You are here

Samsung eco buble mosógép teleszkóp kiszerelése

9 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv . WEF1602WOv Samsung mosógépből az üst kiszerelésekor megálltam egy kicsit a lengés csillapítótoknál , ugyanis 3 darabon ül az üst azt nem látom hogy van rögzítve . Az alja gépnek műanyag és egy mélyedésbe szürke szilikonos gumiba van beágyazva a teleszkóp vége , de hogy jön az ki ? Enyhe feszegetésre nem sokat mozdul.

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Egyszerűen emeld le az üstöt a teleszkópokról, nem kell kiszerelni. Gyondolom csapégyazni kell a gépet.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Úgy ,ahogy mondod.Csak ki kell emelni, az üsttel együtt jön a teleszkópszár is.
Üdv:Andás

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , igen csapágyazni kell és időközben el kezdtem kiemelni az alsó rögzítésen a teljes teleszkópot , de mikor megemeltem az üstöt a közepén jött szét (remélem össze is fog menni , mert perselyeztetni kell a szimering felületet ).
A képeken a teleszkóp alsó felső rögzítés hol kezdtem és hol jött szét.

File csatolás: 

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Szia!

Talán hasonlóan anyával van rögzítve mint a Gorenjéknél teszik.
Bár azokban is az egyikhez színte lehetetlen hozzá férni.

1/1 a Gorenje megoldása is ez.
Viszont azoknál a csúszófelület kiszokott kopni és cserélni kell mert lötyög a tengely benne..

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

swad
swad picture

Szia!
...alulról nem látszik a csap, vagy tengely, amin elfordulna a gátló szára? Még nem szedtem szét ilyen masinát, de furcsának találnám, ha csak egy szilikon babán csücsülnének a gátlók... Fényképet tudsz feltenni?
Üdv.:
swad
UI.: Megírnád, hogy ennél a típusnál ragasztott, vagy csavaros az üstház? Azért kérdezem, mert az egyik ismerősöméknek csapágyas lett a gépe és látatlanba nem tudok mit válaszolni nekik....
Mindegy, szerintem ragasztott lesz az üst, amit én azért nem vállalok be, mert tudomásom szerint ez tipushiba ezeknél a gépeknél...mármint a csapágy... Pontosabban a dob kiegyensúlyozatlansága...

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , mennyire típus hiba , vagy kiegyensúlyozottság miatt rövid életű a gyári csapágy , nem tudom , de ezt a gépet addig használták még nem állt (leeset az ékszíj), naná , hogy széthullt a szimering mögötti csapágy és olyan mély karcok vannak , hogy meg kell perselyeztetni a szimering futó felületét. (eredetileg 30X52X10 volt benne és most lesz 38X52X10 azt látjuk meddig bírja )

0

swad
swad picture

Szia!
...jellemző volt annó , hogy 1.5 évente csapágyat kellett cserélni ezeknél. Volt, hogy a gari időt sem bírta ki. Persze a csere a dobbal együtt történt a szerviz részéről.
... forgásirány nélküli / független szimeringet célszerű betenni, de ez nem kőbe vésett szabály...(inkább csak részletkérdés)... csapágyból is elegendő (szerintem) a legolcsóbb ... bár az is igaz, hogy a kínai és a koyo között árban is csak pár száz Ft. a differencia..., viszont vannak akik a lazább csapágyakat (, de "C"-seket, ezek futáspontossága magasabb hőmérsékleten (60-100-120°C) áll be,) részesítik előnyben, mivel elmondásuk alapján azokat az "igénytelenebb" besajtoló eljárással visszaszerelve, feszültségmentesebben fut a dobtengely, mint a futáspontosabb osztályúakkal. Természetesen zárt (Z-s) csapágyak a célszerűek.
csapágyak jelölései
Üdv.:
Laci

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Nem hegesztett az üstje.
Üdv

0

Sponsored links