You are here

MyAudio 708R tablet firmware feltöltés, eredeti gyári állapot visszaállítása

8 posts / 0 new
Last post
Öreg szaki
Öreg szaki picture

A MyAudio 708R tabletet szerettük volna visszaállítani az eredeti gyári állapotba. Ezért a Beállításoknál a Biztonsági mentés menüpontnál a Személyes adatok alatt rákattintottunk a Gyári adatok visszaállítására. Na, ezt nem kellett volna, mert ettől kezdve a bekapcsolásnál csak a kis zöld androidig jutott el, és annyi.
Több fórum kiváló tanácsai/ötletei után (pl. alaplap csere), a MyAudio supporthoz fordultunk, ahol negyedórányi kapcsolgatás, keresgélés után megtaláltuk a megfelelő embert, aki meg is tudta mondani, mi a teendő. Az más kérdés, hogy ez miért nincs sem a user manualban, sem a honlapjukon. Miután ez a módszer megoldotta a problémát, ezt most megosztom veletek, hátha segít valakinek:

MyAudio 708R tablet firmware feltöltés, eredeti gyári állapot visszaállítása:
A http://myaudioworld.com/mysupport/firmwarek/Series-7-708R/ honalpról töltsük le a "Frissítő szoftver"-t valamint a "Frissités útmutató (Manual)"-t és a "MyAudio 708R 4.0"-t a "Firmware letöltése" kék szövegre kattintva.

Csomaguljuk ki a 34157.zip fájlt.Az eredmény egy "tool" nevű mappa.

1. Tablet csatlakoztatása a PC-hez:
A tablet PC legyen kikapcsolva, tartsuk lenyomva a Menü gombot (négyzet benne vonalakkal) közben csatlakoztassuk USB kábellal a PC-hez, majd dugjuk rá a töltőt és végül engedjük fel a Menü gombot.
Ha sikeres volt az első lépés, új hardver jelenik meg a PC-n.

2. Driver telepítés
A tool mappában levő Driver mappából telepítsük a megfelelő (64 bit/32 bit) drivert.

3. Firmware telepítés
Kattintsunk kétszer a tool mappában levő RKBatchTool.exe fájlra.Végezzük el a telepítést a PDF-ben leírtak szerint! Amikor a program kéri, hogy "Adjuk meg a frissítő fájl (img kiterjesztésű) helyét" tallózzuk be azt a helyet, ahova a "MyAudio 708R 4.0"-t töltöttük le (ez egy "50003.img" fájl).
Ezzel visszaállt az eredeti gyári állapot.

Comments
Ashmodeus
Ashmodeus picture

Ez a leírás egyébként minden rockchip-el szerelt tabletre érvényes, értelemszerűen a saját rom-al

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ezt jó lenne az utókornak is megőrizni.
1. Becsomagolod az egészet egy zip-be és feltöltöd, én meg elteszem a helyére.
2. Én leszedem és onnan az 1. pont lép életbe. :)

Üdv! Kalex

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Szia!
Megpróbáltam feltölteni, az a két fájl, ami kisebb 1 megánál fel is ment. A harmadik 28 mega, azt nem engedte a csatolmányok közé feltölteni, mert nagyobb 1 megánál. Hova töltsem?

Szerkesztve:
http://data.hu/get/6883139/MyAudio_708R_reset.zip
Ide feltöltöttem. Jó így, vagy valahova máshova (is) töltsem fel?

Üdv: Öreg szaki

"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Sziasztok!

Közben rájöttem, feltöltöttem ide is, bocs, de még nem igazodom úgy el a Tanyán, mint Ti. Most már egy lépéssel előbbre vagyok.

Üdv:Öreg szaki

"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Öreg Szaki!
A Bal oldalon menü oszlopban kattints a "Főldal"-ra.
A megjelenő főoldalon, a JOBB oldali menüoszlopban találsz egy "fájl feltöltése" ablakocskát, benne, egy azonos nevű gombbal.
Arra katt, majd átolvasgatva az ott leírtakat, és annak megfelelően eljárva, 50 Megáig feltudod tölteni. Ne csodálkozz, hogy a feltöltésed nem a fórum csatolmányaként fog megjelenni, hanem a Tanya adatbázisában.
Üdv Tibi.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Az egészet becsomagolod, és a feltöltés lapon keresztül feltöltöd. (Nálad a Te nick neved lesz az enyém helyett). Értelemszerűen meg kell adni azokat az adatokat, amire szükség van. Miután feltöltötted, a többi az én dolgom.

Üdv! Kalex

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Sziasztok!
Köszönöm a segítséget mindenkinek, megtaláltam, megtettem, ezután menni fog.
Üdv: Öreg szaki

"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison

0