You are here

JVC C-21ZE végtranyó pukk

12 posts / 0 new
Last post
Rattanee
Rattanee picture

Hátha valakinek volt ilyen gondja. Kapam egy TVt ami állítólag pukkant és nem indult többet. A biztosítéka rendben, a végtranyó mindhárom lába vezet. Mit nézzek meg a tranyó vezérlésén kívül ami elküldhette? Mivel lehet esetleg helyettesíteni a végtranyót, mert ilyenem pont nincs kéznél. Ez már tuti volt szervízelve mert csavarok hiányoznak, és 2SD1886-van benne, a kapcsrajz szerint meg 2SD1878 kéne legyen.

Illetve. Ezen nincs SCART bemenet. Valaki hátha ismeri a típust és meg tudja mondani hogy RGB jelet tudnék e adni a kaszninak valahogy?

Előre is köszi.

Comments
Rattanee
Rattanee picture

Na szóval... BU508DF berak, bekapcs, semmi. Rámérek, mindhárom láb vezet. Kiveszem, tranyó OK. Rámérek a panelre, mindhárom láb között vezet. És akkor jön a poén. Sorkimenőt megnézem, az egyetlen NC láb kivételével mindegyik láb között 0.6-4.3 ohm van. B+ és kollektor között még OK hogy van valami, de a kollektor lábról mérve, minden lábhoz 4.5 ohm alatt van. Nincs nagy tapasztalatom sorkimenő méregetésben, de elvileg ugye ez a primer oldala a sorkimenőnek, ami még a 3-as lábhoz csatlakozik. Minden más elvileg szekunder, tehát nem szabadna semmit mérnem köztük, csak max nagyon nagy ellenállásokat az áramkör többi része miatt ugye? Azt hiszem ez azt jelenti hogy a sorkimenő kuka.

0

city217
city217 picture

Stia.
Csináld azt hogy a trafó lábairól leszippantod a cint és úgy mérsz rá "sípolóval". Nem kell mindet, de ha rossz akkor már csak ki kell dobni.
Üdv.

0

Rattanee
Rattanee picture

Ki is vettem végül, így úgy tűnik rendben van, de nem foglalkozok vele többet egyenlőre. Megnéztem a képcső lábkiosztást, még az is stimmel, uh konkrétan csak ráakasztottam egy Hantarex kasznit és le van tudva a dolog.

Ha valakinek kell esetleg a TV elektronika az jelezze, én nem foglalkozok vele, max majd ha nagyon sok felesleges időm lesz.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

A szokásos. Sor tranyó nélkül indítsd el (ha kell, akkor műterheléssel) és a tápot ellenőrizd, mind üzemben, mind készenlétben. A sortranyó melletti kondi lehet még rossz, no meg a trafó is.

Gondolom rajzod van. Itt is fent van, itt meg egy orosz leírás:
http://monitor.espec.ws/section1/topic129569.html

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét!

0

Rattanee
Rattanee picture

Ha a BU-val nem indul vagy elküldi azonnal akkor megnézem műteherrel is, meglátjuk mi lesz. De az SMPS szerintem rendben van, igen jó kondik vannak benne végig, semmi púpos vagy gyanús nem láttszik.

0

city217
city217 picture

Szia.
S2000 biztos van a háznál és nem kell rögtön bántani a trafót, lehet csak elfáradt a tranzisztor, vagy az impulzus kondik valamelyike.
Üdv.

0

Rattanee
Rattanee picture

Sajna nincs. Hantarex meg Wells-Gardner monitorokat szoktam javítani, abba meg BU508DF-et illetve C3686 megy, de abbol is cask BU508DF-em van. Ahogy nézem az adatlapot, a különbség annyi hogy a BU508DF már 1V-al szaturált, a 2SD1878 meg 5V-tól. A többi adat nagyjából azonos vagy jobb a BU javára. Azt hiszem bepróbálkozok egy BU508DF-el, max elpukkan hamar, akkor meg így járt.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Egyébként mértél már tápfeszeket? Nem biztos, de lehet, hogy fontos lenne, nem?

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét!

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Lehetséges ok a sortrafó menetzárlata.

0

GorogK
GorogK picture

Szia
Eloszor inditsd el a tv-t utanna johet az rgb-jel

0

Rattanee
Rattanee picture

Azért érdekes a dolog mert ha nem tudok bele RGB-t etetni, akkor a képcsőre ráaggatok egy Hantarex CGA monitorkasznit és használom azzal. Csak a jó Toshiba képcső miatt érdekel a dolog :) Ahogy elnézem lehet bele RGB-t tolni, a procin ugyanis van RGB bemenet (amit talán teletext használna? nem tudom) csak a processzorban a szinkron szeparátor érdekes módon van bekötve, nem tudom hogy mennyire dolgozna jól ha lekötném a most ott levő cuccokat és terminálás után simán odavezetném a kompozit szinkronjelet.

0

Sponsored links