You are here

SAMSUNG CK-566BT nincs kép, fény van -Megoldva-

5 posts / 0 new
Last post
Kis Kíváncsi
Kis Kíváncsi picture

Sziasztok!
Hozzám került egyik munkatársam TV-je. Elmondása szerint magától kikapcsolt, a készenléti LED se világított. A sorvégtranzisztor volt zárlatos. Cseréje után néhány másodpercen belül a nagyfesz áthúzott a sortrafó magra, sorvég újra zárlatos lett. A sortrafót jobban megnézve látható volt a szikra útja. Új trafót 14000Ft körüli áron találtam, így egyenlőre azt nem kérte. Olvastam itt a Tanyán, hogy ideiglenesen jó az FBS ragasztóval való szigetelés. Megtisztítottam és bekentem a nagyfesz kivezetés környékét, cseréltem a tranzisztort, azóta nincs áthúzás.
A TV feléledt, hang van, csatornák válthatók, a távirányítóval is kezelhető, egyedül a kép nincs csak fehér képernyő. (Az OSD se látható.)
A videó erősítő TDA6108JF, a proci TDA8844 S1. Hogyan dönthetném el melyikük a hibás?
Üdv.: István

Comments
Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

A javításhoz hozzá tartozik a táp ellenőrzése, javítása is! A feszeknek készenlétben és működés közben is megfelelőeknek kell!!! lenniük.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Az IC-k lábainak üzemi DC szintjeit ellenőrizve dönthetsz, de az áruk is szempont lehet a csere sorrendjében, ugyanis az RGB végfok IC sokkal olcsóbb.

Üdv:
Fülesmester

0

Kis Kíváncsi
Kis Kíváncsi picture

Sziasztok!
Először is köszönöm Fülesmester segítségét.
A leírtak szerint végigmértem mindkét alkatrészt. Az ellenállás értékek a jelzett tartományba estek, de a TDA8844 RGB kimeneti feszültségei 0V-on voltak. Videó végfok bemenetén lévő 1kOhm-os ellenállásokat kiemelve se lett nagyobb. A kiemelt ellenállásokon át egy külső jellel vezérelve mindhárom szín külön-külön vezérelhető. Ezek alapján a TDA8844 a hibás ,munkatársam a javítást viszont nem kérte, inkább nálam hagyta TV-jét, ezért félre tettem, s ezért nem is jelentkeztem. Az ünnepek alatt bontogattam paneljaimat,s találtam TDA8843-at. Ezt beletéve tökéletes lett.
Üdv.: István

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Gratulálok! :oke:

(nm)

Üdv:
Fülesmester

0