You are here

Xbox 360 RGH illetve j-tagban jártas emberek segítségét szeretném kérni.

9 posts / 0 new
Last post
DjRobee
DjRobee picture

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni rá szántam magam, hogy felokosítom az xboxom ne kelljen többet a dvd-kel bajlódni
rendeltem hozzá coolrunnert kiolvastam a nandod felprogramoztam a coolrunnert visszaírtam a box nandjába a szükséges ecc-t beforrasztottam a coolrunnert viszont a nor állásban a ha a stby-clk be van forrasztva a konzolt nem lehet bekapcsolni.
Tudtok erre valami tanácsot adni?
Előre is köszi

Comments
LCDdoki
LCDdoki picture

Szia ! Kevés az info. Milyen az alaplap ? Én Matrix V3 chipet használok, ott akkor volt ilyen hiba, ha a chipen lévö 48 Mhz-es orajel és az alaplapi is be volt kötve.Mit jelent, hogy nem kapcsol be ? Felvillanik a bekapcsoló LED és semmi egyéb ?

Üdv : LCDdoki

0

DjRobee
DjRobee picture

Szia az alaplap falcon hdmi a coolrunner rev d verzió(hallottam hogy ez valami klón verzió de láttam olyan videót meg olvastam van akinek működik vele). Igen van rajta egy 48mhz kristály pluszban és konkrétan a box mintha halott lenne viszont ha az stby_clk szálat leforrasztom a box indul

0

LCDdoki
LCDdoki picture

Szia ! Úgy gondolom, hogy a RevD-n van egy átkötés amivel a belső 48Mhz-et le lehet állítani.( A mátrix chipnél az oszcillátort le kell forrasztani.)
De az is egy lehetőség, hogy a belső oszcillátort használod , ekkor a külső clock kábelt nem kell bekötni.

Üdv : LCDdoki

0

DjRobee
DjRobee picture

Ez nem belső 48mhz-s hanem külön van rajta egy kristály csatolok róla képet.Próbáltam úgy hogy nem volt bekötve akkor a box bekapcsolt viszont nem bootol be úgyhogy valami nem jó :S

0

LCDdoki
LCDdoki picture

Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű. Néha napokig kell küzdeni, hogy elinduljon a xell. Változtatni kell a reset kábel hosszát, helyzetét és még a chip-en is vannak forrpontok amivel kondikat lehet beállítani.
Javaslom regisztrálj az xboxklub oldalra és a forumban tudnak segíteni akik coolrunnert használnak, hogy a Te alaplapodhoz milyen beállítás a megfelelő...

Üdv : LCDdoki

0

DjRobee
DjRobee picture

Értem és még egy kérdés ha a kiolvasott nand esetleg hibás és hibásan lett visszaírva ez miatt nem indul el azt helyre lehet valahogy hozni? mindenhol azt olvasom ha a cpu key-t megszerezted onnantól bármit lehet csinálni. ez tényleg így van?

0

LCDdoki
LCDdoki picture

Ha meg van az eredeti Nand és a CPU kulcs , akkor mindent újra tudsz csinálni. A Nandot azért kell 2x olvasni, és összehasonlítani,hogy biztos jó legyen. Én is sokszor azt hittem, hogy a Xellt rosszul írtam bele azért nem indul, de mindig a chipbeállítás miatt volt. Ha a nanddump1.bin-t visszaírod és a chip testelését kikötöd, akkor a gépnek el kell indulnia az eredeti üzemmődban, te pedig megnyugodhatsz, hogy eddig minden OK.

Üdv : LCDdoki

0

DjRobee
DjRobee picture

Holnap neki fogok ha esetleg elakadok priviben egy elérhetőséget tudsz adni? akár e-mail címet akár tel számot.
Köszi

0

Sponsored links