You are here

SABA LCD TV /17PW20.1/

5 posts / 0 new
Last post
velka
velka picture

Üdvözlöm a tisztelt kollégákat! Egy SABA S 32 TNV 08 t6ip. LCD készülék tápjával /17PW20.1/ olyan gond van, hogy bekapcsolás után indul, van kép, hang, majd kb. 1-2 perc múlva leáll. A C850 /1000UF-50V/ felpúposodva-cserélve!
A C902-es pufferon indítás után 392V, ami lassan voltonként folyamatosan emelkedik és amikor eléri a 450V-ot a készülék kikapcsol. Talán már volt valakinek hasonló gondja. Ha igen, kérem ossza meg velem. Köszönöm!

Comments
bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

ezzel a táppal elszórakoztam egy napot, pont ez a hiba miatt, nálam a készülék kb 1.5 órát működött amikor be van csukva, 3-at amikor nyitott. jegesre hűtöttem a lapot, de nem segített abban, hogy lokalizáljam a hibát. előkerestem a fórumon a hozzászólást ahol a PFC osztójának a hibás beállítása okozza ezt a kellemetlen hibát. le is volt írva, hogy "Itt konkrétan, nem tudni miért, a referencia osztó ellenállásai mások. Az R817, R818, R819, amik a rajz szerint 330K értékűek, de benne 619K-k voltak, és az osztó alsó tagja is a rajz szerinti (6K8 parallel 100K) helyett 12K volt.

Javítása:
Mivel nem volt más ellenállásom, háromszor kettő párhuzamos 1,2M-t raktam be, és az osztó alsó 12K-s tagjával is párhuzamosan egy 220K-t. Így a pufferon 395V-ot mértem, és a tv jól megy."

ennek a leírásnak megfelelően, át is alakítottam a tápot. nagy meglepetésemre nem is indúlt többet. töbször is átnéztem, hogy nem néztem-e el valamit, de nem. akkor más nem maradt hátra, visszaépítettem a régi ellenállásokat. megindúlt. de a hiba továbbra is megjelent, de legalább nem csaptam a fölhöz a tápot. a kapcsolási rajzon 1M ellenállások vannak, 3 sorban, a tápon viszont 619k 3darab. lejjeb vittem 560k, nem idúl. feljebb vittem 820k 3darab. 3 napot dolgozott szünetmentessen becsukva. még most is működik. remélem segítettem. a C877 és 878-at (12n) csréld le okvetlenűl.

üdvözletem

0

velka
velka picture

Szia! Nagyon köszönöm a tájékoztatódat, ennek megfelelően fogok én is eljárni, mielőtt IC-t cserélnék! Köszönöm!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A pufferon stabil 400V-nak kell lenni, amit az aktív PFC állít elő.
A tápegység kontroller IC-jének túlfeszültség védelme lekapcsol 450V fölött.
Ellenőrizd a PFC refererencia osztóját.
Lehet benne nyúlott ellenállás, vagy forrasztási hiba. Cseréld ki a puffer kondenzátort.
Ha továbbra is így viselkedik, akkor cseréld ki a PFC kontroller IC-t!

Üdv:
Fülesmester

0

velka
velka picture

Szia! Köszönöm a tanácsodat. Puffert cseréltem, a referencia osztó R-jeit jónak mérem, akkor már csak az IC marad.
Üdv.

0