You are here

Solton Commander 4000S Végfok hiányosság(ok)

4 posts / 0 new
Last post
bekeipeter
bekeipeter picture

Üdv Tanyalakók!

Adott egy Solton Commander 4000S keverő erősítő. Kb. 10 éve vettem, azóta is használom, illetve használnám. Az a problémám, hogy valaki az előéletében kiberhelte belőle az összes védelmet. A nyákokon ott van a helye, meg a forrasztás nyomok. De sajmos az ott lévő alkatrészekről semmit sem találni. A google fényképekről annyit látni, hogy az áramgenerátoros rész vezérlésében részt vesz két darab valamilyen Ge tranyó is dióda üzemben. Akinek van ilyen masinája kérem segítsen 1-2 közeli fotóval, vagy esetleg rajzrészlettel!

Köszi előre is Békei Péter

Comments
DINO54
DINO54 picture

Szia !
A net-en használható infót nem sem igen találtam.Viszont ha tudsz a végfok panel két oldaláról jó felbontású fotót felrakni,az szerintem elég lenne ahhoz hogy tudjak segíteni akár a gyárival egyenértékű megoldás megalkotásában.
Üdv : Laci

0

bekeipeter
bekeipeter picture

A fotóval baj lesz, mrt csak telefonom van, de le is tudom rajzolni, hogy mi nincsen meg, csak az alkatrész értékek hiányoznak.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Ha a szokványos megoldásról van szó akkor ezrével található kapcsolás aminek az alkatrész értékei szinte gépiesen másolhatóak.Ha nincsenek olvadó biztosítékok,én feltétlenül tennék bele, ugyan is ezek az áramgenerátoros üzemű védelmek csak kellő mértékű félvezető túlméretezés(darab és kollektor áram)esetén megbízhatóak.Az olvadó bizti a katasztrófa szerű meghibásodásnál lényegesen lecsökkenti a keletkező kárt.Feltételezve hogy mérés nélkül nem próbálkozunk újabb garnitúra biztosíték behelyezésével.Próbálkozhatsz a telefonos fotóval,elképzelhető hogy használható lesz valamennyire.A rajz is segíthet.
Üdv : Laci

0