You are here

ALCOR HD2400 szoftver frissítést keresek!

7 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ehhez a vevőhöz keresnék frissítést, mert gyászkeretes a HD-ék alatt SD módban, nem tudom pontosan minek nevezik ezt a jelenséget. De állítottam be egy HD2650-et és az kezeli ezt is, szerintetek annak a szoftverét bele lehetne írni? Mert a 2400-ashoz nem találtam a neten semmit.

Comments
rittzo
rittzo picture

Szia!

Szerintem sem azonos a két szoftver, már csak azért sem, mert ezek szerint a 2400 nem tudja az AFD-t. Automatikusan nem vált át 4:3, 16:9 között,ezt a jelet a videó jel 23. sorában sugározzák./ha jól emlélszem/ Ezzel az AFD-vel sok gépnek ,meggyűlik a baja, de természetesen ha jó szoftvert írnak rá, akkor tudnia kell, ha csak nem nagyon öreg csipszetes.
Ime egy leirás hozzá:
http://www.sat.hu/hirek/a-169-es-keparanyu-teveadasokrol/1823.html

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Mindkét box ugyan azon a tvén lett kipróbálva, és mindkét vevőt a 4:3 Letterbox-ra van állítva, és a tv is hagyományos 4:3-as képernyőjű. A 2650-es rendesen teli képben mutatja, a 2400-as meg keretben. Kinézetre egyformának néznek ki, de a belsejük? Még garanciális és ezért nem merem bele tenni a frissítést. Akkor marad így egyelőre, ha lesz valami javított kiadás akkor majd bele próbálom.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...ez így viszont eléggé meglepő...akkor most már csak a sugárzott műsor nem azonos formátumban történő sugárzása maradt...de ha erre az fogod válaszolni, hogy mindkét vevővel este 19:31-kor a híradót nézted....akkor már csak a HDMI kimenetére csatlakoztatott TV képe érdekelne.
Leírásukban a képarányokra vonatkozó hivatkozásban nincs külömbség. HD-2400 HD-2650

Üdv.: uniman

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

ha garanciális akkor vidd vissza a boltba, hogy nem tudod beállítani, legyenek szivesk állítsák be! Ha nekik sem sikerül akkor hibás és javítsák meg! Egy csomó hibás firmwares box van a piacon, lehet a tiéd is ilyen!

Üdv,
Oszi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...próbáld meg érthetően leírni a jelenséget és segítünk! A másik vevőegység (HD2650) beállításánál szinte tuti, hogy nem ugyanaz a TV készülék volt jelen...és a "hókusz-pókos" képarány változtatás titka meg akár a TV-ben is "rejtőzködhet". Persze ha a "másik" vevőben talált beállításokról is írthattál volna valamit, amit a 2400-ban nem leltél..

"Valaki" már egyszer küzdött ezzel!

Ebben a topicban is csak fölöslegesen osztottam a "tudományt"...(bár azt osztani a legkönnyebb!)

Üdv.: uniman

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

nem ismerem a két készüléket, de ha nem ugyanaz mindkettő belseje eszedbe ne jusson más firmwert rátenni! Könnyen téglát lehet belőle csinálni!
Nem lehet, hogy a boxod kimeneti képe 16:9-re van állítva, a 4:3-as tv-d meg emiatt átvált 16:9-es módba?

Üdv,
Oszi

0