You are here

bosch SRS55M0EU/03 alkatrész beazonosítás

8 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

tisztelt kolegák,

a haverom mosogatógépe adta be az unalmast. a képeken látható modulon 3 végrehajtó elemet látok de sajnos mindhárom pont ott lyukadt ki ahol írná a jelzést. ebben a témában jártas kolegák tanácsát és segítségét kérem, hogy a beazonosítástól függetlenűl, mi a csoda idézhet elő ilyen pusztítást, mert még a NYÁK is megsérűlt. ha netán a javítása nem ajánlatos mert a u-kontroler is elszállt, van-e valakinek eladó modulja és mire ügyelyek, vagy csak úgy magától elpusztúlt, habár a többtízéves tapasztalatom azt sugalja, hogy ez nem csak úgy hibásodott meg.
ha valakinek van egy ilyen modulja, legyen szíves PM-ben adja meg az árát

kellemes hétvégét mindekinek

Comments
Marci
Marci picture

Hello!

Nekem is problémám adódott apósom mosogatógépe vezérlésével. A típus más, de a fénykép alapján ugyanaz a panel van benne. Nekem a mellékelt képen látható alkatrész vált el a paneltől egyik oldalon és ezért a vizet szabályozó szelepek nem kaptak vezérlést. A lényeg az alkatrészt nem sikerült beazonosítanom, csak annyit hogy dióda. :-)
Szeretném az értékét meghatározni, mert gyanítom nem lesz elég ha visszaforrasztom.
A képen nem látszik olyan jól a csíkok színe napfényben barna és fehér.

Tudna segíteni valaki?
Előre is köszönöm a segítséget!

U.I.: A héten ismét megyek hozzá és megpróbálom megjavítani, akkor csinálok jobb képet, hogy hátha látszik az általad keresett három alkatrész felirata.

File csatolás: 

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Marci!
Ha igaz, akar 1N919 is lehetne_mifelenk pl. 4148, viszont a diodak szin kodolasa nagyon nem egyseges _gyakorlatilag par nagyob ceg megy a sajat feje utan!! Lehetne pl LL600 is "ha az a barna esetleg melegites utan van", s eredetileg piros lett volna?_stb Mellesleg a meretei?...
Kari

0

uniman
uniman picture
***

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Triac lesz az, csak az a kérdés, mitől döglöttek meg. Mert 1, az Ok. De mind a 3?

Proci kis szerencsével megúszta, mert van ott 3 SOT-23 tokos tranzisztor is, ellenállásokkal, az áldozódott be, valószínűleg.

Mérd ki őket.

Triac-nak meg keress valamit, ami ilyen tokban van, tud 5-600V-ot (mágnesszelepet is ez vezérli..) és tedd bele.

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

köszönöm a segítséget, megpróbálom beszerezni a most már ismert triac-okat. az továbra is fennáll, ha netán valakinek van egy ilyen modulja, ha az ár megfelel, mevásárolnám

üdvözletem

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Nem biztos , hogy TRIAC .Lehet , hogy AC LINE SWITCH .Mi maradt meg a feliratokból ? Esetleg egy közeli fotó ? Üdv jano

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasztok,

tutti, hogy triak. Javítottam is egy ilyen modult amelyen mind a három elszállt. A tulaj be is építtette a szerelővel, de néhány perc múlva megint tönkrement. Én ilyen gépeket álltalában nem javítok, csak ha netán az enyémmel van gond. A tulajtol megkérdeztem, hogy mielőtt beszerelte volna a szerelő, mit cserélt ki. Semmit. Csak beépítette és bekapcsolta. Én nem taglaltam tovább, de az biztos, hogy amikor arra a programlépésre állt amely a hibás alkatrészt kellett bekapcsolnia akkor megint bekövetkezett a katasztrófa. Ezek gépek javításában jártas profik tudják mit kell még lecserelni, hogy ezek a triákok ne mennyenek tönkre. Nagyszerű volna ha a megoldást megosztaná velünk aki rájött, hogy mi idézi elő a nagy bajt.

Üdvözletem

0