You are here

Nokia FX sasszi nem indul

7 posts / 0 new
Last post
ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,

vergődök itt egy 100Hz Nokia TV-vel. Bekapcsoláskor ciklikusan indul/leáll, de amikor indulna akkor berregő hang hallatszik a panel felől. Szkóppal mérve a sortápon kb 30 Voltos brumm látszik, az indulás-leállás fázisai közt 90-180V között változik, de szűrőkondi jó, műterheléssel szépen brumm mentesen áll a sortáp 145 Volton.
A hiba behatárolása miatt kikötöttem a fűtést és labortápról adtam neki folyamatos 6 Voltot. Ilyenkor az látható hogy amikor indulna, a függőleges eltérítés szépen megy, RGB is rendben. Oldalra viszont kb 7-8 cm-re szűkebb a kép és hullámzik, mintha mégiscsak szűretlenség lenne. Primer pufferre tettem párhuzamosan egy 100/400 elkot. Mi lehet ez, mit nem vettem észre?

Köszi.

Tamás

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A csatolmányban találsz néhány tippet.

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

kattila
kattila picture

Szia
Sormeghajtas rendben van?

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Lehet akár még táp hiba is... A tápban lévő pici elkókat cserélted? A szűrő elkók rendben vannak?

Persze lehet NF trafó, eltérítő és egyéb más is.

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

taurus66
taurus66 picture

Érdekes :)
Modjuk arra te is rájöttél szerintem, hogy nem szűretlenség, ha a sorvéget leválasztva műterheléssel szépen feláll "brumm" nélkül ! Akkor hátrébb kéne keresned a hibát.
Én az impulzuskondikat cserélném előszőr ( huncut hibákat okozhatnak úgy, hogy jónak látszanak ), ha nem segített, sorkimenő kiszed és tesztel a Fülesmester által soxor javallott egyszerű kapcsolással.
Ja és ellenőrizd a PTK-t is !!

Üdv: Taurus

0

domeattila
domeattila picture

üdv
lehet baromság de nekem a sorkimenő csere volt javallot, egyéb nokiáknál az is a kolompos.
üdv D A

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

ez egy Eldor trafó, csattogva szoktak tönkremenni. Ráadásul a fókusz, nagyfesz renden van, sortanzisztor nem izzik fel amikor kínozom a TV-t. Szerintem nem trafós. A soreltérítésben van valami hiba, kiszedem az impulzuskondikat, szerintem valahol ott lesz a baj.

Üdv.

Tamás

0