You are here

Weboldal weboldalon belüli megnyitása ÉN-nekem és nyitva tartása a ÉN-Sajátgépem kikapcsolása után is.

17 posts / 0 new
Last post
Boldogblog
Boldogblog picture

Sziasztok!

Szoftverrel foglalkozó menüpontot nem találtam. Ezért ide raktam. Ha itt mégsem jó, akkor írjátok meg, hogy hova is tegyem...

Tehát a problémám/kívánságom:

Szeretnék egy-kettő weboldalt megnyitva tartani az ÉN számítógépem kikapcsolása után is. A leírásban "Ő"-nek hívom

Erre a célra nekem a szervereken létre hozható weboldalak tetszettek meg.
Gondolom a sima "ingyenes weboldalak", amik menük segítségével rakhatók össze, azok erre nem alkalmasak.
De HTML kódolással létrehozható az ilyen funkció?

A kívánt funkció: Nyissa meg a kívánt weboldalt, legyen alkalmas a belépési procedúra végrehajtására (felhasználónév, jelszó megadására - ennek nem kell automatikusnak lenni), miután ÉN kilépek Ő-róla tartsa nyitva azt a weboldalt. Esetlegesen időnként frissítse (Pl.: 5 percenként)
Amennyiben ÉN újra belépek Ő-bele, akkor az általa nyitva tartott weboldalakat tudjam menedzselni (ÉN frissíteni, böngészni esetleg a kérdéseire válaszolni).

Remélem, hogy érthetően írtam le...

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Comments
Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Látom a hozzá szólásokból, hogy rosszul magyaráztam el...

Nekem valami olyan a nagy NET-felhőben (valahol egy szerveren) futó dolog kellene ami eljátssza, hogy ő az ÉN gépemen futó böngésző (Nem kell IP vagy MAC, de lehet, hogy COOKIE tárolás kellene)
Tehát ez a valami (ami egy weboldalon keresztül számomra elérhető) fut a felhőben. Én belépek bele, mert hisz az enyém és megnyitok vele egy Weboldalt, ami szintén kér belépési azonosítást. Miután abba a weboldalba beléptem, nyugodtan magára hagyhatom, nem fogja elengedni-kiléptetni azt a weboldalt. Sőt frissíti 5 percenként, hogy ne is tudjon inaktivitás végett kiléptetni.

Tehát nekem ezt kellene megoldanom. Hogy miért? Áram és számítógép spórolás végett.

Megoldható?

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (dr. Kun László)

0

VaZso
VaZso picture

Szia!

Tulajdonképpen erről írtam lent (lehet amolyan böngésző a böngészőben megoldás), de ez nem szimpla weboldal, annál azért "komolyabb" dolog (vagy mondjuk úgy, hogy más)... de megoldható, fut egy helyen ilyesmi megoldásom.

A Raspberry vagy táblagép sem hangzik rosszul, bár azokra sem lenne rossz távolról ránézni (megoldható ez is persze).
Ill. a rendelkezésre állás valamivel jobb lehet egy szerveren, bár net nélkül ugye azt sem érné el az ember... :)

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

A távfelügyelet nem szükséges, elég a napi egyszeri ránézés (naponta egyszer meg nyitnám a futó "keretet" és ellenőrizném, hogy még mindig nyitva tartja-e azt az oldalt..) Csak a folyamatos weboldal nyitva tartás. (Az én fogalmazásomban)
Akkor neked erre lenne egy megoldásod? Milyen web szerver kellene hozzá? Jó az ingyenes is vagy fizetős kellene? Illetve mennyiért programoznád meg nekem? (Én hülye vagyok hozzá.) Valamint akár 2-3 oldalt is meg tudna egy időben nyitni, úgy mint a böngésző és abban az új ablak?

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (dr. Kun László)

0

VaZso
VaZso picture

Szia!

Tudok csinálni távoli elérést egy böngészőhöz, ahova böngészőből be tudsz lépni - Java viszont kell hozzá a gépen.
Mondjuk ez nem webszerver, csak azon keresztül megy a belépés, ill. látod a távoli böngésződet.

Ehhez egy VPS kell viszont (vagy legalábbis ez a legolcsóbb megoldás, ez egy virtuális gép), talán el is tudnám helyezni egy gépen... mennyit tudnál rászánni?
Sajnos ingyenes szolgáltatóhoz ez nem tehető fel - ott max. PHP+SQL van, még csak háttérszolgáltatás sem (Drupalnál is "poor man's cron" tud csak általában időzíteni egy oldallekéréssel együtt, ha érkezik egyáltalán), sőt, normál webhostinghoz sem.

Ez nem egy különösebben bonyolult megoldás, de néhány éve jól működik...

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Jó kérdés... Sajnos fogalmam sincs, hogy ez mibe kerülhet, mennyit ér. Írd meg priviben!

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (dr. Kun László)

0

VaZso
VaZso picture

Szia!

Írtam privát üzenetet.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Én még nem találkoztam ilyen szolgáltatással, de egy okostelefonnal vagy egy Raspberry Pi-vel elég komoly fogyasztáscsökkenést lehet elérni!

Üdv,
Oszi

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Aha. Az okos teló, táblagép az jó ötlet.. Erre nem is gondoltam.
És lehet, hogy még árban sem lenne drága a "nem ingyenes" webtárhely árakat is kalkulálva.

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (dr. Kun László)

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Elnézést , hogy bele u...ok ! Szerintem egy számítógépet akarsz ami a háttérben szerver ,előtérben , pedig normál asztali gép . Vagy olyan programot , programokat ,amik ezt egy gépen tudják . Ha jól értettelek . Üdv jano

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Helló.Bb!
Az ElektroTanya így működik, ha jól gondolom.

0

VaZso
VaZso picture

Helló!

Nem egészen - az Elektrotanya alapja feltehető szinte bármely, webszervert üzemeltető szolgáltatóhoz (esetleg néhány plusz funkció kérdéses, de gondolom, azok sem úgy készültek el, hogy ne lehetne - bár elég nagy tárhely kellene az anyagok miatt, az biztos).
A html + PHP + SQL alap szokott lenni, szimplán html-lel nem sokra megy az ember.

Lényegében kell hozzá egy webszerver (pl. Apache, Nginx és társai), PHP környezet, egy adatbázis szerver (MySQL, PostgreSQL vagy társai), más nem valószínű.
Amikor letöltöd az oldalt, a kérés a webszerver felé irányul, ő a megfelelő tartalmat átadja a PHP végrehajtásnak, ő lekéri a megfelelő tartalmat az adatbázis szervertől, műveletet végez vele, legenerálja a megfelelő html tartalmat, a böngésző pedig ezt dolgozza fel.

Amivel talán összekeverhető, az az, hogy az oldal azonosítani tudja a visszatérő vendéget cookie segítségével, így nem kell újra belépni. Ellenben akkor nem fut semmi, amikor nem intézel kérést az oldalhoz.

Hobbielektronikának van pl. egy érdekes megoldása az új üzenetek lekérdezéséhez (talán néhány másodperc múlva csilingel, és beírja az oldal fejlécébe az értesítések számát), de ez sem azért van, mert folyamatosan "futna" az oldal, hanem valami böngészőben futó script folyamatosan "poll-ozza" a weboldalt, vagyis x időközönként lekérdezi, történt-e esemény, és ha igen, intézkedik. A böngészőt becsukva (ill. gépet kikapcsolva) ez sem fut tovább.

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Forrest Gump? Az folyton fut...

Üdv: Jácint

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Igen, az elektrotanya így működik. Egy szerveren.

Tibi

0

VaZso
VaZso picture

Szia!

Tényleg leírhatnád kicsit konkrétabban, mi az elképzelésed, nem biztos, hogy arra gondol az ember, ami a szándékod.

Egyébként nyilván minden megoldható, de ez semmiképpen sem egy szimpla weboldal lenne, hanem valami olyasmi, ami a háttérben fut, és a weboldalon keresztül érhető el.
Tehát a szimpla webszolgáltató nem lesz elég hozzá, inkább egy olyan szolgáltató kell, aki teljes/részleges hozzáférést ad valamilyen módon (pl. egy VPS, amin fut valamilyen háttérszolgáltatás, vagy olyan szolgáltató, aki hajlamos ehhez szükséges komponenst feltenni számodra).

A weboldal ugyanis alapvetően egy olyan dolog, amihez kérést tudsz intézni, válaszol neked, de utána "befejezi" működését, és foglalkozik mással is, aki használni szeretné (persze párhuzamosan több kérést szolgál ki).
Neked viszont szükséged lenne valamire, ami folyamatosan fut, ezért nem elég szimpla webszerver.
Más kérdés, hogy lehetnek a te gépeden futó kódjai, és persze szerveroldalon futó kódok, utóbbi pedig kommunikálhat egy másik, szerveren futó szolgáltatással - ez pedig "bármi" szükséges feladatot elvégezhet.

Kicsit más megközelítéssel, de raktam már össze olyan rendszert, ami webes felületen elérhető, kezelhető a rajt futó program, ez pedig akkor is fut a háttérben, amikor senki sem nézi (dolgoznia kell).
Tulajdonképpen akár még ez is jó lehet erre a célra, bár lényegében ennek nem sok köze van egy normál "weboldalhoz". :)

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Jól értem? Egy állandóan működő szervert akarsz működtetni?
Tibi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Boldogblog!

Egy kicsit konkrétabb példát is hozhatnál. Arra gondolsz, hogy lenne egy gép, ami állandóan megy, tökmindegy hol, és az tartsa életben a weboldalt? Vagy készíteni akarsz egy weboldalt, ami egy adott lapot mindig beolvas, és azokat az infókat megjeleníti a saját weboldaladon?

Üdv: Jácint

0

Sponsored links