You are here

sony dcr hc23e számítógépre rögzítéskor nem írja ki a dátumot és időt

6 posts / 0 new
Last post
domeattila
domeattila picture

Üdvözlet!

A videokamera miniDV szalagos, és amikor rögzítek és visszajászok magán a kamerán és az analóg kimenetén látható az adatkódolás, mármint a felvétel dátuma és ideje, viszont amikor rámásolom firevire kábellel és kártyával számítógépre, nem tudom sehogy megjeleníteni! (ez a tipikus dátum idő megjelenítés ami a klasszikus kamerafelvételeken látható)
van a menüben egy olyan beállítási lehetőség hogy adatkód és akár be vagy ki van kapcsolva sehogy se látszik a szgépen, csak a kamerán.
ötlet?

köszönettel Döme Attila

Comments
domeattila
domeattila picture

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
üdv D A

0

csakyt
csakyt picture

szia
Olvasd el a kezelési leírását és a 41. oldalon megtalálod a megfejtést. A felvételre rálehet égetni az időt és a dátumot, de nem érdemes, mert akkor egy olyan felvételed lesz, amit a későbbiekben már nehéz olyan vághatóvá tenni, amiben nem szeretnéd, hogy ez látszódjon. De bekapcsolható, hogy a képkockákra látható formában rá írja.
Tibi

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia,

a miniDV film mindenképpen tartalmazza az adott snitt időkódját. Ha a szalag elejétől csak egyetlen darab mozi van folyamatosan felvéve, akkor 00h00m00s00f formátumban nullától a szalag végéig emelkedő sorban, minden félképkockához rendelve.
Plusz a dátummal, meg még sok más adattal együtt.

HA egy FireWire kábellel kimásoltad és AVI file keletkezett, 1 óra lehet kb. 80 GByte, akkor abban az benne is van.

A többi márcsak a számítógépen lévő szoftver kérdése, meg az, hogy mit is szeretnél tulajdonképpen. A kamerának ehhez már semmi köze.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

A dátum és az idő felvételre rakása az analóg videók és a papírképek sajátja volt, lévén nem lehetett másképpen. A digitális világban már nem így megy, az adatok benne vannak a fájlban. Ha rá akarod égetni a videóra, akkor egy megfelelő videó szerkesztő programmal lehet ezt megtenni.
De pl. a DV2SUB kirakja feliratfájlba, azt már rárakja bármelyik épkézláb lejátszó a képre és még nem is kell újrakódolni. Ez utóbbit meg már meg lehet tenni egyszerűbb videó szerkesztőkkel is, ha nagyon muszáj.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Bekapcsolható a kamerán, csak nem érdemes.
leírás
Tibi

0