You are here

Altium nyáktervező család (lezárva)

16 posts / 0 new
Last post
diófa
diófa picture

Hali,

sikerült beszereznem az Altium Designer Summer 09 -t. Van benne egy telepítési útmutató, a szerint telepítettem. Ennek során patch -ni kellene az indító fájlt (dxp.exe-t). Erre azt az üzenetet kapom, hogy a fájl nem elérhető/ nem lehet hozzá férni. Gép újraindítás után is ugyan ez. Valakinek valami ötlete arra h mi a baj? A hibaüzenetet képként csatoltam.

File attachment: 
Comments
csakyt
csakyt picture

Sziasztok.
Ismételten egy kérdésem lenne azokhoz akik ismerik az Altium Designer nyáktervező programot. Akarok egy rajzot készíteni, de az SchDOC ablakban sajnálatosan nem tudom megoldani, hogy minden sch rajzot betudjam vinni, mert kicsi az ablak. Nem tudom, hogy a 4X4 ( a-b-c-d valamint az 1-2-3-4) elosztásokat nagyobbra, vagyis pl ( a-b-c-d-e-f) elosztást tudjak csinálni. Nem tudom, hogy érthetően írtam-e le, de sajna másképp nem tudom megfogalmazni, mint úgy, hogy a 4X4.-es ablakot, mondjuk 8X8-as elosztású ablakméretet tudjak csinálni, hogy az sch alkatrészek elférjenek az ablakban.
Ha tudtok, kérlek, segítsetek
Tibi

UI:
Közben megtaláltam, a megoldást.

0

csakyt
csakyt picture

Sziasztok
Nem akarok új topikot nyitni, mert nekem is az Altiummal van gondom. Elkezdtem csinálni egy nyákot az Altium 10.-el és a végén a printelésnél valamiért nem tudom az eredeti méretben kinyomtatni az elkészített nyákot. Az IC méretét valamiért kisebbre csinálja és nem tudok rájönni mi az oka.

Tibi

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: coll/milliméter a gépen és nyomtatón is egyformán van beállítva?

Bálint

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Nem értem,,azt, hogy mm értékek, egyformán vannak-e beállítva a gépen és a nyomtatón. Az altiummal PDF.-be szeretnék nyomtatni, mert idáig is így működött. Egy újra telepítés után jött elő ez a helyzet. Utoljára kb 1 évvel ezelőtt csináltam egy nyákot amit szintén PDF.-ben nyomtattam ki, és akkor jó volt. Mot kb2 hónapja újra telepítettem a gépem és tegnap gondoltam, csinálok egy nikecell vágót és ennek a PCB-ét akartam kinyomtatni, de meglepetésemre a PDF.-ben az IC lábméretei kisebbek lettek, és ha nyomtatóval akarok egyből nyomtatni, akkor meg teljes A4.-es lapra kinagyítva nyomtatja ki. Már minden szart átnéztem, de egyszerűen nem tudom mi van szarul beállítva. A nyomtató is MM.-ben van a setup-ja kalibrálva és az Altiummal is MM.-ben adok meg minden méretet.
Tibi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Szoke leírásához: nézd meg nem írásvédett-e az eredeti exe.
Üdv! Kalex

0

diófa
diófa picture

Vééégre! :D

Azt nem említettem, hogy windows 7 -t használok. A probléma úgy oldott meg, hogy a patch fájlt rendszergazdaként futtattam (patch fájl, tulajdonságok, kompatibilitás, futtatás rendszergazdaként).

Kösz az ötletet! :beer:

0

swad
swad picture

Szia!
...egyébként a 14-est is be lehet már szerezni...
Amúgy jónak néz ki! ;)
Üdv.: swad

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Feltelepítettem az Altium 14.-et, de van némi gond ezzel Az Sch alkatrészek Lib könyvtárakban lévő alkatrészeket csak pcb ábrákkal jelzi. Hiányoznak az Sch jelzések

Tibi

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Van valami lényeges különbség a 10.-es és a 14.-es között?

Tibi

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Nem csak jónak néz ki, hanem a számomra nagyon is jó. Csak a nyomtatással van most gondm és nem jövök rá, hogy mi lehet az.
Tibi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Igaz a mondás: a jó feleletnél, csak a jó kérdésfeltevés a nehezebb! :yes:
Üdv! Kalex

0

diófa
diófa picture

Nem, nem és nem értem!!!!! Letöröltem, majd visszatelepítettem (már harmadjára!!). Nod32 -t használok. Kikapcsoltam a valósidejű fájlrendszer védelmet, vírus és kémprogram védelmet, tűzfalat letiltottam, önvédelmet kikapcsoltam de semmi. Akkor is a már említett hibaüzenetet kaptam. Valami ötlet?

0

diófa
diófa picture

Ja igen, és a patch programot abból a könyvtárból futtattam, ahova az altium telepítve van.

0

szoke
szoke picture

Szia!
Először is a nyáktervező programot zárd be, a patch programot másold be abba a könyvtárba, ahová telepítetted a nyáktervezőt és utána próbáld a patch-elést.
Sok Sikert.
Üdv: Szőke

0

djlatino
djlatino picture

meg az sem árt ha kilövöd a virusirtot addig. van amelyik karanténba rakja az ilyen fájlokat.

0

Sponsored links