You are here

AUDI schorus nem boot-ol

7 posts / 0 new
Last post
sipi0613
sipi0613 picture

Sziasztok!
A problémám MC68HC705B32 motorola procc nem akar be bootolni a motorola craccerrel.
Már több motorola procival volt dolgom de ez eddig megfogott
Az előzmények:6-7 gnd
52-rxd
50-txd
18-reset
19táp +10
22táp +5v
11+táp +5v
A 9-es-re is adtam 5v-ot de sehogy nem akarja.
Estleg valami ami elnéztem?
Előre is köszönöm.

Comments
ozitomi
ozitomi picture

Én sem emlékszem 99%-ban de az bizti,hogy a proci alatt vágni kell !! vagy kiforrasztani és ugy ---egy orosz kolega leamatörözött mindenkit mert szerinte NOPROBLEM én is erre figyeltem fel igy jutottam a megoldáshoz szo-szo legjobb kiforrasztani !!!

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Szia.
Nem tudok okosat mondani. AUDI CHORUS-t 2 félét csináltam. Az egyikben MC68HC05B32 volt, rádiónak táp, és benne olvasható. A másik, amit te is írsz a 9-es lábban tér el. Hiába húztam fel 5V-ra, u.a. olvasó nem tudta. Arra már nem emlékszem, hogy oldottam meg a problémát.
Nem vagy egyedül! :-(

0

jancsika
jancsika picture

szerusztok--nos mar en se emlekszem,de ezeknel a motorola prociknal,csak nem tudom melyik sorozatnal,68hc05/11/705xxx,valamelyiknel volt egy olyan hogy csak ugy lehet kiolvasni,hogy olvasas pillanataban,a proci kvarcat,rovidre kell zarni,ez max 2 masodperc,mert hanem a proci azutan be bolondulhat,de mondom nem tudom melyik sorozat,de akinek nincs veszteni valoja,vagy mar nincs mit tenni,szerintem ezzel lehet/lehetne probalkozni...udv...

0

huba
huba picture

Sziasztok. Én is kinlodok egy chorussal de már kezdem feladni. a procin pedig XC855401CFN áll.
Én már komolyan kezdem feladni. valakinek ötlet?

0

huba
huba picture

Nem hagyott nyugodni a dolog. Utánanéztem a motorola processzorok olvashatóságának, és erre az Xprog-ot találtam a leg kézenfekvőbb megoldásnak. Szerencsére fellelhető a kapcsolási rajz, valamint a pic-ben található firmware. Terveztem nyákot, és egy nap alatt összeraktam. Kipróbáláskor ébredtem rá hogy csak 95 valamint 98-as windows verziók alatt üzemel. Vigye el a cica jó. Előszedem a régi gépem rendben.
Most jön a nagy bukás. Ebből a processzortipusból van vagy 10 a listában, különböző alszériákkal, az enyém 3G96A meg is kerül a listában, erre kiirtja hogy ez csak az XProg-m programozóval programozható. Szóval ezen processzorokkal szerelt rádió kikódolása zsákbamacska. Elment keresgéléssel együtt 4 hosszú délutánom, de legalább tanultam belőle.
Sikeres szerecsés kódfejtést.
Csaba

0

jancsika
jancsika picture

sziasztok--nos nekem is van egy audi chorus amit nem tudtam orvosolni,pont ez 68hc705b32 proci van benne,ha lesz eredmeny,kerlek szoljatok...kosz...

0