You are here

Thomson TX807CS nem lehet beállítani a tápfeszt!

4 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Egyik ismerősöm kért meg hogy kérdezem meg tőletek mi lehet a tvével, a tápfeszültséget nem lehet állítani ( most 122V-on van 51-es tv ) , és néha elnyomja a biztosítékot, de mást nem. Eddig amit cserélt az elkok, és átmérte az ellenállásokat, de nem talált rosszat, és még az optót is cserélte. Ha tudtok segíteni, akkor majd továbbítom neki.

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Szia Fülesmester!

Most voltam az ismerősömnél, de az Rl090 gyárilag 122KR, a RP054 68KR és egyik sincs megnyúlva. Ki lett cserélve az optó, és az összes smd tranzisztor is. A gyári fet helyett F5NB60FP-ét rakott bele ( FQPF6N90 volt benne )ez okozhatja ezt?

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Javaslom, hogy a barátod közvetlenül vegye fel velem a kapcsolatot, és ne rajtad keresztül kommunikáljunk. Ez így nem hatékony, és torzul is az információ.
Az adatlapomon megtalálod az elérhetőségeimet.

Javaslom továbbá a gyári javító kitben felsorolt alkatrészek precíz ellenőrzését/cseréjét, de az aktuális változat névleges értékeinek figyelembevételével. (csatolmány)

Milyen képcső van benne?
Ha például egy 120°-os eltérítésű slim, akkor semmi sem igaz rá a táblázatból.

Szabályozható az Usys?
Ha igen, akkor milyen tartományban?

Mekkorák a tápban mérve a rajzon pirossal feltüntett feszültségek?

Üdv:
Fülesmester

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Az 51"-os képcsőhöz 115V-os Usys tartozik, de mivel képcsőfüggő, meg kell nézni, hogy RL090 névleges értéke mekkora, és a csatolt táblázatból ki kell nézni, hogy ahhoz mekkora feszültség érték tartozik.
Ha Usys megnőtt, és a névleges értéket nem lehet a potival beállítani, azt általában a referencia osztó fölső elemének (RL090+RP054) megnyúlása okozza.

Üdv:
Fülesmester

0