You are here

VIVAMAX konyhai digitális mérleg

17 posts / 0 new
Last post
asanci
asanci picture

Üdv. a kollegáknak!
Hogyan lehet szétszedni ezt a VIVAMAX tipusú digitális mérleget? Ez egy cukorbetegek által is használt konyhai mérleg.
http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?art=7082,unas_534996,VIVAMAX_fogyo...
Az alsó csavarokat kiszedtem, de a kerek üveglapot és annak tartóját hogyan lehet leszedni? Csavarásra nem reagál. Nem akarom eltörni, de anélkül nem lehet a burkolatot levenni. Biztosan van valami trükkje a szétszedésnek.
Sajnos meglocsolták a nyomógombokat, azért kell szétszedni.
Előre is köszönettel: -sándor-

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:alulról nem látom,az leszedhető?
a tányértartó tengelyre tekerj pár menet ellenálláshuzalt, melegítsd 100 fok körülire,és a tengelyt csőrös fogóval próbáld letekerni.a fogóra húzzál valami hőálló csövet,vagy gumicsövet,hogy ne sértse fel a tengelyt.

Bálint

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Sándor!
Még egy kósza ötlet: :D
A fenéklemezen nincs-e valami "típus címke, adatlap" felragasztva arra a bizonyos helyre, amit ha le szednél, talán ott lenne egy luk, melyen keresztül elérhetővé válna a keresett csavar... :?:
Üdv Tibi.

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Arra nem figyeltek hogy ez egy fogyókúrás mérleg. Lehet a szereléséhez is le kell fogyni. :) Utána a vékony karcsú kézzel hozzá lehet férni.
Szerintem alul van a megoldás. Minden csavart vegyél ki, és utána lehet hogy a burkolatot annyira meglehet emelni, hogy a tönköt egy oldalról fixáló csavart kicsavarj.
Üdv

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Sándor!
Ha az alsó borítást letudod bontani, akkor valószínűleg alulról fogja egy csavar az üveglappal összeragasztott alu tönköt...
Sajnos Én is jártam már úgy, hogy a tulajt kértem meg rá, hogy "tépje szét a saját készülékét" (nehogy utána Engem vádoljon azzal, hogy szét gányoltam az amúgy is javíthatatlanra tervezett kacatát)...
Üdv Tibi.

0

asanci
asanci picture

Szia Tibi!
Sajnos az alsó lapon van minden belsőrész, csak a felső burkolat jönne le, ha nem lenne ott az alu "tönk" és az üveglap.
Az alsó csavarok eltávolítása után a burkolat alig 5 mm-t mozog felfele.
Hátha valaki már rájött a szétszedésre és sikerült is neki.
Minden hasznos ötletet szívesen fogadok.
(sajnos röntgen "pill. nincs itthon" - volt, aki azt ajánlott)
Üdv: -sándor-

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz asanci!
Sok esetben, matricával takarják le az össze, és szétszereléshez szükséges szerelőnyílásokat. Amennyiben a mérőtönk alatti területen, az alsó burkolaton találsz ilyet, akkor azt érdemes "körbetapizni" megböködni, rejtett nyílás után kutatva.
Az üveglapot tartó aludarab, üveg nélkül sem férne át a felső burkolaton, biztos, hogy alulról szerelhető. Elképzelhető, egy menetes megoldás is, de azt biztosan csavarrögzítővel erősítették meg, az meg melegen bontható
Üdv:
exGelkás

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Az üveglap több mint valószínű hogy az alu tönkre menettel van erősítve. Soehnle mérlegek esetében ez így van megoldva. Többnyire menetragasztóval vagy reteszelő hernyócsavarral van fixálva. Elképzelhető, hogy ennél a típusnál is ugyanezt alkalmazták.

Üdv:
Krisztián

0

Konya
Konya picture

Szia!

Nekem hasonló üveglappal szerelt mérlegem van, de az lecsavarható.

0

asanci
asanci picture

Sziasztok!
Sajnos az alsó lapon nincs semmi rejtett csavar. Az üveglap az alutönkre ragasztva van, az egész menetes kihajtása logikus lenne, de a józan ésszel való erőltetésig, próbálkozásig meg se mozdul. Nem szeretném a belsejét eltörni vagy a mérőrészt roncsolni.
Továbbra is kérdés: hogyan lehet szétszedni?
Üdv: -sándor-

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: melegítsd óvatosan a ragasztást

Bálint

0

asanci
asanci picture

Szia Bálint!
Ha megnézed a csatolt linken a fényképét, láthatod, hogy nem az üveglap a gond, már az alumínium henger pereme is nagyobb, mint a burkolat felső nyílása. A bonthatóság belül keresendő.
Üdv: -sándor-

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz asanci!
Mivel nem találtál, semmilyen rejtett szerelőnyilást, a legvalószínűbb, hogy a tönk menetes rögzítésű. Az is biztos, hogy egy ilyen átmérőnél, egy csavarrögzítővel biztosított finommenetről lehet szó. Meg kellene próbálni hőlégfúvóval a tönköt megmelegíteni, és nyitóirágyba elforgatni.
Burkolatra, üvegre, természetesen vigyázzva.
Üdv:
exGelkás

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Sándor!
Esetleg húzni fölfele?
Vagy lefele nyomni, és úgy elfordítani?(mintha bajonett záras lenne)
:?:
Üdv Tibi.

0

asanci
asanci picture

Sziasztok!

SIKERÜLT!
Az alján volt egy 14x28mm-es vékony műanyag lap, ami úgy volt beragasztva a burkolaton egy ugyanolyan méretű helyre a látható alu henger vonalától mintegy 6 cm-re, mintha azonos anyagból lenne préselve. No ezt körbevágva és felfeszegetve feltárult 2 db 5mm-es (!) csavar, ami a mérőbélyeget tartalmazó alu tönköt és rajta a kívülről is látható alu hengert tartotta.
A belső tönkre van írva a max. 3 kg terhelhetőség, ez egy alig 1mm-es falra középen kikönnyített alu négyzetidom, amit könnyen el lehetett volna törni a feszegetéssel.
Tanúság: nem minden egy anyagból van préseve, öntve, még ha annak is látszik. És nagyon jó ragasztókat használnak a ferdeszeműek.
Köszi mindenkinek a segítő szándékot, a hozzászólásokat.

Üdv: -sándor-

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Sándor!

Gratula. :oke:

Azért is írtam, hogy valami címke, adattábla alatt keress, mert néhány készüléknél képesek az alá rejteni a csavart.
Ez esetben még cselesebbek voltak, hogy a lemezkén nem volt semmi, ráadásul a színe is a dobozéval egyezett.(a kis huncutok :) )
...most már jöhet, az érdemi javítás.
Üdv Tibi.

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Én is gratulálok!
Na azért az én HSZ-em is langyos volt, mondtam hogy alul kell tapogatni. :)
Üdv.

0

Sponsored links