You are here

TV/PC USB - különbség?

15 posts / 0 new
Last post
BLLaci
BLLaci picture

Sziasztok!

A laptopjaim USB-ről meghajtják a 2,5"-os külső táp nélküli HDD-ket, de a TV-kre (SAMSUNG, ORION)csatlakoztatva csak próbálkoznak felpörögni a virnyákok. Hogyis van ez?

Laci

Comments
Ashmodeus
Ashmodeus picture

A külső hdd típusa sokat számít, például a samsung típusai olyan hdd-t használnak amin közvetlenül a hdd-elektronikáján van megoldva a sata usb konverzió ezek sokkal kevesebb árammal beérik, pl nekem a tabletem simán viszi az 500Gb-os samsung HDD-met OTG kábellel és persze a tv-m is.

0

BLLaci
BLLaci picture

Sziasztok!

Röviden írtam, hogy az "Y" kábel a nyerő, de így van. A TV-n, amelyen akartam utoljára használni, van 3 USB aljzat is. Az "Y" kábel rövidebb vége úgy van megoldva, hogy csak a táp része van bekötve, nem akad össze semmi. Minden zokszó nélkül indult a HDD, mihelyst két aljzatot vettem használatba. Viszont továbbra is kérdés,- de már nem zavaró - hogy akkor a laptop USB miért bír el simán a vinyóval?!

Laci

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Erre nincs válasz...de ha megméricskélnéd az USB-ből "kijövő" áramot, meg egyidejűleg a feszültségét, miközben rádugod a HDD-t...megláthatnád, amit tudni szeretnél...

Üdv.: uniman

0

fega72
fega72 picture

Szia!
Mert a laptop USB kimenete 750-1000mA-el terhelheto

0

nyaki
nyaki picture

Hali!
Mióta lehet abból kiszedni 1A-t? Én eddig úgy tudtam, hogy az USB szabványban rögzített max. 500mA engedélyezett. ...vagy a laptop egy különc állatfaj?

Szép napot!
(Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!)

0

fega72
fega72 picture

Hello!
Nem, a laptop nem kulonc, sot, alapvetoen ott lehet talalkozni a kis aramu USB csatlakozoval. Az ujabb laptopokon talan mar nem gond a nagyobb aram szukseglet.
Mivel valoszinuleg a kulso meghajtok elterjedesenek es a mobil telefonoknak koszonhetoen tortent egy kis valtozas a szabvanyban :)
Az USB port olyan Univerzalis lett, hogy toltonek is lehet hasznalni (lasd pl. telefonok). Igy az aramfelveteli limitet egy kicsit megemeltek. A folyamatos 1,5A es a csucs 5A is elkepzelheto egy USB porton.
Persze nem minden gyarto el ezzel a lehetoseggel. Az en Acer laptopom nem tudja meghajtani a kulso HDD-t csak Y kabellel 2 USB portrol, mig az asztali Acer gep siman viszi egy portrol is. Szoval ez igen gyarto fuggo, de a szabvany engedi a nagyobb aramokat is.
Wikipedia az USB-rol

Szep napot neked is!

0

nyaki
nyaki picture

Hali!
Azért az általad említett szabvány 2010-es. Én még sajnos nem találkoztam ilyen alaplappal szerelt géppel. Szerintem a jelenleg használt alaplapok 90%-a még a régi szabvány szerint van legyártva és ezek járnak-kelnek nálam, de hát a világ ugye fejlődik.
Egyébként a telefonok simán feltöltenek az 500mA-es USB-ről is, csak tovább tart.

Szép napot!
„Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!”

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...meg ugyebár a USB ma már lehet 1-es, 2.0...sőt USB 3 (hármas) is. Épp az előbb egy Lenovo notebookban találkoztam az utóbbival...
"Max. current 0.5–0.9 A (general); 5 A (charging devices)": http://en.wikipedia.org/wiki/USB
Igaz a "wiki"-be én is beírhaatok bármit...

Üdv.: uniman

0

BLLaci
BLLaci picture

Sziasztok!

Az Y kábel a nyerő!

Köszönöm! Laci

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Az Y kábel másik végét hová dugod? Akkor inkább egy herélt USB hosszabbító kábel, ahol az 5V külső tápról megy, és nincs összekötve a TV 5V-jával, nehogy visszafelére megölje azt.

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jaca.

Pl. ebbe bedugja: De az Y kábel inkább L kábel .

Persze a külső tápegységes "hub" a jobb választás: http://pcforum.hu/tudastar/92515/Kulso+HDD+hasznalata+USB+HUB-bal.html
(Abban meg van oldva a két táp találkozása - diódákkal!?)

Üdv.: uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

500 mA az USB terhelhetősége, ha induláskor több amper kell a HDD-nek...vagy a TV USB-je nem szabványos.
Én HDD-im gond nélkül használhatók LCD TV(LG), "settopbox", DVD-k USB-jévek...

Üdv.: uniman

0

szuts
szuts picture

Helló!

Szoktak használni un.: "Y" kábelt, aminek a szára megy a külső winchester-be, a másik két csatlakozó két külön USB portba dugjuk. Így két tápot kap a HDD, de csak az egyiken van adatmozgás. Igaz a TV-nél, ahol ez a probléma keletkezik, nem tudom, hogy hogyan lehetne megoldani, mert azt hiszem, ott csak 1 db USB aljzat szokott lenne.
A másik megoldás a külső táp alkalmazása lenne, de a 2,5" HDD-ken nem szokott lenni táp csatlakozási lehetőség.
A harmadik megoldás olyan USB elosztó alkalmazása, aminek külön tápja van. De ennek a működése a TV-knél nem tudom, hogy működik-e?
A negyedik megoldás: a winchestert kicserélni a tokban kisebb - >=0,5A - áramúra.

"Akik szeretik az ilyesmit, azok rá fognak jönni, hogy ez olyasmi, amit szeretnek." - A. Lincoln

udv.:szuts

0

uniman
uniman picture
***

Hello Szuts.

Kár, hogy nekem válaszoltad, most nem tudom az utolsó betűmet l-re átírni...
Jobb lett volna, ha az "új hozzászólás"-ra kattintva írsz!

Üdv.: uniman

0

Sponsored links