You are here

Vestel 17MB26-2 nincs fény

7 posts / 0 new
Last post
Ízirájder
Ízirájder picture

Helló!

Ez a készülék kb egy hónap állás után lett bekapcsolva. A legnagyobb meglepetésemre volt rajta fény, sőt antennával kép is. De ez az állapot nem tartott soká, kb 10-15 mp-ig, majd elkezdett zavarossá válni, majd csíkos lett és végül teljesen elment. Azóta bekapcsoláskor már csak hang van. Tápokat jónak mérem, nem fő benn egyetlen ic sem. Az inverter megkapja a 24V-ot is és a 3,3V-ot ami az invertert indítja. Érdekes, hogy egy pillanatra sem jön meg a fény. (a minap volt bent egy samsung 940-es monitor abban az egyik fet volt hibás és akkor az sem adott egy percre sem képet-lehet ennek is az a baja?). Tudtok vmi ötletet adni?
Üdv.: Ízirájder

Comments
matyi89
matyi89 picture

Szia a t-con csinálhatja.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Matyi89.

Azért ezt egy kicsit bővebben is elmagyarázhatnád...köszi. Ez nem a "lovi"...T-Con 5:1-ben, Inwerter 3:1-ben fizet... (Ha "ponthiányod" van: http://elektrotanya.com/?q=hu/content/whirlpool-awt22883-800-mosogep-szi... ...szólj és küldünk!)

Üdv.: uniman

0

rakocziferi
rakocziferi picture

Szia!Zavarossa valt majd csikos lett.Hmm!Ez utalhat panel drive hibakra is,de a T-con is okozhatja.A furcsa az hogy attol meg a backlight-nak mukszenie kellene.Egy hasonlo atloju panel inverterere csatlakoztasd a sasszit es probald meg hogy inditja-e a fenyt,milyen a kep?
Udv:Feri

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Érdekes dologra lettem figyelmes: ha a baloldali inverterről lehúzom a két felső szalagkábelt akkor beindul egy pillanatra. Sztem le fogom venni az invertereket és tüzetesebben átnézem őket.
Üdv.: Ízirájder

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Ma ismét volt időm rá, így leírom a tapasztalatokat.
Az elsődleges hibát, hogy eltűnik a háttérvilágítás nem sikerült megtalálnom, de azt már tudom, hogy a tcon miatt nincs fény, ugyanis sikerült egy másik tvben kipróbálnom. Fő benne a nagy ic, valamint nincs meg a VGH, VGL feszültségek. DE. A kép egy másik tconnal is zavaros. Ezzel a tconnal pedig a másik tvn sincs kép.
Sztem hibás lesz még a main is és így már kezd necces lenni.
Üdv.: Ízirájder

0

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Üdv!

Ennek a sasszinak a flash-e gyakran el szokott szállni, és az mindenféle hülye hibát okoz. Az oldalon találsz frissitést és leírást. Szerintem próbáld rá.

0