You are here

SAMSUNG PL211 kijelző nem működik

6 posts / 0 new
Last post
Transzduktor
Transzduktor picture

Sziasztok!
Kaptam egy ilyen "SAMSUNG PL211"-es fényképezőgépet javításra. Az objektív kiugrik, vaku meg a zoom mechanika megy, zöld led néha villog a hátlapon. A kijelző viszont halott. Halvány, alávilágítás nélküli kép sem látszik rajta. Feltételezem, hogy a kijező ledes élvilágítású LCD, nem valami oled pixeles újdonság.

Mihez kezdjek vele? Kéne valami javítási tipp. Nem akarom nagyon szétbabrálni, nem az enyém.

File attachment: 
Comments
Transzduktor
Transzduktor picture

Sziasztok!
Alighanem a vezérlő processzor körül lesz a hiba. Az is lehet, hogy ez egy programozott hiba, amiből jól élnek a szervizesek.

Kb. így működik:
A fényképező kijelzője megszűnik létezni valamivel a jótállás után, de amúgy az egész gép rendesen működik. A felhasználó sajnálja kidobni, elviszi tehát a nagyon szakikhoz a szakszervizbe. Azok szépen megrendelik, és berakják az új kijelzőt és természetesen újratöltik a firmwaret. A kliens látja, hogy az a néhány apró karc eltűnt, a kijelző ki lett cserélve, a gép jól megy. Minden szabályosnak látszik, mindenki elégedett (bár kissé drága volt a buli). A következő kliensnek, aki törött kijelzővel hozza a gépet, felajánlják hogy kicserélik használtra, persze nem hivatalos üzlettel, így mindenki jobban jár. És meg is van a kis keresetkiegészítés!

Nem kitaláció ez amit írok, mert tudomásom van róla, hogy rendszeresen dobnak ki munkásokat a szerelőüzemekből kijelzőlopásért. Tehát a kijelzőcserének egész jó kis feketepiaca van.

Amúgy a gépet ma visszaadtam, tehát köszi a jó tanácsokat mindenkinek.

Hogyan kell lezárni egy topikot?

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Kicserélhetnéd a kijelzőt egy másikra, ami tuti jó (ez több mint 40 €)...és akkor kiderülne, hogy tényleg az volt a hibás. Na de ha mégsem abban van a hiba...?
De 1 fontért lehet(ne) "levadászni" egy hibásat, amelyben müxik a kijelző?: http://www.ebay.co.uk/itm/Samsung-PL211-14-2-MP-Digital-Camera-Black-FAU...
Kijelző nélkül összeszereled, és szuper "energiatakarékos" lesz a masina...mint, ahogy az enyém (Nikon) is az lett!
Üdv.: uniman

0

vargaf
vargaf picture

Szia!

És a hirdetés szövegében ott van, hogy nem postáz Magyarországra! Apró hiba.

Üdv.:

Feri

0

uniman
uniman picture
***

Hello VargaF.

Igen, azért írtam zárójelbe...:(ne)
De ugyebár lehet(ne) UK-ban lakó ismerősünk...de az amúgy is csak egy példa volt. Ez meg nekem jönne jól, de UK-ban tanuló ismerősöm éppen vakációját tölti...itthon.

Üdv.: uniman

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Hellósztok!
Szóljatok má hozzá valamit, mert össze kell már raknom. Kell a hely az asztalomon másra. A javítás meg előre meg lett szolgálva egy kapa meghegesztésével. :|

0