You are here

Flamingo Computers Coral Premium P4 MAM-VK alaplappal elölapi csatlakozók bekötése az alaplapba!Megoldva!

16 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok .Nagy szükségem lenne ismét a segitségetekre:Pár napja hozott valaki egy PC-t hozzám ,azzal a "panasszal" hogy az egyik gyerek belekukkantott a gépbe mert nem volt megelégedve a teljesitményével ,és minden kihuzható csatlakozot lehuzott az alaplaprol. Visszadugdosni viszont már nem tudta mert nem jegyezte meg hogy mit honnan huzott ki igy most rám várna ez a "nemes" feladat hogy kitaláljam mi hová volt dugva eredetileg :-( Legyetek szivesek ha tudtok segitsetek valami dokumentácioval ,vagy tanáccsal a gépen a következö felirat olvasható:Flamingo Computers Coral Premium BTS APR 05
P4MAM-VK0505000812
A következö csatlakozóknak keresem a helyét az alaplapon:
PowerSW,Power Led-,PőwerLed+,HDD Led,
Reset SW,

VCC2,DATA2,DATA-2,GND.

Speaker,

DATA-1,VCC1,DATA+1,GND1,
Elöre is köszönöm szépen az esetleges segitséget mindenkinek üdv.dddemeter!

Comments
elliot
elliot picture

Szia!

http://www.lilmonster.com/manuals/MSI_E6787v1.1.pdf
A 30. oldaltól találod a megoldást. Ha jól kutakodtam akkor ilyen alaplap van benne.

Üdv:
Elliot

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
A kapcsolókat mindkét irányból bekötheted, a LED-eket ha fordítva dugod rá, akkor nem fog világítani. A kis dugókra rá van írva, hová mennek, az alaplapon is ott szokott lenni, hogy mit- hová kell dugni.
Ha az alaplapon nem látnád, akkor a fenti rajzot használva biztosan meg tudod csinálni.

Üdv: formasu

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv formasu!Köszönöm az észrevételeidet,sajnos nem sikerült elinditani a gépet , most látom hogy ez MS 6787 VER:2 alaplap és nem 1 -es verzio mint a dokumentácioben levö leirás és igy nem találtam meg a következö csatlakozok helyét az alaplapon:
DATA-1,DATA+1,VCC1,GND1,
valamint a:
VCC2,DATA2,DATA-2,GND.
A többi cstlakozot bekötöttem de meg sem nyikkan a gép.Lehet a 2 verzionál nem ugy vannak a bekötések mint az 1 esetében ?Ugyanis a 30. oldalon levö ábrán aJFP1 csatlakozon is van egy POWER LED nevü dugasz , és a JFP 2 csatlakozón is .Nekem viszont csak egy POWER LED jelü Ccsatlakozó jön az elülsö panelröl ... Power sw kapcsolót mértem szakadásmérövel és kapcsol de sehol semmi feszültség nincs a tápegység kimeneten sem.Hogyan tudnám letesztelni hogy a táp vacakol e vagy a gépben van valami bibi?? Egy LC -B400 ATX táp van benne.üdv dddemeter!

0

majercsiki
majercsiki picture

Dddemeter, egyelőre hagyd az említett nyolc csatlakozót, azok az előlapi USB aljzatok vezetékei.
- tápot próbáld meg elindítani az ATX tápcsatin a PS_ON testrekötésével, lásd http://fredriksjoholm.se/slira/wp-content/uploads/2012/04/connector_atx_..., ha nem indul, kuka, vagy másik topik :)- ha elindul még nem 100% jó, kellene egy teszter, vagy egy "bizistenjó" táp ellenőrzés végett
- ha a táp egészségesnek tűnik ellenőrizd le szemre a csatlakozóit, oxid, égés nyomok ne legyenek az alaplapiakon sem, esetleg mérhetsz feszültségeket, de terhelés nélkül meglehet nem lesznek pontosak az eredmények
- a táp legyen az alaplapra kötve a 20 tűs ATX csatlakozóval és a 4 tűs 2*12V csatlakozóval is
- mint uniman is mondta, az alaplapon csak a fontos dolgok maradjanak bekötve: táp, RAM, VGA(ellenőrízve, hogy rendesen állnak a csatlakozójukban, esetleg kontaktjaik megtakarítva) a POWER SW-et modelezheted egy rövid rövidzárral a megfelelő tüskék között.
- ha felbúg a gép és nem megy tovább, érdemes a csipogót bekötni, jelezheti a RAM vagy a VGA hibáját, bár ezek tudnak olyan hibát is okozni amitől a gép fel sem pörgeti a légkavarókat. Ilyenkor a hibabehatárolást további "bizistenjó" alkatrészek segíthetik
- a Power ledet a a két tűsor közül arra kötöd amelyikre illeszkedik, 2 drótos, vagy 3 drótos
- az előlapi csatikon a színes drót a + (hálistennek már évek óta, csak a speckó házak térnek néha el), a csatlakozót úgy szúrd fel a megfelelő tüskékre, hogy a felirata lefelé, az alaplap széle felé nézzen az álló házban
- az előlapi USB felcsatolási sorrendje: piros, fehér, zöld, fekete, kulcs a feketék mellett, http://www.hardwaresecrets.com/article/Installing-Frontal-USB-Ports/90

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok!Ujabb fejlemények:A tápegységnél a PS ON pontot rövidre zártam a test pontal , és elindult a tápegység az ATX csatlakozókon üresjáratban normális feszültségek mérhetök.Csatlakoztatva a panelre, kihuztam az alaplapon lévö AGP SLOT csatlakozóban levö modult,igy már elindult a gép , a bekapcsolo gombrol inditva is ,Power led világit zölden,HDD led piros szinnel villan néha egyet kettöt,inditáskor egy rövid csippantás halatszik a hangszorobol.Ha visszadugom az AGP csatlakozósorra a modult , akkor ismét halott minden.AGP nélkül próbáltam a monitort rátenni és eszrevettem hogy a monitor csatlakozot is valaki"megeröszakolta" nagyon lötyög és látszik hogy el vannak szakadva a panelböl kijövö lábai:-)ugyhogy most kell keressek egy ilyen csatlakozót ,amig találok addig is az lennea kérdésem ,mire szolgál ez az AGP modul van rajta egy VGA csatlakozó is.... Nagyon szépen köszönöm az eddigi segitségeteket és a türelmet , üdv.dddemeter!

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Jujjj! Hát te semmit nem értesz a PC-k lelkivilágáról... Nehéz lesz!
Olvass!
http://www.lib.pte.hu/csomag/FEEK/BA_kepzes/1felev/InformatikaAlapismere...
http://informatika.gtportal.eu/index.php?f0=alapok

Az az "AGP modul" Egy video kártya. (VGA, monitor illesztő, monitormeghajtó, grafikus kártya, ect...)
De, ha jól veszem ki a szavaidból, akkor az alaplapon is van egy VGA port. Amit valaki megtépett. Ha csak mechanikus a hiba, akkor az csatlakozó cserével javítható. De, ha elektromosan is sérült, akkor nem. Ez viszont majd csak a csati csere után derül ki.
Az alaplap sok rétegű furat galvános lap, nagy hőelvonással. A profi cseréhez hullámforrasztó állomás kellene. Kézzel a lábakat egyenként forraszd ki nagy hőtehetetlenségű és nagy hőteljesítményű pákával! Ha kicsi a páka hőteljesítménye, akkor hiába veszed fel a hőfokot a panelt nem tudja átmelegíteni rendesen és megszakadhat a fúrat galván a rétegek között.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Boldogblog!Elismerem igazad van ,nem tudok tul sokat a PC lelkivilágárol, de hát a jó pap is holtig tanul ... gondolom én.Köszi az olvasnivalot , átrágom magam rajta.Jol értetted az alaplapon is van VGA port,és ezen a "AGP modulon" is.Az alaplapi sérült portra ovatosan rádugtam a monitort és ha egy kicsit megmozgattam akkor elöjött a kép a monitoron de nem akartam igy sokat kisérletezni , nehogy "elszikráztassak" valamit.Hullámforrasztóról sajnos nem is álmodhatok , de a multkori alaplap átkondizásnál ,segitett egy hálózatról müködö 30 wattos páka.Jó vékonyra elreszeltem a hegyét, eléje tettem egy dimmert és beállitottam a megfelelö feszt neki igy jol tudtam ki-be forrastzgatni a kondikat.Ezek szerint akkor lehet hogy ezt a video kártyát ki kellene cseréljem?

0

elliot
elliot picture

Szia!
Ha visszarakott VGA kártyával nem indul akkor :
1. lehet nem bírja a táp,
2. vagy az agp-s kártya zárlatos és leülteti a tápot, vagy maga az AGP aljzat zárlatos, kontakthibás (utaltál az alaplapi csatlakozó kiszakadt lábaira, lehet hogy itt is hasonló lépett fel,de ez nem túl jellemző).
Amit tehetsz hogy megnézed hogy az alaplapi csatlakozó használhatóvá tehető-e és azzal használod a gépet, vagy ha nagyon merész vagy akkor egy kölcsön kártyával kipróbálhatod az AGP csatlakozót, persze ha ott baj van akkor esetleg azt a kölcsönkártya bánja. Ha másik kártyával megy akkor tuti hogy az eredeti VGA kártya rossz.

Üdv:
Elliot

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Elliot!Akkor elöször kicserélem a szakadt alaplapi VGA csatlakozot ,és majd a fejleményektöl függöen folytatom tovább kb mennyibe kerülhet szerinted egy idevaló AGP kártya?köszi a tanácsot üdv dddemeter!

0

majercsiki
majercsiki picture

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Az ingyen-től az 50,000 forintig bármennyi....

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ne foglalkozz ezekkel, csak a Power Switch legyen csatlakoztatva! Mindent kábelt, vezetéket húzzál le az alaplapról... csak a táp legyen csatlakoztatva (a JPW1 is legyen csatlakoztatva!).
(Persze a proci, a memória, videókártya+monitor, azért legyen benne...)
Ha így "lepusztítva sem tudod elindítani, akkor JBAT1 jumpert ellenőrizd...

"Manuáléja" az alaplapodnak (igaz ez meg v2.1): http://www.msi.com/service/download/manual-4223.html
Üdv.: uniman

File csatolás: 

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia uniman!Köszi a segitséget ,és a dokumentáciot most már lassan csak kialakul valami belöle majd jelentkezem a fejleményekkel ,üdv dddemeter!

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia elliot!Nagyon köszi a dokumentáciot hamarosan jelentkezem a fejleményekkel,addig is egy korsó sör neked ebben a nagy melegben hálaképpen tölem :beer: :beer: üdv dddemeter!

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok !Bekötöttem az összes csatlakozót ,és kicseréltem a vga alaplapit csatlakozót nem valami gyors ,de meneget a gép visszaadtam a gazdájának ,nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsokat ,a segitséget .és a türelmet ,egy jo hideg korsó sör mindenkinek ebben a nagy höségben SOKÁIG ÉLJEN A TANYA ÉS MINDEN SEGITÖKÉSZ LAKÓJA :taps2: :happy: :beer: , üdv Mindenkinek dddemeter!

A kevesebb több!

0

Sponsored links