You are here

Bosch mosogatógép zárlatos (DE NEM ZÁRLATOS!) Esetleg néha, de nyoma nem marad... (lezárva)

15 posts / 0 new
Last post
MZperX
MZperX picture

Szép napot! Típus lényegtelen, a kérdés elméleti: a keringető motor kondija, ha átüt, leverheti-é a biztosítékot? Szerintem nem értem, ismerősöm állítja, motorkondi cserétől szűnt meg a jelenség.

A cím így már jobb, de mi a kérdés? Amennyiben valami zárlatos, akkor az működésbe hozza a védelmet. Pont.

Átmásolva egy friss beírásból!
"A lezárt topikok közt látható az eredeti téma, hasonló címmel. Lezárásra került. Ennek ellenére ideírom a megoldást, hisz úgy illik. A vizet alulra-felülre váltogató ízé szivárog, beázik, és kívülről láthatatlan, mérhetetlen módon, néha veregeti a villanyórát. Aztán egy hétig megint megy. No, Minden jót, Mindenkinek!"

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

A cím megadáson nem nyitok vitát. Tetszik, nem tetszik kénytelen leszel olyan címet adni, amit még én is meg tudok érteni. Mivel kissé értetlen és nehézfejű vagyok, a szakmai hiányosságaimról nem is beszélve, így borítékolható a későbbi egyet nem értés előfordulása. Tekintettel a Tanyán betöltött eltérő pozíciónkra javasolni bátorkodom, a szabályzat betartását. Részemről jelen ügy és a topik lezárva.

Üdv! Kalex

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia MZperX !
Ahogy értelmezem felvetésed , hol van zárlat és veri a biztit , hol nincs zárlat és müxik a gép !
Na volt már nálam is ilyen gép / kb egy hónapig szórakoztam / Végül a hálózati zavarszűrő kondi
időnkénti át ütése volt a hunyó.
Azóta csináltam hozzá egy kondi vizsgálót ! / Nem elektrolit /

Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

MZperX
MZperX picture

.....Ja, és még egy mondat arra, hogy "amennyiben valami zárlatos, akkor az működésbe hozza a védelmet"... VAGY NEM! Erre az esetre szerintem mindannyian láttunk már sok szép szenes példát.

0

MZperX
MZperX picture

Üdv' Mindenkinek! "VALAKI" megint belejavított a címbe, pedig NEM VÉLETLENÜL írtam ahogy írtam! A gép ugyanis NEM ZÁRLATOS. Jelenleg újabb kondicsere után az EREDETI kondi van benne és megy. Amúgy a testzárlat-fémházas kondi oké, a kérdés az lett volna, ha a kondi a két lába közt zárlatos, akkor mi van? LÁTOTT E MÁR VALAKI OLYAT? És (O:K:, nem írtam típust, bocs!), nem mechanikus vezérlésű a cucc, szóval a motor túlzott áramfelvétele nem az elektronikát nyírná ki???

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Más VALAKI, már megint nem olvas, csak ír! Figyelmébe ajánlanám az eredeti beírást! "a keringető motor kondija, ha átüt, leverheti-é a biztosítékot"
Jó hogy tudjuk, mit felejtett el más VALAKI megkérdezni: "a kérdés az lett volna, ha a kondi a két lába közt zárlatos, akkor mi van?"
Amennyiben más VALAKI képtelen megfogalmazni a kérdését, korrekt érthető formában, akkor vegye igénybe írástudó(k) segítségét. Ajánlom figyelmébe MINDENKINEK Hofi aranybecsű szösszenetét: "- Mennyi?, - Harminc, - Mi harminc?, - Mi mennyi?"

Üdv! Kalex

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Már megint igazad van! Vagy nem? 1. Három ember közül három értette a kérdésem, ELSŐRE!, mint ahogy a válaszolók többsége is. 2. A fémházas kondi variációra a kérdés feltevésekor valóban nem gondoltam, lévén a gépek többségében műanyagházas, azoknál pedig az "átüt" CSAK A KÉT LÁB KÖZT ÉRTELMEZHETŐ! 3. Az imént egy vidéki programozó úr mondá, (de mondom én is), miután látta eme színvonalas topikot: "Teljesen megalázó, hogy hülyének néznek, mintha óvodás lennél, aki nem tudja leírni amit akar." Már egyszer tisztáztuk: Ugyanazt a valóságot más szemmel nézzük, másként látjuk és értjük -ajánlott olvasmány: Proust Az eltűnt idő nyomában-. És ami szerintem ebben az egészben az igazán elszomorító: írásaid, utalásaid alapján pontosan azon "írástudó" emberek közé sorollak ahová -bocs', ha most kissé nagyképű leszek!-, magamat is sorolom. Részemről a téma ÚJFENT, IGEN HOSSZÚ IDŐRE LEZÁRVA!

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Ha a kondi zárlatos, akkor áll a motor, búg és melegszik.Semmit nem ver le. De rohadt egyszerű: zárd rövidre a kondit, és meglátod. Gyorsabb - és pontosabb, mint itt érdeklődni... :-D

Sanyi

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Kösz' a tippet, de talán mégis inkább kérdezek, nekem egyszerűbbnek tűnik, mint a leégett elektronika helyett másik után rohangálni, lévén a triak halálát a proc. nem mindig éli túl, a Bosch úgy hatvanezerért ad egy újat, a bontónak ha van akkor "csak" ötezer, node az meg Dunaharasztiban van.

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Üdv!

Miért ne verné? Különösen, ha fémházas, és a mocira van rögzítve... :-)

Sanyi

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
Ha jól hozzávágják a megszakítóhoz, akkor is leveri :)
Ha csere után megjavult, akkor elég valószínű, hogy az volt az ok.

Üdv: Jácint

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Jaca !
"Ha jól hozzávágják a megszakítóhoz, akkor is leveri" :lol: Én, egy 25uF -al a szomszédomat is le tudom verni, de még a villanyszerelőt is, ha anyázik !
A témához : Ha egy kondi zárlatos , akkor a motor segédfázis tekercse is ugyan azt a fázist kapja, mint a fő fázistekercse és ilyenkor lesz nagy fogyasztás is ....., végeredmény túlfogyasztás , védelem lekapcsolja a fogyasztót , mert különben a paksi turbina lelassul és az 50 Herz lejjebb megy .... :hmmm:

Üdv! Miki.

0

MZperX
MZperX picture

Hali! Az általad említett esetben jelentősen megnő a motor áramfelvétele. Mondjuk egy-két amperről öt-hat-hétre. De hol van ez még a 16A-s kismegszakító kikapcsolásától? Paksról már nem is beszélve...

0

robit64
robit64 picture

A vak komondor hozzá vágta a fogyasztás mérő alatti kismegszakítóhoz a kondenzátort. Aminek következtében az eltört, leverődött és hozzá férhetővé vált a méretlen fővezeték. A kiszálló villanyrendőrök, amikor meg látták a vak komondor mancsában a zárlattól kormos kondenzátort hanyatt homlok el menekültek.
Bocsi de ez jutott eszembe erről.
:)
üdv...

A söröskorsó nem viccből van!

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Hali!

Te nyertél, erre a variációra nem gondoltam. :-D :beer:

Sanyi

0

Sponsored links