You are here

BGA állomás vásárlás. Milyet érdemes?

3 posts / 0 new
Last post
Tomee
Tomee picture

Üdv Mindenkinek!

A tanácsotokat szeretném kérni BGA állomás vásárlással kapcsolatban. Egy egyszerű, olcsóbb gépet szeretnék venni, amivel el lehet kezdeni megtanulni az alapokat. Van itthon kb. 50-60 db hibás laptop alaplap. Azokon kísérleteznék, gyakorolnék. 90%-ban vga hibásak, ezeket próbálnám reballozni.
A kiszemelt egy Puhui T862++. Mennyire elég ez a masina? Érdemes megvenni, vagy esetleg tudnátok ajánlani jobbat hasonló áron? Esetleg valakinek van tapasztalata vele?
Nagyon komoly gépet kezdésnek nem szeretnék, ki tudja mennyire jön majd be a dolog.

Előre is köszönöm a segítséget!

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Én dolgozok BGA-kkal, ránézésre jó az állomás, bár a nagyobb felületű alsó fűtés nem lenne rossz. Ami kritikus, az az hogy tudni kell, hány fokos a panel, és mikor olvad meg a forrasztó-ón. Újragolyózást mi nem használunk, új BGA-t teszünk fel. Kell még olyan folyasztó szer, ami maradvány nélkül távozik. A zselék szerintem nem a legjobbak ilyen célra. Az állomás, amit mi használunk, rendelkezik egy kerámia alsó fűtéssel, egy a panel furatgalvánjába dugott hőmérő szabályozza ennek a fűtését, és van egy felső infra fűtése, ennek szabályzása egy a BGA felületét mérő pirométerre van bízva. Nos, tapasztalatom szerint egy szabályzott hőlégfúvó jobb lenne felülre, vagy legalább is olyan felső melegítő eszköz, ami meleg levegőt áramoltat a munkadarabra.

Amúgy túl van misztifikálva a dolog, egy sima rezsó, ami alulról melegít úgy 200-230 fokon, meg egy jó széles szájú meleglevegős forrasztóeszköz, és fel lehet rakni hibátlanul egy BGA-t. A kritikus pont a jó golyózás, a jó flux és a rendkívül jól letisztított forrpadok.

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

0