You are here

Silvercrest Car Audio SAB 160 A1 fél óra után össze-vissza kapcsolgat és hangol

5 posts / 0 new
Last post
Mikus Sándor
Mikus Sándor picture

Üdvözlet a Tanyalakóknak!
Adott a saját autórádióm, amely kb. fél óra használat után elkezd kapcsolgatni (csatornát), valamint hangolni. Ha megbolondul, az előlapi gombok közül semmire nem reagál. Ha leveszem az előlapját, a kijelző meghajtó IC-t melegnek érzem (mérni nem tudom, mert mire szétkapom, lehűlik). Az előlapon belül kizárólag a kijelző meghajtó IC van aktív elemként. Ki- és szétszedve a készüléket, kiemelve a CD-meghajtót a tuner IC (TDA 7703)60 C fokos (műszerrel mérve), viszont egész nap megy, semmi baja, a kijelző sem meleg. Most nem akkuról, hanem stabil tápról megy. Össz áramfelvétel kb. 800mA.
Az eredeti helyén kb. két évig hibamentesen működött.
Ötlet?
Úgy néz ki, megvan a hiba: a 8 (nyolc) éves akkumulátorom megadta magát, nem veszi a töltést :-(

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia Sándor!

Ha van lehetőséged, mérj rá szkóppal az autódban a rádió 12V-jára, úgy hogy bent van a készülék. Ha nincs, tegyél be egy tekercset meg egy kondit a tápvonalba.

Üdv: Jácint

0

Mikus Sándor
Mikus Sándor picture

Szia!
Nem próbálkoztam vele, bár megfordult a fejemben. Az oka az, hogy a rádióban belül van egy szép nagy toroidos fojtó (olyan 3 cm átmérő és kb. 1 mm-es rézvezetékkel). Engem az a 60 fokos hőmérséklet a tunernél viszont zavar, mert ha nyitott doboznál ennyi, akkor mennyi lehet a zártnál??? Vagy ez normális lehet?

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Azért javasoltam a táp elé a fojtót, mert ha javít a helyzeten, akkor egyrészt zavar van az autó generátoránál, másrészt a rádióban lévő kondi gyengélkedik. De nézd meg a tuner IC tápjait is.

Üdv: Jácint

0

Mikus Sándor
Mikus Sándor picture

SZia!
Oké, igazad van, de ez már a holnapi nap zenéje lesz. További szép napot!

0