You are here

Segítség, utól ért a BEAG HOX-22 nevű borzalom!!!

15 posts / 0 new
Last post
bekeipeter
bekeipeter picture

Üdv Tanyalakók!

Végre lett munkám, eddig jó... Egy olyan művházba lettem hangtechnikus, ahol BEAG HOX-22 förmedvények vannak.
Ezek sokkal szörnyűbbek, mint ahogyan anno a HiFi Magazin írta. Az lenne a kérdésem, hogy miként lehetne ezekből elviselhető hangminőséget és netalántán hangnyomást is kierőszakolni. Ez a 8db HX125-8 ezzel a tört előlapos elrendezéssel, egyszerűen borzadály. Aki megszólal, mindenki nagyon náthás lesz. A zenét EQ-val kihúztam nagyjából... A lecserélésükre sajnos belátható időn belül nem lesz mód :( A végfok, amiről hajtom őket - mind a két párt, jó minőségű és a sajátom - Solton EC-400 oldalanként egy-egy STK4050IX foglal benne helyet gyárilag.

Comments
Csaba1002
Csaba1002 picture

Helló!

Gyártottunk svájci exportra is ládákat, a típusára nem emléxem, minden Beagra emlékeztető jelzést el kellett tüntetni, a feliratokat a megrendelő küldte, és jelezte hogy melyikből kell rátenni sorozatonként.
Nekem nem tetszett a hangja, eléggé emelt 100Hz körül, brummogós volt, de a kereskedő vitte mint a cukrot. A hangszóróselymet is ő küldte, nem tetszett neki a rókavörös magyar gyártmány. Nem csodálom. Később Magyarországon is árulták, azzal a bizonyos magyar selyemmel.

Csaba

0

DINO54
DINO54 picture

Szia Péter !
Ha így áll a helyzet, már mint az anyagiak terén akkor a hangnyomás és "náthás" hang helyett jobban izgatna a helyedben az, hogy a béremet ki tudják-e legközelebb fizetni.
A HOX-tól nem kellene azt várni amit a ma kapható középszerű és árú széltében hosszában használt aktív ládák teljesítenek.
Átlagos egyszerű rendezvények legfőképp beszédhangosításához ezek tökéletesen megteszik.Tedd a négy hangdobozt előre, a színpad két oldalára.Bár ez sem lesz tökéletes, de egységesebb, tisztább hangképre számíthatsz.Ezek a ládák még egy másik világ termékei.A profi hangosítás ma sokkal többre képes eszközöket tud használni nem ritkán egészen elviselhető áron.
Ugye nem veszel komolyan a jelen helyzetben olyan tanácsot : hogy (nem szó szerint ! )Tegyünk bele Isophon hangszórókat vélhetően arany áron.Inkább próbáld a munkaadóid rábeszélni valami olyan rendezvényre aminek a profitjából a hangosító berendezések korszerűsíthetőek.
Csak egy kérdés mellesleg : A használt mikrofonok azok más berendezéssel hogy szólnak ?Lehet hogy a " náthás " hang tőlük ered.
Üdv : Laci

0

bekeipeter
bekeipeter picture

Egyenlőre a színpad sarkára állított két db Reflex R200 ládáimat is befogtam a munkára. Bár ezek sem csúcsmodellek, de nagyságrendekkel jobbak a HOX22-nél. Az a baj, hogy a terrem hosszú, két oldalt 5m-enként oszlopokkal. A mikrofonjaim Sennheiser e845 és e865. De a Vaya Con Dios cd-m is vallatóan szól a HOX22 dobozokon.

0

Ebit
Ebit picture

Szia Péter!
Az eddig leirtakon kivül, érdemes, lenne a belső kábelezést is megnézni, változtani.
Ezenkivül, én a régi hansugárzók, éleit belülről tömiteni szoktam, valamint, ellenőrizni a csillapitó anyagok meglétét, rögztését, bemeneti csatlakozok állapotát.
Teremhangositás esetén, nagyon lényeges , a hangsugárzók optimális, bizonságos elhelyezése.

Üdv

Józsi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Biztos szebben szólnának a ládák ilyen (ISOPHON BPSL130) hangszórókkal...

150 USD-ért talált vevőre egy pár. Akkor kellene ebből szerezni min. 16 darabot, azaz nyolc párt. Akkor ki merne "csúnya" hangot hallani az 1200 dolláros hangsugárzókat tartlmazó ládákból?

Üdv: uniman

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Hello!
Először is nézd meg a hangszórók alatti tömítéseket, ha kiszáradt ki kell cserélni. Nézd meg a membránszéleket, gumírozott vászonból készültek, nincsenek-e tűszúrásnyi lyukak. Lényeg hogy a doboz tömítettsége jó legyen.
Ellenőrizd a hangszórók polaritását, hogy fázishelyesen vannak-e bekötve.
Ezek a ládák nagy közösségi terek hangosítására készültek, mélyben nem túl jók. Kb. harmincéves darabok lehetnek, alaposan kiszáradhattak a gumi anyagok benne.
Csaba

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha száraz a gumiperem, néha segít a glicerines kezelés ecsettel.
1:1 arányban vízzel keverve.

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Első ránézésre kikötnék belőle 4 hangszórót, és meghallgatnám úgy. Tehát csak egy irányba nézzenek a hangszórók. (ha állítva van a hangdoboz, akkor az első meg a 3.sor)

Üdv: Jácint

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Sok mindent nem lehet tenni velük, bár furcsállom, hogy kevesled a hangnyomását, mivel elég érzékeny doboz és viszonylag jól terhelhető is. Voltak export szériás dobozok, amikbe Isophon BPSL13 (ha jól emlékszem) hangszórókat tettek az némileg jobb minőségű volt. Valójában azt az utat kellene követni, amit a Beag is csinált, tenni alá egy mélyet, és fölé esetleg egy magasat is, és meghagyni a hox-22-t középsugárzónak, annak pedig nem olyan rossz.

0

bekeipeter
bekeipeter picture

A dobozok (4db) 1988-as gyártásúak. A hangszórók rendben vannak, öregedési nyomok nincsenek. Átkábeleztem a dobozokat 2,5 kvadrátos sodrott vezetékkel, valamint polarítás-helyesen bekötöttem a hangszórókat. Ezek után már nem úszott annyira a hangképe. Az Isophon hangszórókkal biztosan szebben szólna, én is otthon Isophon dobozokat hallgatok, nekem nagyon tetszik a hangjuk.
Mélyládát nem tudok alá tenni, mert nincsen rendszer-processzorom. A terem hosszú és két pár doboz van felszerelve. Emiatt a HOX-22 párokat késleltetett jellel kellene meghajtani (szerintem).

0

Ebit
Ebit picture

Szia Péter!

Szerintem , ennél jelenleg , nem tudsz többet tenni.
Én már többször találkoztam, sokhangszorós hangsugárzó esetében, helytelen bekötéssl, valamint eltérő impedenciájú / gyárilag ?/ beépitett,hangszorókkal vezetékelésről már beszéltünk.
Üdv

Józsi

0

bekeipeter
bekeipeter picture

A vezetékelést remdbe raktam mind a 4db dobozban, mivel össze-vissza voltak kötögetve gyárilag a hangszórók.
1 nagy bajom volt velük: egyegül kellett őket 5 méter magasról leszerlelnem. Rétegelt lemez doboz+8 hangszóró...
A polarítás helyes bekötés nem túl sokat javított a helyzeten. Aki ezeket gyártani engedte, fel kéne négyelni...
Ezek után szívesen meghallgatnég egy HEC-XX "Stúdió monitort" szerintem bármelyik régi VT doboz is lealázná őket...

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Persze, hogy a HEC-11/12 dobozok nem szóltak jól, de azért a Beagnak is voltak jó húzásai, például a későbbi HEC45, HEC90 stúdió monitorok csúcs technológiát vonultattak fel (nem csak magyar viszonylatban) és pl a kültéri HTP45 dobozok is elég jól sikerültek.

0

Ebit
Ebit picture

Midegyik itthon gyártott , épitett hangsugárzónak volt több kevesebb hibája,de azért készültek megbizható, kellemes hangúak is.
Megjegyzem, sokszor a kűlföldiek , sem jobbak.

0

Sponsored links