutalások tranzakciós díja simán elérheti a 6.000 Ft környékét. (ezt nem minősítem, próbálok a tárgynál maradni) Ebben az esetben az eladó panasza jogos, az ügyfélszolgálat pedig ezt nem fogja külön elmagyarázni.

- javítva -
Most olvasom, hogy másodszor már bekalkuláltad a tranzakciós díjat. Nem tudom mikor küldted el, de szerintem csak hosszabb az átfutása az utalásnak. Jóváírják és ha stimmel az összeg kapod a csomagot.
Az AliExpress nem fogja lenyúlni a pénzedet, ők nem a bank...

u.i. Egy dolgot viszont nagyon nem értek: Milyen opció az, hogy a tranzakciós díjat az utalt összegből levonják??? Nem utaltam még nemzetközit, de eddig még csak olyat láttam, hogy az összeget utalják és a tranzakciós díjakat a bankszámlámra terhelik. Ennek még utánakérdeznék.

0

romulusz
romulusz picture

Szia ty!
Külföldi bank a Te számládról nem tud illetéket levonni (szerencsére). Ezért azzal gazdálkodik, amit átutalsz rajta keresztül. Abból vonja le a részesedését.
Üdv: Gyula

0

romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Ha valaki a neten akar vásárolni, saját érdekében ne adja meg bankkártyájának biztonsági kódját (lsd illestibor belinkelt képe) . Lehet, hogy olcsóbbnak tűnik mint az átutalás, de elvesztheti minden a kártyán levő pénzét! A bankok nem véletlenül, külön is felhívják erre a figyelmet.
Üdv: Gyula

0

itechsys
itechsys picture

Nekem csak pozitív tapasztalatom volt velük. Ha valami nem tetszett mindig visszatérítették, de érdemes az eladó értékelését vásárlás előtt megnézni, tudod mint a Vateránál. A másik amire érdemes figyelni, hogy vannak kiemelt eladók (top rating ) Ők nem engedik meg maguknak a negatív értékelést. Ha egy picit drágábbak is érdemes Őket választani, mert az tuti. :-)

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia itechsys!
Neked mennyi időbe telt amíg a vissza térítést megkaptad? Mert nekem az oldal szerint 06hó 23.-án vissza térítették a maradékot az első utalásból de a mai napig nem kaptam egy vasat sem. A második utalásomat pedig meg sem jelenítették az oldalon.

0

ty
ty picture

Javaslom ellenőrizd a bankszámládat még egyszer.
Több reklamációm és visszautalásom (refund) volt már az AliExpressen és valamiért a visszautalásról nem kaptam SMS értesítőt. A bankszámlám történetét böngészve láttam csak, hogy jóváírták az összeget.

Egyébként a problémák akkor szoktak jönni amikor nem ismered az oldal működését és közvetlenül az eladónak kezdesz el utalgatni.
Érdemes lenne valakivel visszanézni (aki érti és átlátja), hogy kinek utaltál, mire, mennyit.

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia ty!
Már többen átnéztük a dolgot de minden rendben van az utalással. Az oldal által használt állítólagos letéti számlára utaltam aminek a maradékát (mármint az első utalásból) állítólag 06hó 23.-án vissza utalták és ami a mai napig nem ért ide (ez ugye 2 hét). A második utalásom viszont nem is jelentkezett az oldalon. Hogyan lehet egyáltalán panaszt tenni nekik mert bármilyen panaszjelzést szeretnék indítani mindig az eladónak címzik.
Tibor

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Ezen már túl vagyok ellenőriztem a bank számlámat is de semmi. Az utalást az oldal leírása szerint a letéti számlára csináltam.
Tibor

0

illestibor
illestibor picture

En nem ertelek titeket.... egyenest lehet fizetni a bankkartye adataival... nincs szo semmilyen kulon atutalasrol, western unionrol....fix osszeg
Itt vannak a valasztasi lehetosegek.. es tenyleg az elado akkor kapja meg a penzt ha 60 napon belul nem kezdemenyeztel reklamalast vagy elotte jelzed hogy a csomagod megerkezett.
itt a kep is rola....:

File csatolás: 

0

romulusz
romulusz picture

Szevasz illestibor!
Szeretem azokat a csatitagokat, akik a másikat kiskorúnak nézik! Nem tudom, Te vásároltál e már az említett oldalon keresztül, vagy csak hallottál róla. Azt, hogy az eladó milyen fizető-eszközt fogad el, csak ő dönti el (nem úgy, mint az ebay-on). Ha vetted volna a fáradságot, hogy utána nézz, Te is láthattad volna. Én elég sokat vásárolok, de pl. olyannal még nem találkoztam, aki a Maestro kártyát elfogadta volna (a linkeden az is szerepel).
Üdv: Gyula

0

runbmc
runbmc picture

Üdv!
Bár a téma kifújt, de azért hozzáfűzném, hogy illestibornál van az igazság..
Magam is sokat vásároltam az aliexpressen és elejétől fogva bamkkártyával, először visa electronnal, utóbb és most is mastercarddal fizetek
Sosa semmi probléma nem volt, semmi extra díj, a visszamondott vásárlás ára is visszajött kb egy hónap alatt, némi kezelési költség híján.
Átutalással is lehet fizetni de nem érdemes, sőt butaság, amikor kártyával azonnal ki van fizetve és szerintem teljesen veszélytelen.űazt meg aki írta, hogy a kártyádról eltűnhet az összes pénz, szintén nagy butaság.Ugyanis van napi limit, amit te határozol meg, annál többet nem tud elvásárolni, még ha ismeri is a kártyaadataidat.
Szóval a véleményt ne állítsuk be tényként a tapasztalattal szemben
Üdv. Pisti

0

VaZso
VaZso picture

Én is vásároltam már néhányszor náluk, bár én nem mertem a kártyám adatait megadni nekik - ellenben ún. "webkártya" közbeiktatásával gond nélkül tudtam vásárolni, mindig a pontos összeget vonta le az oldal.

Igaz, az én legelső vásárlásom úgy nézett ki náluk, hogy az eladó másnap jelezte: "úh, bocs, elnéztem az árat, ennyiért nem tudom odaadni"... másik megpróbált dupla árat kérni, végül egy enyhe többletben megegyeztem vele... Volt olyan is, amit visszamondtam, mert a leírásban több terméket írt, mint amit végül küldeni szeretett volna...

Angolul jellemzően nem tudnak, így a kommunikáció sok esetben nehézkes, ill. a leírás hibás vagy megtévesztő.

Ezen felül szeretik a "darabárat" feltüntetni, ami adott esetben lehet egy készülék + adatkábel + memóriakártya kombináció is; ár így jól néz ki, de összességében nem annyira...
Sokszor jobb ára van egyes dolgoknak mint Ebayen, és volt néhány kellemes meglepetésem az érkezett dolgokkal kapcsolatban (pl. adott kijelző kb. féláron volt az Ebayes változatához képest /nagyon olcsón/, a kép és háttérvilágítás minősége viszont sokkal jobb lett, miután ezzel is működésre bírtam a programom).

Ja igen, és általában mind követett küldeményként adják fel a csomagokat, bár egy kis összegű vásárlás esetén mondta az eladó, hogy az összegre való tekintettel sima küldeményként adná fel...

Ami még nem tetszett, hogy az egyik rendelésemnél az eladó feltornászta a kézbesítési határidőt 100(!) napra.
Cirka 30 nap alatt megérkezett ugyan, de ezzel azért nem igazán voltam kibékülve...

Az eddigi rendeléseim mind megérkeztek.

0

illestibor
illestibor picture

Szia Romulus.
Nincs itt szo semmilyen kiskoru nezetrol.En sajat tapasztalatomat osztom meg mindenkivel...
Hidd el nem akarhonnan szedtem ossze a kepet, az oldalrol volt mielott fizettem volna.Eddig 68 darab rendelesem volt a legkulombozobb fajtakig(ego, polo, aramkorok, integralt aramkorok,ledsorok,autoalakatreszek,jatekok, finommmechanika alkatreszek) es mindet a kartyaval fizettem.senki nem kert tollem mast, mindenki elfogadta.
Sajat tapasztalatom ez.

0

romulusz
romulusz picture

Szia!
Szerencséd volt! De elárulhatnád, honnan linkelted be a képet, mert mint írtam, én Maestro kártyát még sehol nem láttam, hogy elfogadtak volna. Ráadásul, ha valahol kártyával fizettem, az eladó átlinkelt a bankom biztonsági oldalára, és csak ott kellett megadnom a biztonsági kódot. Az utalás után a bank linkelt vissza az eladó oldalára, ahol jelezték, hogy vették az átutalást.
Üdv: Gyula

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Talán innen van a kép: http://help.aliexpress.com/pay_order.html
Nade mi az a "ALIEXPRESSZ"?

Üdv.: uniman

0

romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Amikor először vásároltam az Aliexpressen, én is hasonlóan jártam. Az átutalt pénzből a közvetítő bank levonta a jutalékát, és az eladó közölte, hogy kevesebb pénzt kapott. Amikor kiegészítettem a hiányzó összeggel, természetesen a bank abból is levont, és megint kevés lett a pénz. Akkor visszanéztem , mennyit von le a bank átutalásonként, és annyival megemelt összeget küldtem. Igaz, én nem csúsztam ki a vételből, de a háromszori átutalással már nem érte meg a vásárlás.
Az óta Aliexpressen csak Western Union átutalással vásárolok (ha vásárolok). Ők rögtön közlik az átutalási illetéket, és el tudom dönteni, akarok e vásárolni. Ez főleg -viszonylag- kis értékű vásárlásoknál mérvadó, mert a banki átutalási illetéknek van egy fix része, amely esetleg több lehet a vásárolni kívánt áru értékénél.
Üdv: Gyula

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Amikor láttam hogy mennyit vontak le nekem is megfordult a fejemben hogy kártyával kellett volna fizet ni akkor nem lett volna ekkora levonás de utólag már okos az ember.
Tibor

0

illestibor
illestibor picture

En mar kb egy eve vasarolok rola.Edddig meg nem volt vele problemam.csupan a posta lassusaga a hatrany de legalabb olcso.Fizetes bakkartyaval direkt.Nem pay pal hanem mastercard.....stb

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Emgem a konkrét szám érdekelne, mert gondolom nem nagy összegről lehet szó, ha a banki díj az összeg fele...bár minden "fitying" számít!

Üdv.: uniman

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Kinek mi a nagy összeg 12E-ret utaltam első lépcsőben annak a felét vonták le.A második utalás 15E volt de azt már tudomásul sem vették.
Tibor

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!

"12E-ret utaltam első lépcsőben annak a felét vonták le"
Nem semmi! "Szegény" bank. Valahogy csak eltengődnek...

Üdv: Laci

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...ez azért többségünknek mostanság NAGY összeg...!!!

Üdv.: uniman

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Nekem is azért vagyok gondban.
Tibor

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Nem ismerem az oldalt, de az "előre utalás" mindíg gyanús! Szerencsésebb az utánvétel, ami ugyan lehet, hogy drágább egy picit, de legalább kapsz érte valamit!
Üdv: lizakl

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia lizakl !
Nincs utánvétel, csak érdemes olyan helyről vásárolni ami "bejáratott" megbízható.
Téma indítótól érdeklődöm, mi az ami az ezen az oldalon kapható, az Ebay-on meg nem ?

Üdv,

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia AzzA!
Nem tudom van-e olyan ami az Ebay-on nincs bár mintha találkoztam volna olyannal amit csak itt adott ki a kereső,viszont van ami ugyan az viszont jóval olcsóbb lenne ha meg is kapná az ember.
Tibor

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Kínaiak, úgyhogy nemigen megy az utánvét sztem. Fizetni PayPal-lal kell.
De lehet, hogy tévedek.

0

Oscarrr
Oscarrr picture

Szia!
Az Aliexpress az E-bay egyfajta kínai változata.
Utánvétes eladás nincs.
A vásárló biztonsága érdekében az átutalt összeget az eladó csak akkor kapja meg, ha a vevő jelzi, hogy a termék megérkezett.

0

Sponsored links