You are here

WS 104 telefon alközpont zajos, recseg (Magyar termék..)

12 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Javított valaki már ilyet?

http://www.users.monornet.hu/burtel/WS.htm

Tulajdonképp működik, de nem minden mellék csörög ki, illetve a hangja recseg, mint ha kontaktos lenne, de nem az. Az összes kondit kimértem, ami száraz volt, kicseréltem, (1000uF, 47uF 200V) de a hiba maradt.. Tápfeszek rendben, legalábbis a felszitázás alapján. Igazából az a fő bajom, hogy rajz nélkül nem látom át, hogy is működne... Nem a hagyományos relékupac... Optocsatolókkal, meg tranzisztorokkal operál valahogy..

Már ráment pár órám, érik a kuka... :)

Köszönöm!

Comments
Kumi
Kumi picture

Sziasztok!
Még vagy 15 évvel ezelőtt vásároltam egy PAX 104 típusjelű 1/4 telefonközpontot, mely szintén magyar gyártmány és közeli rokonságban állhat az itt tárgyalt berendezéssel.
Sajnos elromlott pár év használat után, de mivel nem igazán volt rá szükségem ment a szekrény mélyébe.
Ha lenne valamilyen szintű dokumentációja, akkor nekiállnék, bár nem igazán vagyok otthon a telefonos témában.
Üdv.: Kumi

0

dehogyisnem
dehogyisnem picture

Üdv!
Egy másik hasonló esetben reléproblémát sikerült azt hiszem kideríteni.
Tibor

0

sandor58
sandor58 picture
*****

Hali Tibor.
Jelen esetben nincs benne relé(illetve csak a fővonalon)a hiba nem onnan jön.
Üdv Sanyi

0

sandor58
sandor58 picture
*****

Szia!
Az optocsatoló gondolom MOC (ezek kapcsolják a csengetési feszt),a tranyó pedig BD139?Terhelés nélkül megvan a 24V a telefoncsatlakozón?Ha beterhelsz 8V környékére visszaesik?Az,hogy nem csenget minden melléken,lehet MOC hiba,de lehet csak 1 softveres reszetet kér.
Üdv.Sanyi

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Esetleg ez segít valamit?

Fővonali bejövő hívás mely mellékeket csengeti D/N
70[e]#
Gyári alapbeállítás szerint a fővonalon a bejövő hívás az egyes és kettes melléket csengeti nappali (D), valamint éjszakai (N) üzemmódban (7012#).
Példa: Nappali üzemmódban a bejövő hívásra csengjen az 1,2,3 és 4-es mellék, éjszakai üzemmódban pedig csak az 1-es!
Szervizmódba lépéskor a LED lassan villog, ez azt jelenti, hogy nappali paramétereket programozhatjuk. Tárcsázzuk a 701234# kódsorozatot, majd a *2# billentyűzésével váltsunk át éjszakai paraméter programozásra (LED szaporán villog). Az átváltás után tárcsázzuk a 701# kódsorozatot, ezzel beállítottuk azt, hogy éjszakai módban a fővonali bejövő hívás csak az 1-es melléket csengeti.
FAX mellék beállítása (FAX szétválasztós üzemmód esetén)
81# ->Ext1 a FAX-os mellék (gyári alapérték)
82# ->Ext2 a FAX-os mellék
83# ->Ext3 a FAX-os mellék
84# ->Ext4 a FAX-os mellék
Kaputelefon bejelzés mely mellékeket csengeti D/N
50[e]#
Gyári alapbeállítás szerint a kaputelefon bejelzés az összes melléket csengeti nappali (D), valamint az egyes és kettes mellékállomást éjszakai (N) üzemmódban (5012#).
Példa: Nappali üzemmódban a kaputelefon bejelzésre csengjen az 1,2, és a3 -as mellék,
éjszakai üzemmódban pedig csak az 1-es!
Szervizmódba lépéskor a LED lassan villog, ez azt jelenti, hogy nappali
paramétereket programozhatjuk. Tárcsázzuk a 50123# kódsorozatot, majd a *2# billentyűzésével váltsunk át éjszakai paraméter programozásra (a LED szaporán villog). Az átváltás után tárcsázzuk a 501# kódsorozatot, ezzel beállítottuk azt, hogy éjszakai módban a kaputelefon bejelzés csak az 1-es melléket csengeti.

A teljes leírás a pdf.-ben

"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison

0

sandor58
sandor58 picture
*****

Nemigazán,ezek szerint harware hiba.Azt kellene kideríteni,hogy a fővonal felől jön-e a recsegés.Beemelsz egyenként mind a 4 melléken,lekéred a fővonalat(fővonalat nem adsz neki).Néma csöndnek kéne lennie.Fővonali rajzom talán van más központos,de miután serdülő lánykoromban volt a kezemben pár WS javításon (vagy 15 éve)talán tudok tippet adni.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Nem a fővonal felöl jön, bejövő vonal nélkül is recseg. Ad belső vonalat, és a tárcsahang alatt recseg, néha mint valami régi KH rádió sistereg, sípol, majd abbamarad.. Néha tök csendes. Belső vonalra is csinálja, nem csak külsőre. Reléket is kivettem (mind a kettőt..) :) ) Mértem őket, 75mOhm, a másik meg 82mOhm, meghúzott állapotban, elengedve meg tökéletes.. A relék jók.

0

sandor58
sandor58 picture
*****

Tápfeszek,főleg a 24V szkóppal nézve rendben vannak?6Vot megtaláltad?A 6V lehet 78L06 állítja elő.Csengetőfeszt leakasztanám a hibakeresés idejére.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! A tranyó valami BD igen. Az optcsatolók egyik 4N25, a másikakakt nem tudom, nincs rajtuk duma, mi lehet... Felirat nélküliek. Köszi a tippet!

Holnap mérek párat, most nem vagyok otthon.. A recsegést mi okozhatja? Olyan, mint régen a szénmikrofonok korában. Tulajdonképp minden jónak tűnik, de recseg.

SW reset volt, nem segített.

0

Nativeelco
Nativeelco picture

Szia mindigehes.

Bár nem ismerem ezt a készüléket, ilyen zajjal utoljára egy régi tranzisztoros wermonánál találkoztam. A hiba a hangszínszabályozó ák.-ben levő tranzisztorok cseréjével megszűnt. Lehet nálad is egy tranzisztor okozza a zajt. Esetlegesen lehet még korrodált forrasztás is.

0

sandor58
sandor58 picture
*****

Hali,a 4N25 a fővonalon lóg,bejövő hívást detektálja.
www.delton.hu
Itt árulják,ws-104F néven jelenleg 17ezer+ÁFA.Jah a többi IC szerintem MOC301.Minden melléken recseg?
Üdv.

0

Sponsored links