You are here

Innowert plazma TV pukkant, majd buffer csere után tápzárlatos (Samsung S42SD-YD05 PDP) - MEGOLDVA

4 posts / 0 new
Last post
Rattanee
Rattanee picture

Na szóval adott ez a TV. Az egyik Y buffer füstölve távozott az örök vadászmezőkre. Y-SUS-on elvitt egy fetet meg pár kondit magával. Külföldről beszereztem egy tesztelt jó Y puffert 7000 Ft-ért, kondikat fetet újra cseréltem, bekapcs, a TV indult, de színkavalkád volt a kép (full fehér és absztrakt színezetű kép között "hullámzott" folyamatos átmenetben). Rámértem a tápkra, VS alacsony volt, maximumra tekerve a beállító potit épphogy 170V volt, amikor ki is kapcsolt a cucc. Biztosíték elment, tápban az egyik ellenállás szakadt, két fet full zárlatos, ki is vannak nyílva. Sajnos így most nem tudom hogy a két fet volt alapból gyenge, vagy valami túlterhelte még a Y-SUS-ról. Valakinek valami tipp? Most próbálok új tápot vadászni bele hátha van valakinek. Esetleg valakinek volt már ilyen gondja, van valami tippje hogy mi a búbánat lehet még problémás?

Előre is köszi az infot.

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Gratulálok, ezt ügyesen megoldottad! :oke:

Itt köszönni szokás, persze ha csak magaddal kívánsz beszélgetni, akkor nem muszáj.

Üdv:
Fülesmester

0

Rattanee
Rattanee picture

Na szóval, sikerült egy cseretápot szerezni, kimértem hogy minden jó, aztán sorba ráaggattam mindent hogy megtudjam hol van a zárlat ha még van esetleg valami, de semmit nem találtam. A TV bekapcsol, de csak egy hófehér képet ad semmi mást. Valakinek van tippje hogy mi lehet még a gond?

0

Rattanee
Rattanee picture

Alapos szentségelés után lebontottam az egész elektronikát megint, és kiderült hogy csak az én süketségem volt a ludas. Mikor először nézegettem, a Logic Main-t szervízmódban felejtettem, ami csak egy fehér kép. Visszaállítottam a DIP kapcsolókat és némi csavarozgatás után egyből elindult :)

0