You are here

Medion asztali számítógép indulásnál lefagy Megoldva

44 posts / 0 new
Last post
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok.
Medion 3500 P4-es alaplappal szerelt gép indulásnál lefagy. Addig jut el, hogy leellenőrzi a perifériákat és ennél a képernyőnél lefagy, ezután már nem reagál semmire és semmilyen gombkombinációra csak kikapcsolni lehet. A biosba sem lehet belépni. A tápfeszültségek jók ventillátorok forognak. Mi okozhatja a problémát? Köszi.

Comments
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok! Boot sector vírusos vagy sérült volt. Próbáltam xp telepítő lemezzel helyreállítani de rendszergazda jelszót kért amit nem tudott a tulaj , így maradt a c partíció formázása utána már felment rá az új xp és már megy két rammal is, tehát nem hardveres hibája volt.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"biosba sem lehet belépni"...ez fura, talán csak lassú voltál, vagy nem megfelelő billentyűt nyomtál volna meg...?

Üdv: uniman

0

gyimi1
gyimi1 picture

Hali. Később írtam, hogy a régi win98 hdd-vel be tudok lépni a bios-ba.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"A HDD és az öreg vinyó /HDD/ közt mi a különbség?"
Az egyikről talán hiányzik ez?:

"YoYo" boot sector virus más néven Tenesmus.1271

Üdv: uniman

0

gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok!
Először is köszi, hogy foglalkoztok a problémával. Kicseréltem a tápot egy biztosan működő másikkal ami még nagyobb teljesítményű is továbbá kicseréltem a bios elemét újra továbbá kicseréltem a hdd kábelét egy zsír új 80 eres kábelre(eredetileg is 80 eres volt benne) plusz kicseréltem a ramot egy jól működő 512Mb-os modulra(gyárilag is ekkora volt benne, az 1Gb-osat később vették bele) és bármelyik foglalatba rakom nem változik semmi.Csak azt nem tudom, hogy ha a win98-as vinyóval indítom, akkor miért nincs hiba. Azóta próbáltam másik win 98-as vincsivel is és azzal is megy de csak ha egy ram van benne és mindegy, hogy 512megásat vagy 1gigásat teszek bele és az is mindegy, hogy melyik foglalatba rakom. Ha újabb xp-s vinyót kötök rá akkor viszont a korábbi belinkelt képnél lefagy. Még annyit kérdeznék, hogy mit jelent a belinkelt kép legalján a YoYo felirat mert ez az utolsó amit kiír. Köszi.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Én azért addig nem lépnék tovább, amig ESR mérővel meg nem mértem az alaplap összes ELKO-ját és ha van hibás vagy gyenge, akkor azt ki nem cseréltem!
Üdv: lizakl

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Azt a lap írja ki? No ilyet még nem láttam.. Be jojózott. Nem tudom.

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Hali.
A WIN98 álltalános alaplapi WDM-ket használ. Az Xp DRV-ket. Nem mindegy, hogy az alaplapi DRV-k AMD-procihoz,
vagy Intel procihoz van fölrakva az ominózus vinyón. Megoldás, ha TELEPÍTŐRÖL indítod, és egy nem használt vinyóval kipróbálod, új Xp telepítéssel mit csinál. Lehet az eredeti telepítés meghibásodott! A régi alaplapok
kényesek az Xp-re.
Üdv. az öreg.

0

Tranzix
Tranzix picture

Üdv!
http://pcforum.hu/tudastar/37418/Yoyo+Mitol+doglik+a+gep.html
http://forums.techguy.org/virus-other-malware-removal/662182-yoyo-boot-s...
"Volt ez a probléma úgy tűnik, ma az én in-törvények számítógép, amely fut Vista Ultimate. Én Keresés a Google, és megállapította, ez a téma, és azon tűnődött, ha volt szerencsém elérése a meghajtó megfelelően. Után 5 óra keresgélés, és próbálja számos lemez, sikerült eltávolítani a yoyo (végtelen helyett o) segítségével a Windows 7 helyreállító lemezt, és a Bootsect.exe fájlt a parancssorból. Követtem utasításait, hogy ha adott a Microsoft által a programokról súgó fájlt, és állította be, hogy visszaállítsa a boot szektor és az MBR-t a vista. Azt hiszem, ha egy Vista/Win7 helyreállító lemezt lehet futtatni a parancssort, és futtassa bootsect /? így el tudja olvasni a szükséges beállításokat, és remélhetőleg javítani a boot szektor és az MBR-t, hogy azt a gép újraindításához. Azt hiszem, hogy helyrehozza boot sector / mbr xp van: bootsect / NT52 C: / mbr"
http://www.howtogeek.com/forum/topic/pc-will-not-boot-stops-at-pool-data...
-Bootolj be windows7 telepítő lemezről
-Válaszd a Hibajavítás (Repair your computer) lehetőséget
-Válaszd a Parancssort (Command prompt)
-Írd be:
c:
cd boot
bootsect /nt60 c: /force /mbr
bootrec /rebuildbcd
-Indítsd újra a gépet
http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH126257

0

Vajk959
Vajk959 picture

Sziasztok!

Véleményem szerint, mivel már többször átolvastam a topikot, két egymástól független hiba van a rendszerben!

1. gyimi1 korábban azt írta, hogy bármelyik rammal megy, de mindig csak az egyikkel magában. A neten utánna nézve ez tulajdonképpen egy Intel 845-ös chipszettel szerelt alaplap, ami a DDR1-es memóriákból maximum a 266MHz-eseket (2 x 133MHz) tudja kezelni. Valószínüleg egyforma modulokat szeretne látni (sebesség, időzítés, tároló kapacitás, egy oldalas - két oldalas felépítés, stb), mert valóban háklis a ramokra. Eredetileg ezt a gépet a net szerint 1 db. 512MB-os rammal szerelték. Új, márkás ramot venni bele manapság nem egyszerű dolog és még drágább is mint pld. DDR3-at.

2. A BIOS sajnos nem látja a 137GB-nál nagyobb vinyókat, mert hiányzik a 48 bites BigLBA támogatás. Megfelelő bios frissítés nemigen van hozzá. Ezért görcsöl az LBA-val és csak 136GB-nak látja a mellékelt képen a vinyót. A meglévő win98 mellé hiába tennéd be slave-nek, nem tudnád megformázni mert az sem látja a 137GB fölötti részét, legalább XP SP1 kell neki, vagy live cd.
Én az egyszerűség krdvéért letöltenék egy tetszőleges 200MB körüli magyar nyelvű PUPPY-Linux live cd-t és kiírmám egy cdrw-re. Egy rammal elindítanám agépet és bebootolnék a live Linuxal. (kb. 3 percen belül működőképes oprendszered van grafikus felülettel, csak a ramban fut, sehova nem ír semmit, de írja-olvassa még az ntfs fájlrendszert is. Le is törölheted a működőképes bármilyen windws könyvtárat 2 kattintással, mert ő is megkérdezi, hogy biztosan akarod-e. Szóval nem árt odafigyelni, még a fájlkezelőben is. A start menű szerúen előhívhító programokban megkeresed a G-Parted particionáló programot. Csinálsz a nagy wincseszterre az XP-nek 30GB ntfs-re formázott elsődleges partíciót és aktívvá teszed (boot jelölést állítasz be neki a Partício menüben). Kiveszed a linux cd-t és beteszed helyette az XP telepítőt és újra indítod a gépet mentés nélkül. Ha nem akarsz vele sokat szórakozni, akkor a Reset gomb is megteszi, úgy is csak a ram-ban fut a linux. Az XP telepítőnek látnia kell a 30GB-ot és fel is kell simán települni. Ha már fut az XP akkor a saját lemezkezelője megformázza a lemez maradékt úgy ahogy ő szereti és amennyit lát belőle.

Legalább is szerintem...

Vagy zárlat, vagy szakadás, vagy valami...

0

Razel
Razel picture

0

Vajk959
Vajk959 picture

Szia!

Remélem nem keverem, mert ezt olvastam lejjebb:

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/medion-asztali-szamitogep-indulasn...

Vagy zárlat, vagy szakadás, vagy valami...

0

taurus66
taurus66 picture

Hali !
Ne erőlködj fölöslegesen, van 30 év rutinom a számítógépek területén. A lényeg, hogy gagyi, névtelen alaplapod van, ami válogat a RAM-okban. Ez a hiba lényege.
Vegyél márkás RAM-ot,KINGSTON ( örökéletgaranciás ) azzal menni fog. Ha azzal sem. alaplap kuka, vegyél ASUS-t vagy hasonlót, azzal nem lesz bajod!

Üdv: Taurus

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Hááát.... ez így eléggé leegyszerüsítése a dolgoknak!(Megy-Nem megy, kuka) Ha eddig jól működött, akkor vajon mitől kezdett el "válogatni" az alaplap a RAM-ok között? ESR mérővel méregesd csak meg az ELKO-kat az alaplapban, szerintem fogsz találni köztük gyengét, azt cseréld ki! Ha az ELKO-k jók és mégsem indul, akkor kérj kölcsön egy viszonylag új, hibátlan tápegységet és nézdd meg azzal!
Üdv: lizakl

0

cssztivi
cssztivi picture

Igen valóban.
Nekem kétszer fordult elő ilyen. Egyszer táp miatt, egyszer meg vinyó miatt.

0

robit64
robit64 picture

szia
Szalag kábelt cseréltél már? Ennek a hdd-nek már 80eres kábel kellene, a régi 40eres nem biztos hogy jó.
üdv. (LBA -ra ha át állítottad az jó, de az UDMA 100 hogy honnan jön azt nem tudom, ha a bios annak ismerte fel akkor lehet hogy annyi de egy ekkora hdd már ATA 166 kellene legyen, igaz lefele kompatibilisnek kell lennie. )
üdv

0

elliot
elliot picture

Szia!

A képen feltűnt hogy a vinyó nem LBA módban van. Be kéne állítani a BIOS-ban hogy LBA módban kezelje a rendszer. Jártam már úgy hogy az automata mód a BIOSban LRG módba rakta és a Windows nem akart indulni. Átállítottam és ment.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia.
Phoenix bios van benne és ilyen állítási lehetőséget nem találtam.

0

elliot
elliot picture

Hali!

A phoenix bios Standard CMos features menüjében találod a vinyókat. Ha ott rányomsz arra amit át akarsz állítani akkor kiadja a tulajdonságait. Ott az Access mode-ot át kell állítani LBA-ra.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia. Átállítottam LBA-ra. Most ugyanaz a képernyőképig jut el de teleszemeteli színes karakterekkel. Akkor ez proci vagy ramhiba?

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

HDD nélkül le fut rendesen a POST? Ha igen, akkor indíts el rajta egy live opot!

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

gyimi1
gyimi1 picture

HDD nélkül sem fut, viszont az öreg vinyóval windows98-al hibátlanul megy.

0

city217
city217 picture

Szia.
A HDD és az öreg vinyó /HDD/ közt mi a különbség?
Próbáld meg második vinyónak berakni és formázni, ha ez meg van akkor telepíteni erre a HDD-re.
Egyszerűen ezt a vinyót nem ismeri fel, nem jól dugtad vagy nem master-on van.
Üdv.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

HDD nélkül hol fagy le?
http://img248.imageshack.us/img248/5457/medion3500.jpg

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

gyimi1
gyimi1 picture

0

gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok.
Még szivat a gép. Leszedtem róla mindent csak a proci memória és a videókari (nincs alaplapi videómeghajtó)maradt benne de így sem indul. Van egy régi vinyóm win98 van rajta azzal pedig simán működik de csak úgy, hogy ha csak az egyik memória foglalatban van memória(egy 500megás és egy 1 gigás kártya van benne és mindegy, hogy melyiket rakom bele és mindegy melyik aljzatba).
A saját vinyójával pedig elakad a linken látható képnél. http://kepfeltoltes.hu/view/140202/IMG_20140202_150847_www.kepfeltoltes....
A saját gépemből átrakva a vinyót azzal sem megy.
Ha van valakinek ötlete légyszi írja meg. Köszi és további jó pihenést.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!

"A saját gépemből átrakva a vinyót azzal sem megy."

Ácsi! A betölteni kívánt XP azzal a konfigurációval volt telepítve? Mert utólagos proci és egyéb cserék vagy idegen gépből átrakott, azon telepített OP rendszer estén nagyon nem szeret indulni az XP...

Üdv: Laci

0

Oscarrr
Oscarrr picture

Szia!

Próbáld ki másik tápegységgel, aztán örülj.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Mint a topikindítóban írtam a tápfeszültségek jók.

0

Oscarrr
Oscarrr picture

Szia!

Ennyi szarakodás helyett megnézhetted volna már egy másik táppal.
Köztudott, hogy a gép indításkor - amikor valamennyi hardvert inicializálja - veszi fel a legnagyobb teljesítményt.

0

cssztivi
cssztivi picture

Terhelések miatt kattan ki mindíg ugyanazon a ponton. Pillanatnyi nagy terhelés miatt lemegy a feszkó és eldobja.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Hogyan állapítottad meg, hogy "a tápfeszültségek jók"? Csak a feszültség megmérése nem biztos, hogy elég! Meg kellene működés közben nézni szkóppal, hogy mennyire hullámosak a tápfeszek!? Különösen a procit és a RAM-okat tápláló tápfesz a kritikus! Nekem az alaplapi ELKO-k hibája okozott ilyen hibát, de nekem láthatóan púposak is voltak az ELKO-k. Nálam azt csinálta, hogy két RAM-mal lefagyott, de egy RAM-mal ment szépen! A két RAM az ugye kétszer annyit fogyaszt mint az egy RAM, és annál a fogyasztásnál már nem szűrtek jól az ELKO-k.
Üdv: lizakl

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia gyirmi1 !
Azt nem írtad ,hogy milyen OP rendszerrel akad el!
A win98 más részét / kevesebb / használja a memóriának !
Valószínűsítem , hogy XP ami nem indul .
Szerintem memória hiba és nem feltétlenül csipogja ki az alaplap !
Jártam már így !
Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia. Igen xp van rajta.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Valami nem kerek.. Minek hagytál rajta HDD-t? Asszem azt is írtam, hogy szed le! Ha nem, akkor most!
A számítógép és az OP rendszer külön vizsgálandó ilyenkor..
A táp jó?
HDD nélkül be tudsz lépni a biosba? Ha igen, csinálj egy Bios resetet!
Ja! Az alaplapról húzd ki a kábeleket ne a perifériákból!

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

gyimi1
gyimi1 picture

Hali.
HDD nélkül is ott áll meg és kiírja, hogy disk boot failure, insert system disk and press enter.

0

Tranzix
Tranzix picture

Üdv!
IRQ11 nagyon túlzsúfolt. Hálókártya, hangkártya is kivan szedve?

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia.
Hangkártya nincs(alaplapi)hálókártya kivéve, flopy dvd kivéve.
Ha kell a win98-as merevlemezzel be tudok lépni a bios-ba.
A bios sem csipog semmit.

0

vertom
vertom picture

Szia!
Nálam is volt egy gép ezzel a problémával. Én is minimálisra redukáltam a cuccok számát ahogy boldogblog írta, és csináltam egy bios resetet. Ezután a gép felállt. Utánna egyenként visszaraktam mindent. A gép azóta is üzemel.
Tamás

0

gyimi1
gyimi1 picture

Hali.
Nem írtam de azzal kezdtem, hogy megnéztem a kondikat. Jamicon kondik vannak benne és nem púposak" jónak néznek ki". Megpróbálom amiket írtatok és majd megírom mire jutottam.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Szedd szét, nézd meg a csatlakozókat, hogy jók-e? Ha igen, akkor RAM teszt flopiról pl Memtest86-al. Ha a RAM teszt nem piros, akkor vincseszter vagy alaplap hiba! Ja, alaplapon ne legyen púpos ELKO!!! De hát ez, alap!
Üdv: lizakl

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Azt úgy hívják, hogy "POST" Power On Self Test..
Hol fagy le, mit ellenőriz? Fotó a képernyőröl jól jönne!
Általánosságok:
Szedd szét! (ESD!) Takarítsd ki! Dobálj ki belőle minden felesleges kártyát, ODD-t. Csak táp, alaplap, proci, memória, VGA (Ha van alaplapi, akkor a VGA kártyát is dobd ki!)
A memória foglalat, Proci folalat, VGA foglalat, IDE/SATA kábel szeret hülyeségeket okozni. Ezért kell minimumra radukálni a cuccok számát.
Nem csipogja el a baját?

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

Sponsored links