You are here

Ariston AT23MFFI gázkazán nem csinál semmit.

4 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Mindenkinek . Egy társas ház minden lakásába ez a fajta kombi kazán van felszerelve és elég sűrűn megy bennűk tönkre az elektronika . Már több panel járt nálam tipikus X2 táp kondenzátor hibájával. Magát a kazánt nem szoktam javítani (csak a kiszerelt panelt ) , de most egy ismerősnek megpróbálok segíteni ugyanis a kazán nem indul (sem meleg víz sem fűtés )és nem valószínű elektronika hiba (másikban működő panellal sem jó). A csapot megnyitva a kezelő panelon kattan egy relé és a vezérlő panel kap feszt , azt nem történik semmi ( se szellőztetőzés , se szikra ) . Ez egy egyszerű vezérelés , nincsenek ledek meg hiba kód , mi lehet a gond?

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.

Némi infó hozzá a Tanyáról: http://elektrotanya.com/?q=hu/content/ariston-tx23mffi-kazan-elektronika...

Üdv: uniman

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ezt a kazánt nem ismerem, de a régebbi egyszerűbb kazánoknál az átfolyásérzékelő indítja a keringető szivattyút, és a fűtőkör víz mozgása nyitja a gázt valami trükkös szelepen keresztül.
Szerintem a relének amit hallottál kattanni a keringető szivattyút kellene indítania.

Joco

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , köszi az infót , jó útmutató lesz induláshoz. Különben ennek van egy panelja amin be táp , glim lámpa meg a kezelő gombok vannak és azon van egy 230v relé (semmi más elektronika ) amit a meleg víz megnyitására az átfolyás érzékelő aktivál és az kapcsol tápot a a másik vezérlő panelnak , de ezen már egy relé sem aktiválódik. Ennek a panelnak a táp ellátását már nem tudtam nagyon átlátni mert van rajta 24V még 48 V relé is .
Valamikor javítottam olajégőket azt annak az analógiájával gondolom , hogy mindenképpen a begyújtás szellőztetéssel kellene hogy indsúlyon és gáznyitás élőt szikráztatással .

0