You are here

Technika 32" LCD csíkos és kifehéredik a kép

2 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Sziasztok!
Technika 32C934
17MB60-3.1
Kijelző: LTA320AP06 LJ96-05186C SAMSUNG
Az a gond vele hogy már bekapcsoláskor is a képeken látható vízszintes csíkozódást produkálja úgy hogy a felső kb 10cm tökéletes, a csíkozódás tetején egy határozottabb zöld csíkkal, később az egész kép kifehéredik a közepén egy határozott téglalap alakú még fehérebb alakzattal, LVDS csati kihúz visszadug és helyreáll a kontraszt, kb ugyanannyi idő /pár perc/ után kifehéredik megint de ettől a kép látszik csak nagyon világos.
LVDS csati mozgatásra nem reagál, a felső /T-con?/ panel sem kh-s, csati és smd ic-k átforrasztva, hűtésre melegítésre érzéketlen.
Van fent a panelen egy TPS65160 dc-dc konverter, ahogy nézem az adatlapját a bejövő 12v-ból készít 3,3-15-23 és mínusz5v-ot, ezekből találtam 3,3-15 és mínusz 7,5v-ot, az elvileg vgh 23v-ot nem leltem sehol.
Egyáltalán a csíkozást okozhatja-e a vgh fesz hiánya vagy csak nem voltam elég alapos a kereséssel, esetleg ennek a kijelzőnek nem is kell a 23v?
A kijelzőről nem találtam adatlapot, rajzot vagy tanácsot szeretnék kérni, köszi.

Comments
Cybertom
Cybertom picture

Üdv!
Ha nem szeretnél álmatlan éjszakákat magadnak, amikor azon agyalsz, hogy vajon hol lehet a ......
Akkor jobb ha hagyod a fenébe! Ez ugyais kijelző hiba. Se nem LVDS se nem T-con, egyszerűen selejtes. Valahol a milliónyi apró hajszál-erek egyike, megszakadt. Az Lvds panelről a kijelző lapra csatlakozó, vagy oldalsó( ragasztott) szalagkábeleknél.
Ez a hiba a gazdaságosan, és tartósan nem javítható kategóriák közé tartozik!
( Ha van valahol, egy ugyan ilyen T-con paneled, belepróbálhatod, hátha...) De egyébként látatlanban is megmondom, hogy semmi sem fog változni.
A megoldás: Kijelző lap csere !!

0