You are here

ITT ideal color 3538h (lezárva)

18 posts / 0 new
Last post
kazop77
kazop77 picture

Üdvözletem mindenkinek! A fent nevezett tv-vel küzdök, és segítségre lenne szükségem. A bekapcsoló gomb benyomásakor a piros led felvillan egy másodpercre,egy pillanatra a nagyfeszt is hallom, aztán letilt a táp.Ha a kapcsoló be van kapcsolva és utána csatlakoztatom a villásdugót akkor stand by az van. A tápot átkondiztam, a sorvégfokot kiiktattam, a hiba ugyan az. Merre induljak tovább? Segítségeteket előre is köszönöm.

Comments
reparátor1
reparátor1 picture

Szia!
A sorkimenőt leválasztva,és a helyére tett 220/100w izzóval leterhelve a tápnak el kell indulni.Ha nem indul,nézd meg a 10uF/400v elkót,az tud ilyen hülye hibát csinálni.Egyébként érdemes ilyen esetben az összes kis elkót cserélni.Üdv.Reparator

0

Zsolti.88
Zsolti.88 picture

Sziasztok! Én is keresnék ITT sorit D081/37.21` csőhöz és egy D066/37.14` csőhöz ha esetleg lenne valakinek bontott! Üdv:Zsolt

0

domeattila
domeattila picture

Üdv mindenkinek!
Azért szólok hozzá a topikhoz (laza 4 év után :))mert ugyanilyen esetbe botlottam! Csakhogy valamikor a készülék gond nélkül beindul és üzemel!!! Azután meg nem és a fent említett jelenséget produkálja. Időszakosan jelentkezik a hiba!
Ötlet?
Üdv D Attila

0

domeattila
domeattila picture

Üdv mindenkinek.
Túl vagyok a leírt hibalehetőségeken (diódák, bd, 7812, kondik,) és sorkimenő csere is volt, bontottra de ennek az eredetét már fedi a homály... létezhet hogy ez is rossz!?
Volna valakinek működő sorkimenő?(Baráti áron)legalább próbára.
Kösz
D Attila

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Mi a FBT típusa, D050/37?

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

A nokia trafók hírhedten rosszak. Nekem van pár darab, de valszeg rosszak.

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét!

0

domeattila
domeattila picture

Üdv.
Számomra újdonság ez a megállapítás, itt a tanyán olvastam hasonlót! De anno mikor ez a oldal még nem létezett, tv szerelőkkel beszélgettem és ők nem emlegettek ilyet, valamint ha jól emlékszem a rádiótechnika könyvbe vagy a havilapba a 90.-es évek elején jelentek meg cikkek dedikáltan, a videoton, orion és ITT tévékhez azok hibáinak és elhárításának, akkor nem volt jellemző hiba a sorkimenő az ITT-nél
Köszönettel D Attila

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Még mindig nem olvasom, hogy pontosan milyen trafót keresel?

Üdv: formasu

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!

Nekem 3537-es rajzom van, ezért kérdezném, hogy abban is TEA2162 a táp IC?
Ha igen, akkor valószínűleg egyezik a táprész.
A lényeg, hogy az üzemi feszültségek kb 20%-ának kell lenni stand by-ban, és az IC 16-os lábán 8-11V-nak, 15-ös lábán 8V-nak, az 5-ösön meg -2 V-nak kellene lenni.
Ha másként nem megy, próbáld a szekunder oldali diódákat egyenkét lekötni, és úgy bekapcsolni, mert legalább megtudod melyik fokozat a hibás!
A TEA túlterhelés esetén lekapcsolja a belső meghajtó fokozatát, ezért nincs bekapcsolásnál stand by, csak ha bekapcsolva dugod rá a hálózatra!

Üdv: Laci

0

kazop77
kazop77 picture

Ebbe compact B2 alaplap van TEA 2165- el, amit most cseréltem ki de a hiba ugyanúgy megmaradt.

0

kazop77
kazop77 picture

Mégiscsak a sorkimenő volt a ludas. Előbányásztam egy másik ilyen alaplapot amiből kivettem a sorkimenőt, és jó lett. köszönöm mindenkinek a segítséget.

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Hello
Nem 100% a trafo hiba de lehet,az a biztos ha teszel bele egy másikat probaképp,bontottat vagy valamiböl ki kell szedni,akár más tipus is lehet,ami valamennyire hasonlit.Legfeljebb nem lesz pl:fény meg ilyenek.

0

kazop77
kazop77 picture

Szia A sortafót kiiktatva sem indul el pedíg ugy elkéne, ha az volna a rossz

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

TIPIKUS SORKIMENŐ HIBA.

0

isti13
isti13 picture

Üdv! Sortrafó8-as láb leválasztva indul biztos hogy sortrafó! István

0

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán picture

Feltételezem, a tápegység jó, hiszen a készenléti jelző folyamatosan világit. Ilyenkor kiforrasztom a sorkimenő trafót, leellenőrzöm sorkimenő teszterrel. Ha a trafó jó, a hibát szekunder körben kell kereseni. Gyakori hiba a BD135-139 /ON../zárlata a raszter áramkörben, vagy valamelyik apró dióda, amely szintén tiltja inditáskor a tápot. A 7812-es zárlata is okozot már hasonló hibát.

0

kazop77
kazop77 picture

Sziasztok! A bd 135 jó, a 7812 is jó, a diódák egyike sem zárlatos. Megmértem a feszültségeket a tápban stand by állapotban 16v -15.1v, 145v - 41.2v, 24v - 6.4v, 8v - 2.3v csak nem tudom, hogy ez stand by állapotban megfelelő érték.

0

Sponsored links