You are here

Samsung HT-X30 HELP!!!

7 posts / 0 new
Last post
bandi10
bandi10 picture

Sziasztok. Már múltkor írtam erről a csodáról, ami teljesen véletlenszerűen kikapcsolt. Frissítettem a cuccost, két napig ment is gond nélkül, aztán ennyi.Most csak ki és bekapcsolni, valamint funkciót váltani lehet, nincs logó, nincs semmi hang, és kép a DVD állásban nem nyílik a tálca, nem mozdul semmi, mindeközben a kijelzőn ott van, hogy loading. Távirányítóra nem reagál. Lehet ezeknek egyáltalán valami rejtett opciója, ahol esetleg usb-n keresztül újra lehetne frissíteni? Érdemes vele szívni, vagy inkább kuka. Sajnálom pedig, mert az egyik barátomnak ígértem, hogy megsasolom, kezdetben tápgyanús volt, megköszönnék minden segítséget.
:help: :help: :help: :help: :help:

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz bandi10!
Pedig ez most is táphibának tűnik.
Üdv:
exGelkás

0

bandi10
bandi10 picture

Szia exGelkás. A tápot végignéztem újra, ugye ez egy kettős táp, a nagyobb teljesítményű rész az audiorendszernek melózik, egy darab dróttal a P/ON vonalat +5V-ra kötve el is indul. Minden tápvonalra műterhelést kötöttem, a tápfeszek a rajz szerinti értékeket mutatják. A többi panelt is végigmértem, minden tápfesz OK. Nem lehet, hogy lehalt a FlashROM? Vagy esetleg prochiba?

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz bandi10!
Csak az az egy dolog szól, a táphiba ellen, hogy a frissítés után rendesen működött. Mivel a mechanika semmit nem csinál, annak ellenére, hogy tájékoztat arról, hogy load, szét kellene nézni, a motorok meghajtása körül. Küld-e a proc utasítást a drivernek? Tekerd be kézzel az olvasófejet, félállásba, és győződj meg arról, hogy visszamegy-e alaphelyzetbe.
Üdv:
exGelkás

0

bandi10
bandi10 picture

Megnéztem azt is. Azért gondolom, hogy szoftveres hiba, mert a proc nem küld ki jeleket. Leválasztva a motor drivert, majd drótozgatva pörögnek a motorok.Végálláskapcsoló jó, a proci mégse veszi figyelembe Meg aztán az is emellet szól, hogy a végfokokat sem engedi megszólalni, nincs a tunernél adatforgalom, az SDA, SCL 1,8 volton áll. Nézegettem pár fórumot, hogy lehetne esetleg a FlashROM-ot újraírni, mert szerintem ott van gáz, de nem lettem okosabb. Lehet, hogy a gyártó tud ilyen ROM-ot küldeni!?

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz bandi10!
Ez esetben megkérdőjelezhető a gazdaságos javítás.
Lehet, hogy valakinek van egyébb okból kidobásra váró ilyen masinája.
Üdv:
exGelkás

0

bandi10
bandi10 picture

Majd körbenézek. Mindenesetre köszönöm a segítséget. Azt hiszem most ebédelek, aztán bedurrantok két-három sört. További szép napot.
Bandi10

0