You are here

BMW E46 telefon kihangosítási hiba

8 posts / 0 new
Last post
mzsolt04
mzsolt04 picture

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy foglakozott-e már valaki a BMW-s (E46)telefonkihangosítással?
A problémám az, hogy amikor hívás érkezik , felveszem a multikormányon, és nem hallom a hívó fél hangját, magyarul a telefon kihangosítást, a mikrofon az működik, mert engem hallanak a hívott telefonról! A monitoron a híváskor megjelenik a tel szám, ill. a kis hangszóró jele is (mint kihangosítás). Sok mindent átnéztem már, sajnos nem találom a megoldást.
Előre is köszi

Üdv. Zsolti

Comments
kolya61
kolya61 picture

Szia !
A hangerő fel van húzva ???
Ugyanazzal a gombbal emelhető mint a rádió hangereje , de csak telefon módban.

Üdv! Miki.

0

mzsolt04
mzsolt04 picture

Szia Miki!

Természetesen ezeket az "alap" dolgokat kipróbáltam már a legelején, amikor "beélesítettem" a telefon rendszert.
Amire te gondolhatsz, az a multi kormányon, a hangerőszab. gombok, amik valóban a rádió,telefon,cd stb... hangerejét állítja. Itt a vezérléssel lesz gond szerintem, (On-Board Monitor) de sajnos a service menübe sem tudok belépni, pedig a dokumentáció szerint járok el! Lehet még ludas, a Radio Modul is, ami tulajdonképpen a bejövő jeleket erősíti ki (radio,navi,tv,cd,telefon). Még túlórázunk rajta egy kicsit! :D

Üdv! Zsolti

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Zsolti !
Én is a kormányra gondoltam , vagyis arra a gombra. Ha minden utasításra reagál a hangosítóeszköz , csak a telefonra nem , akkor cserélve volt valami a BMW-ben és meg kell tanítani az új eszköz használatára .
Ha nem boldogulsz , beregisztrálok egy BMW fórumra , mert csak úgy adnak infót ha regisztrált tag vagy , de ezzel nem lesz gond , mert én is BMW-s vagyok ....

Üdv! Miki.

0

mzsolt04
mzsolt04 picture

Szia Miki!

Tegnap sikerült a Board Monitorból előcsalni a Szerviz menüt, és ott automatára van állítva a telefonos kapcsolat felismerés! Valóban volt cserélve a kézibeszélője, de azzal sem működött a telefon kihangosítás része!
Ajánlotta egy ismerősöm az akku sarú levételét is ( gondolom Hard Reset :D ) ezt is ki fogom próbálni. Ha nem boldogulok, akkor beszélünk a BMW fórum témáról.
Nagyon köszönöm!

Üdv! Zsolti

0

mzsolt04
mzsolt04 picture

Szia!

Sajna nem jutottam előrébb! :( (Talán annyi értelme volt az egésznek, hogy a szerviz menübe be tudtam állítani a kijelzőt, a nappali fényviszonyokhoz) Le vettem az akku sarút is egy pár percre, de azzal csak annyit értem el, hogy lehetett mindent újra beállítgatni :) Ami még támpont lehet, hogy a BMW EBA szerint, (ami az utólagosan beszerelt eszközökről ad instrukciót, rajzokat) van egy külön hangszóró, ami a telefon kihangosításra hivatott. Meg is találtam, gyári beszerelés, és hangszóró, de kábelt, nem találtam hozzá! Viszont legjobb tudomásom szerint a gyári rendszernél nem kell külön hangszóró, mert azt a Board Monitor vezérli, és a saját audio rendszerén kellene , hogy szóljon.

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Elvileg nem rakja ki minden hangszóróra (bár nem tudom hány hangszórós gyárilag), hanem csak a vezető felőli oldalra a kihangosítást.
Alapból ezen az oldalon szól minden hangszóróút a kimeneten?

Üdv,
Krisztián

0

mzsolt04
mzsolt04 picture

Szia Krisztián!

Ez a típus (E46 330ci 2001-es) hat hangszórós. Annyit tudok mondani, hogy a navinál, ha beszél a csajszi, akkor az összes hsz szól! tegnap ki is próbáltam. Az a furcsa, hogy a mic az működik, ha hívnak, csak a kihangot. nem hallom!

Üdv! Zsolti

0