You are here

Monochrome LCD kijelző probélmák

4 posts / 0 new
Last post
Zolysys
Zolysys picture

Sziasztok!
Adott pár LCD kijelző. Nem tv stb más.
problémám a következő.
a kijelző lap és a nyák között van egy toldás ahol a 2 fólia kábel mintha össze lenen sütve vagy ragasztva vékony vezető ragasztóval. Namármost ezek elengedték egymást így a kijelző csak háttérvilágítás megy.
Szerintetek ezt mivel hogyan lehetne megoldani?
Zoly

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: vezető ragasztóval.
Pl:

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=588328
vagy:
Ablakfűtés javítóval.

Bálint

0

VaZso
VaZso picture

Szia!

Én egy ilyen kinézetű "vezető ragasztót" próbáltam egyszer, (az legalábbis) sokra nem jó.
Kb. a "forrasszunk össze egy LED-es kapcsolást a levegőben"-t helyettesítendő "ragasszuk inkább össze" kategóriát képviselte.
Fóliát szerettem volna vele pótolni (a beszáradt tubusom kiváltandó), de mivel kis távolságon is túlságosan nagy volt az ellenállása, inkább letettem róla - arra teljesen alkalmatlan volt.

Ellenben lehet kapni - leginkább aranyárban, ill. nagy mennyiségben - vertikálisan vezető ragasztócsíkot, csak meg kell nézni, milyen paraméterekkel bír /vezetők vastagsága, ill. azok sűrűsége).
Ha valaki tud szerezni olyat, ami sűrű érintkezőkhöz is használható, kérem, keressen meg - 3M-nek vannak ilyen szalagjai, típusszámot is találtam hozzá... egy TFT panelem javításához jól jönne...

0

Zolysys
Zolysys picture

Conrad.hu - Tele ötlettel
Nem javaslom a ragasztót, mivel a szalagkábelen az érintkezések nagyon közel vannak egymáshoz és így könnyen rövidzár keletkezhet, inkább szakember segítségét kellene kérni, hogy a károsodást elkerülje
Üdv, Conrad
:S

0