You are here

DC motor javítási ár reális?

38 posts / 0 new
Last post
webinas
webinas picture
*

Sziasztok!

Kicsit magamba roskadtam egy motor javítási költsége miatt, ezért kérném tanácsotokat.

Elvittem egy 24V 300W-os DC motort javíttani.
Mondtam, hogy hangos a motor és hogy a kommutátor be van rágódva, meg szénkefe csere.
Sajnos árajánlatot nem kértem.
Elkészült, 28.000.- ért.

Szerintetek reális ez az ár?? Mondjuk, még nem tudom, hogy csináltak rajta, de ennyiért bőven újat kapok!
Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy ott hagyom a bánatba.

Comments
tom.tom
tom.tom picture

Sziasztok!ILYEN MOTOROKKAL FOGLALKOZOM IDESTOVA HARMINC ÉVE,HA A CSAPÁGY,SZÉNKEFÉN KIVÜL NEM CSINÁLNAK MÁST EZ LOPÁSNAK MINŐSŰL.kÉRLEK MENJ VISSZA A SZERVÍBE ÉS KÉRJ TELJESKÖRÜ SZÁMLABIZONYLATOT.

0

szakiroli
szakiroli picture

Szia-sziasztok. Olvasván az eddigi hozzászólásokat, elég faramuci a dolog. Ha elhozod hozzám akkor ezt az egész javítást párezerből megúszod. De, ha elviszed egy márkaszervízhez-lehidalsz. Lásd pl. egy tv bevizsgálási díjját. Lehet, hogy kirívoan ritka csapágyak-szénkefék vannak benne, bár ezt nem tudjuk. (nem valószínű, nem egy kirívóan spéci felhasználásról van szó) A csaoágyakkal nincs mit tenni, meg kell venni őket, de ezeknél is vannak külömböző árkategóriák. A szénkeféket illetően, ha nagyon drága, akkor keresek hasonló nagyobbat, ami olcsó és nagyon szépen viszi a reszelő. (bár ez már súrolja a tákolás kategóriát, de működik) Viszont nem értem, hogy egy ilyen kaliberű javításnál hogyan sikerült elkerülni a (kb. mennyibe fog kerülni?) kérdést. Nézz utána az alkatrész áraknak és mérlegelj!

0

Luki
Luki picture

Szia !

Késő bánat, eb gondolat.
Már meg ne sértődj, de mi is történt?
Elvitted egy céghez, hogy javítsák meg.
Árajánlatot nem kértél.
Megjavították, és kérik a munka/anyag árat.
Tökmindegy mennyi, ennyiért csinálták meg.
Semmi más dolgod nincs mint kifizetni.Ennyi.
Elég "Magyar " dolog, hogy neked áll feljebb, holott nem állapodtatok meg árban, vagy hogy pl: ha 10e felett javítható akkor nem kéred.
Egyébként ez a dolog meg csak rád,és a javító cégre tartozik, nem ránk.
Bocs, de ez kikivánkozott belőlem.

Üdv! Luki

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ebben is van igazság, de jelen esetben olybá tűnik, hogy a vállalat is visszaélt a helyzettel, 28e egy kommutátor cseréért nagyon vastagon túlárazott. Még ha tekercselték is volna, akkor is nagyon felső határeset volna, no de ilyesmi a topicindító állítása szerint nem történt.
Szerintem még most sem késő egyezkedni, én megmondanám kerek-perec, hogy ez lehúzás, mondjanak normális árat, vagy itt marad a motor és akkor egy buznyákot sem kerestek rajta, árulhatják a vaterán, amíg meg nem unják.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia,
" én megmondanám kerek-perec, hogy ez lehúzás, mondjanak normális árat,"
én is ezt mondtam Budán egy sörkertben mikor nyáron összefutottam egy régi ismerősél és 3,2e-t kért a főúr 2 korsó sörért , de kifizettem , mert előtte nem kérdeztem meg , hogy mennyi az annyi.

0

mpisti
mpisti picture

Majdnem leírtam a gondolataimat, pedig először az összes hsz-t kellett volna végigolvasnom.

0

Luki
Luki picture

Szai!

Valójában nem derült ki a topicinditó leirásából hogy milyen munkákat végeztek a motoron.
Feltételezésekből pedig nem lehet kiindulni.
Te sem lennél boldog, ha nem akarnák kifizetni egy munkád, holott elvégezted korrekt módon.
Jól tippelek?

Üdv! Luki

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

ma 9:06-kor ezt írta: "Nem kellett újra tekercselni. Kommutátort felszabályozni, + 4db. szénkefe. Ha a két csapágyat is kicserélte, akkor +3000.-" Vagyis még csak kommutátor cseréről sincs szó, felrakták az esztergapadra, leoldalazták, fölpolírozták, új kefékkel összerakták, és "28.000 Ft lesz, Uram." Ha pedig ez csakugyan így volt (ugye a másik fél álláspontját nem ismerjük), akkor ez a végösszeg ritka pofátlan lehúzás.

Ami engem illet, én tízezer forint felett mindig megbeszélem az ügyféllel, hogy kéri-e. Egyrészt hogy ne legyen rossz szájíze, másrészt hogy még véletlenül se járjak úgy, hogy beleölöm a drága anyagokat és a munkát, aztán el sem jön érte a koma.

0

sanyó
sanyó picture

Hali. Háát ,milyen szénkefe van benne? Ki tudja,némelyiknek darabja több ezer ft, x 4+ szabályzás,akkor ott van az anyag,meg kenyérre is jusson, ki tudja. Csá ..

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Jaaaaj, nem kell ez a duma! Milyen 4+ a szabályzás??? Ezt is csak az veszi be, aki csak képen látott eddig esztergát! Tíz perces meló.
Egy 300W-os motorba meg nem lehet drága a szénkefe. Milyen szénkefe lehet abban? Kb. 2db 8x5mm-es, párszáz forintos tétel a Népszínház utcában vagy a kínainál.

Akárhogy is nézem, 28e Ft akkor volna reális, ha állórész + forgórész tekercselés is lett volna, vadiúj kommutátorral, csapágyakkal, kefékkel, motorházat dekorkrómoztatva. :)
Ha mindez nem volt, akkor ez sima lehúzás.

0

sanyó
sanyó picture

Halli. Egy mosi gépbe,vagy egy márkás s csiszolóba mennyi,nem 500 ft, . A szabályzás más téma,meg az arcbőr vastagsága is számít. Na csá

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Hát nem a márkaszervizben köll megvenni, mert ott lehúznak. Azt gondolják: "ez a barom úgyis kifizeti a 4000 Ft-ot a két szénkeféért, ezért még nem fog új mosógépet venni"
Itt az internet: aliexpress, ebay... az ilyen csip-csup szirszarok felibe-harmadába megjönnek házhoz postázva, mint amennyiért az itthoni szaküzletek eladni óhajtanák.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: rég vettél szénkefét.( 4 db kell bele) Oda sem mindegy, milyen minőséget teszel,(kemény, lágy, sodronyos,rúgós, stb) egyébként pedig legalább 12A folyik a keféken.
A fordulatszámtól igen függ a minőség és keménység.

http://www.carbosint.hu/valaszt.php?sor=221

Bálint

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Rég bizony, van már három hete is... ;-) Fentebb még linket is adtam!

0

Luki
Luki picture

Igazad van.
Az a legolcsóbb, ha veszel egy esztergát, és megcsinálod magad.
Ja, hogy eszterga kell hozzá? Meg szaki, aki megoldja? Hoppá!
De az lóvéba kerül.Számlát is kell adni(Mindjárt+27%)
De elmondom újra.Nem az a kérdés, hogy reális, vagy nem, sok vagy nem, lehúzás vagy nem.
Nem kértek árajánlatot.A cég meg olyan óradíjjal dolgozik amilyennel akar,és tud.
Mégis mit akart a srác? Szerinted, ilyen melókat mennyiért vállalnak szakik? Két sörért?
Te sem két sportszeletért javítasz LCD TV-t.....

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nézd, nekem van esztergám, és egy ezresért bárkinek felszabályzom a kommutátorát rajta, számlát is adok. ;-)

De elmondom újra: nem az a kérdés, hogy kért-e ajánlatot az egyed, hanem hogy korrektül kell-e eljárnia egy olyan céggel szemben, amelyik nyilvánvalóan és jól láthatóan be akarja csapni? Szerintem nem. Legalábbis mifelénk az a szokás, hogy amilyen az aggyonisten, olyan lösz a fogaggyisten is, ha a szolgáltató inkorrekt, egy szemernyi lelkifurdalásom sem lesz, ha én sem vagyok vele szemben korrekt.

0

city217
city217 picture

Szia.
Tökéletes a leírás.
Ez az a dolog amikor leakarunk valakit hülyézni, és nem vesszük észre hogy magunkból csináltunk bohócot.
Üdv.

0

webinas
webinas picture
*

Sziasztok!

Jövőhéten el fogok menni beszélni a mókussal, és meglátom, hogy mit mond.
28E-t semmi képpen nem fizetek ki, részben azért mert nincs rá ennyi pénzem, másrészt van egy másik ugyanilyen, legfeljebb elviszem máshová rendbe rakatni.

Ez egy elektromos 3 kerekű moped motorja 24V 300W-os (páromé).
Sikerült egyet használtan szerezni, mert a réginek már kezd erősen targonca hangja lenni, de gondoltam hogy teljesen felújítom, mert elég leharcolt állapotban volt ez is.

A képen nem látszik a motor, de méretre kb. akkora mint egy önindító.

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

0

webinas
webinas picture
*

Szia!

Nem ilyen, ez elektromos kerekesszékhez való, ahol a két kereket külön hajtják meg és vezérlik. Mint a tankoknál. Majd a másik motort lefényképezem amit most is használ a párom.

Üdv. webinas

0

uniman
uniman picture
***

0

webinas
webinas picture
*

Tulajdonképpen ilyesmi, csak az enyémen még van egy áttétel az elején és egy mágnesfék a másik végén, de azok nem voltak a motoron, mert leszedtem róla. Így csak ezt a motorrészt vittem el.

webinas

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Aha. Az a motor marha nagy áramú, nagy teljesítményű. Lehet, hogy így már reálisabb... Hát mondjuk a 20 az igen, de a számla, áfa.. stb.

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha áttekerték, új kommutátor és kefék,esetleg csapágy,
akkor nem drága a 22.000.-Ft

Bálint

0

webinas
webinas picture
*

8-10A nagy áram?
Nem kellett újra tekercselni.
Kommutátort felszabályozni, + 4db. szénkefe.
Ha a két csapágyat is kicserélte, akkor +3000.-

0

isoram
isoram picture

Üdv! Engem is át akartak verni, szétesett az öreg Ford Eskort kuplungja. Se elöre se hátra. Félre toltuk. Kerestem egy szervízt (Nem márka szervízt), ahol azt mondták, 40 ezer az anyag, 35 ezer a munka, 10 ezer a bevontatás ( 5 Km ), tehát összesen 85 ezer lett volna. (Persze számla nélkül.)7 napra vállalta, ha nem jön közbe semmi.
Nem bíztam meg öket.
Kerestem egy másik szerelőt, az anyagért 28,5 ezret a munkáért 15-20 ezret mondott, amiben benne volt, hogy házhoz jött, elvitt a parkoló kocsihoz, elvontatta a műhelybe. Másnap késő délután házhoz hozta. Igaz a 20-ezret kért a munkáért összesen 48,5 ezret, de közben beállította, kitisztította a karburátort mert akadozott az alapjárat, állított a kéziféken mert nem fogott.
Szóval ezt a példa beszédet azért írtam, hogy bizonyítsam, van értelme körülnézni a mai világban mert sok csibész, kitanult ravasz gazember van aki ha tudja, átveri az embert.
Sajnos a villanymotor tekercselési költséget már nem úszhatod meg, mert az utánjárás többe lesz mint a megnyerhető összeg.
Minden esetre én két tanúval mennék átvenni és kifizetni a motort, mert itt a lehetséges garanciával is baj lehet. (Ne legyen!)
Lehet, hogy a NET-n kapsz ezért a pénzért másikat, vagy egy kicsivel többért újat.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Csak éppen lehet, hogy pont az utóbbi vert át, vett egy használt kuplungot 5000-ért a bontóból vagy a racsingbazárból, és felszámolta neked új árban, így keresett 35e helyett 42e munkadíjat. :)

No persze meglehet, hogy az elsőnél is ez lett volna a helyzet...

0

isoram
isoram picture

Szia! A lányom ott volt vele az alkatrész boltban ahol a valódi ár 400 forinttal több volt, de azt mondta, hogy neki bizonyos százalékot beszámolnak, és lehet, hogy számla nélküli az üzlet, de engem nem érdekel.
Csörgött a kinyomó csapágy, szét volt esve az egész, egy hatalmas reccsenéssel állt le. Már hetek óta volt gond a kiemeléssel,
Most kemény és csendes, szóval jó!!!
Még a szkeptikus megjegyzésedhez annyit, hogy azért kicsi az esély találni egy ebbe való szerkezetet,tárcsát, csapágyat egy délután és másnapra beszerelni, meg a többit is elvégezni.
Persze mindenki látott már karón varjút.
Én azért reménykedem, hogy ez esetben nem lettem átverve! Üdv

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Naaa... azért nem egy olyan nagy ritkaság egy ford escort... pl. nekem is az van. Meg még sokezer embernek. És ha kuplung éppen nem is, de jópár alkatrész akadna az én padlásomon is, amit azonnal be tudnék jó pénzért építeni egy kundcsaftnak.
De mindegy. Nem biztos egyáltalán, hogy nem becsületes a koma... végülis 20e-t keresni egy nap alatt sem olyan rossz pénz. Az havi 400e. Még ha fizet is belőle 50e KATÁt, akkor is havi 350. Annyiból azért el lehet lötyögni.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Azt tenném a helyedben, hogy nyiltan a szemükbe mondanám, hogy a javítás előtt, főleg ha tetemes a pénz, egy árkalkulációt kellett volna adniuk és ezt vagy elfogadod, vagy nem. Ha nem mondtak, vagy nem adtak árajánlatot és nem is voltál ezzel tisztában, akkor fizettesd ki velük a motor anyagának az értékét, aztán hagyd ott. Te is hasadra üthetsz és kitalálhatsz valami irdatlan árat. Ne félj megemlíteni az ilyen élősködő valakinek, hogy a NAV.-nál megkérdezheted, hogy ez az ár, elfogadható-e és mi van olyankor, ha nem voltál tisztában azzal, hogy ekkora ez az összeg és a beleegyezésed nélkül javították meg ennyi pénzért. Hivatkozhatsz arra, hogy ha előre tudod, akkor más szakembert keresel ahol lehet olcsóbban javítanák meg. Most már erre esélyed sincs. Legyél talpraesett és nyiltan mond meg nekik De ingyen ne ajándékozd meg őket ezzel, mert ha megcsinálták akkor nem annyi az értéke, mint a javítási pénz. Akkor ennek nagyobb értékűnek kell jó állapotban lennie és a különbséget kérd el! De óvatosan és ésszel. A legelső kérdésed az legyen, mennyibe kerül egy jó működő, ha ezt ennyiért csinálták meg. Biztosan nagy árkülönbséget fog mondani, mert ezzel a saját olcsóságát akarja majd bizonyítani
Tibi

0

kocici
kocici picture

Szevasz.(tok)
Elég vad a dolog. Nekem egy ipari kiflex gépemet tekercselték, , kommutátort cseréltek, mert szét volt égve, csapágyazták 12500.- tavaj nyárom. A 28 elég durva.

Üdv:kocici

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Sok-sok évvel ezelőtt 8e-ért tekercseltek meg nekem egy körtüzes fúrógép forgórészt.
Néhány hete 12e-ért akartak megtekerni egy 450W-os aszinkron motort.
(Mindkettőt szétszedve vittem oda.)

Szerintem egy kicsit túlárazták a tiedet... de persze tényleg kérdés, hogy mi történt vajójában azzal a motorral?

Amúgy aki 40e-ért akar autógenerátort felújjítatni, az forduljon hozzám bizalommal, én 30e-ért is megcsinálom, és még számlát is adok. ;-)
Viccesen sokat tudnak kérni egyesesk... (a saját generátorom most újítottam fel a közelgő tél tiszteletére, 3000 Ft volt a csúszógyűrű meg a kefék, 450/db a szlovák golyóscsapágy, és egy napba kényelmesen belefért úgy, hogy még a szerszámokat is úgy kellett összekeresgélnem hozzá.)

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...még a típusát sem ismerjük... http://www.winding.hu/?id=7
Autógenerátorokat 40 ezrekért újítanak fel...

Üdv.: uniman

0

city217
city217 picture

Szia.
Szerintem ez "kocsma" téma. A másik, hagyd ott és legközelebb az elején egyezkedj.
Mit vársz mit mondjunk?

Üdv.

0

webinas
webinas picture
*

Szia!

Mivel teljesen tapasztalatlan vagyok e téren, ezért azt vártam, hogy azt mondja valaki: ennyibe kerül egy felújítás vagy nagyon sok, hülyére vesznek.

0

mpisti
mpisti picture

Mivel nem kértél előzetes árbecslést, (akár szóban)ezt a boltot elbuktad. Ugyanis az efféle szolgáltatás szabadáras, tehát annyit kér az iparos, amennyit nem szégyell.Annyit tehetsz, hogy tételes számlát, és munkalapot kérsz az iparostól. Egyébként ne gondold hogy bizonyosan átvertek. Lehet hogy a 4db kefe volt piszok drága. Hosszú ideig foglalkoztam kéziszerszámok javításával, és volt olyan kézicsiszoló, amelyikhez egy pár kefe 4800Ft, plusz a T9H nagyfordulatú speckó csapágyból kettő 7400Ft, és még hozzá sem nyúltam, csak a minimálisan elvárható javítóanyagokat vettem meg hozzá. Ja, a postaköltségeket még nem is említettem.Van ahol hibamegállapítási díjat is felszámolnak, és ezt akkor is ki kell fizetni,ha a javítást nem kéred.Gondolj bele, ha te lennél az ő helyében, elvégeznéd anyagárban a javítást? Miből fejlesztenél, miből tartanád el a vállakozásodat, fizetnél rezsit, adót, TB-t,; és még enni is kell, hogy dolgozni tudj. A 28000Ft bizony ütős, különösen akkor, amikor valakinek minden forintot be kell osztani,de nem irreálisan magas. Csak példaként említem, ahol dolgozom, megszorult egy CNC tengelymozgató motor, kb. 600W-os lehetett. Mivel Siemens gyártmányú volt, így a gyártó szervizébe küldtük javítésra. A javítási végszámla 670 000Ft(!)volt. Mellékelve a német nyelvű munkalap, ahol tételesen felsorolták a 2 db csapágyat, porvédőket,csapágykitámasztó rugókat, és az elvégzett részmunkákat. Egy új motor nem egészen 1 milla lett volna, 1 év garanciával...

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: nem tudjuk milyen motor, milyen felújítást végeztek rajta.
Kérj részletes árvetést az elvégzett javításról.
Azt is ideírhatnád, hol, kik kértek ennyit.
Ebből az összegből vonj le 27 %-ot, a nettó árhoz.

Bálint

0

Sponsored links